Премини към съдържанието
peppone1

Драйвер за SD четец на лаптоп Fujitsu Siemens Amilo A1650G

Препоръчан отговор


Здравейте, в предната тема имах проблем с Wireless адаптера на същия лаптоп, но той се оправи след инсталиране на оригиналния драйвер за активиране на Quick Launch бутоните. Но преди това ми бяхте препоръчали драйвер Manager за друг модел лаптоп и тогава забелязах че четеца за карти работи дори без да съм му инсталирал неговия драйвер. Но сега след като го преинсталирах сложих всички оригинални драйвери, но четецът не работи. Дали да му инсталирам пак онзи драйвер за другия модел или трябва нещо друго да се стори?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето линк с драйверите от производителя. От там сваляш драйверите за четеца.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Казаха ми че оригиналния драйвер е стар и можел да чете от по-старите карти които не са HC. Какви са тези карти и къде мога да намеря такива, защото имам и друг лаптоп Amilo A1640 и той също не чете новите карти.

Както казах в началото свалил съм драйверите от официалния сайт според серийният номер на лаптопа.

Редактирано от peppone1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре провери в Device Manager дали имаш ? знак ( непознат хардуер) или ! знак ( проблемен драйвер). Ако там всичко е наред кажи точно каква грешка дава четеца при опит да прочете новите карти или при опит да чете карта.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А при поставяне на карта, компютърът реагира ли изобщо?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Здравейте, в предната тема имах проблем с Wireless адаптера на същия лаптоп, но той се оправи след инсталиране на оригиналния драйвер за активиране на Quick Launch бутоните. Но преди това ми бяхте препоръчали драйвер Manager за друг модел лаптоп и тогава забелязах че четеца за карти работи дори без да съм му инсталирал неговия драйвер. Но сега след като го преинсталирах сложих всички оригинални драйвери, но четецът не работи. Дали да му инсталирам пак онзи драйвер за другия модел или трябва нещо друго да се стори?

http://sofiacomputers.net/flash-pameti-cardreader.php

Ето ви и една алтернатива за решение на вашия проблем.Само не ми казвайте,че и usb- тата не ви работят;) Успех!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Купих 2GB SD карта, но пак не работи, а лаптопа изобщо не реагира при включването й. Мисля че няма драйвер, защото има само един драйвер Card bus, който инсталира Texas PCI Controller, а това май е за друга карта, за големия PCI Slot.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, де, покажи снимка на диспечера на задачи, като предварително си му включил:

View->Devices by connection

Разгърни ACPI...->Microsoft ACPI...->PCi bus-> разгърни всички USB host controller, така, че да се виждат закачените към тях устройства. Там, където няма закачено устройство, го свивай обратно. Пример:свий всички USB host controller-и, под които има само USB Rooit Hub

8419108m.png

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

653bcc6bdfbb674e4092d90c55d2a1f3.jpeg

Редактирано от peppone1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Устройствата се виждат коректно - няма проблеми с тях. Картата в четеца ли беше по време на снимането на диспечера? Пробвай да деинсталираш Texas Instruments устройствата и да рестартираш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картата беше вкарана по време на снимането, а драйвера съм го преинсталирал два пъти. Трябва да се вземе под внимание че и харддиска е доста стар и има много грешки и един лош сектор, веднъж се появи и втори, но той се оправи сам. Но при предишната инсталация картата работеше, но тогава бях инсталирал Манаджера от другия модел лаптоп който ми препоръчахте.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това започва да прилича на счупен Windows.

Може да се пробва с Device Remover да се деинсталира USB Host контролера, към който е закачен Texas Instruments контролера и TI контролера и след рестарт да се инсталират отново.

НО ТРЯБВА ДА СЕ ПИПА ВНИМАТЕЛНО!!!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смених харддиска с нов и инсталирах Уиндоуса с външна записвачка, защото вътрешната не успя да го инсталира, но пак неще да чете картата, даже и с инсталиране на Device Manager за другия модел лаптоп, а преди това работеше, явно проблемът е другаде. Да не би паметта да е малка, защото браузърът Opera се бъгва след инсталиране на Аваст, затова съм сложил версия 9, но пак се товари, дори включена в тих режим. Намалих паметта на видеокартата от биоса от 128MB на 64MB и работната памет се увеличи от 384 на 448MB, но пък изчезнаха драйверите на видеокартата, затова ги инсталирах повторно. Харддиска е нов и го проверих с HD Tune Pro и е наред, но може ли той да не е съвместим с лаптопа, защото до сега не ми се е случвало драйвери просто така да се самоизтрият? След инсталиране на Chipset драйвера, той автоматично инсталира и драйвера за дисплея и контролен панел на видеокартата, а отделно има драйвери за нея, а може само Chipset драйвера да не се е инсталирал. Но когато инсталирах уиндоуса от външната записвачка в началото свали доста драйвери, преди да започне инсталирането, а с вградената свали много малко, да не би да е пропуснал някой драйвер при инсталирането, така както в предишна тема пропусна повечето езици през инсталацията без да съобщи за грешка, но тогава беше дефектен харддиска, а този не е?

Windows XP Professional SP3

CPU: Sempron 3300+ 3GHz (работи на 800MHz и пада до 300MHz)

RAM: 2x 256MB

HDD: Hitachi HTS421240H9AT00

Редактирано от peppone1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е решен. Оказа се че адаптора на микро SD картата се е счупил веднага след включването към въпросния лаптоп, а преди това на другия лаптоп работеше и затова бях сигурен че е здрав, но не знам защо не чете от новите HC карти, след като при първоначалната инсталация работеха. Поднових драйвера PCIxx21/xx515 и се отвориха и новите карти, но излиза съобщение че липсва някакъв файл всеки път когато вкарам картата. Може би и този лаптоп поддържа само старите карти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А по-конкретно име на липсващ файл?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.