Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйвера на видео-карта GeForce GT 610

Featured Replies

Здравейте, 

имам голям проблем с драйвера на посочената видео-карта.В момента съм с последните официални драйвери от сайта на производителя.Пробвал съм и по стари.На случаен принцип се получава гаснене на екрана, после се възстановява и се появява следното съобщение за грешка: (Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.)

Не знам как мога да се справя с този проблем, изчетох какви ли не дивотии по интернет, за съжаление без  резултат.Операционната система е Windows 7 64 bit.Ако са необходими допълнителни пояснения, мопя кажете.Благодаря предварително.

p.p

За сега съм намерил само това като решение:

"...

Fixes are as below:

1. Make sure you are not overheating or overclocking

2. Update your graphics driver with 

3. Change registry key:

Use ”Run” and type ”regedit”
HKEYLOCALMACHINE > SYSTEM > Currentcontrolset > control > graphicsdrivers. Right click ”graphicsdrivers”, click new >Dword (32-bit) value (If you are using 64bit system, please select Dword (64-bit) value), specify the name asTdrDelayand modify the value to8.

4. Nvidia Control Panel -> 3D Settings -> Set PhysX configuration -> Select a Physx processor -> choose yourgraphics cardinstead of leaving it on auto-select.

...."

не мога да кажа до колко работи или не.Ако някой може да ми го преведе на по-разбираем език.Благодаря

Очевидно този проблем не е само с тази видео-карта от тази серия.Интересно как не се взимат кардинални мерки, при  подадени сигнали и на  форумите на Nvidia от много хора.

Редактирано от todor-BG (преглед на промените)

На 970 е същата работа. Няма оправия, или поне аз не успях да намеря драйвер който да работи нормално.

С какъв кабел е вързана картата към монитора ? Обърнах внимание, че като смених кабела от DP на DVI, значително намаляха тези спирания.

• Автор

На 970 е същата работа. Няма оправия, или поне аз не успях да намеря драйвер който да работи нормално.

С какъв кабел е вързана картата към монитора ? Обърнах внимание, че като смених кабела от DP на DVI, значително намаляха тези спирания.

С DVI кабел, пробвал съм и с HDMI, просто не става.Затова дадох това решение по-горе, то е на разработчик на драйвери в една китайска компания.Попаднах отчаяно на това решение.Доколко е читаво , не знам.Два дена тествам друг компютър с същата видео карта, но с активно охлаждане.За сега да не чуе "дявола" няма проблем, след направените промени в     регистрите, забележете без да знам какво правя.Доколко за в бъдеще няма да има проблем, не смея да прогнозирам.

Еми то с драйверите напоследък така става, молитви и ако се получат нещата :)

А каква е конфигурацията ?

Редактирано от Pa7he71c (преглед на промените)

• Автор

A как стоят нещата с температурите?

Здравейте,

температурата се движи в границите на 31-35 градуса.Това е на графиката.На 4-те ядра на процесора в границите на 41-46 градуса.Вижте г-н Костов, нищо притеснително не се забелязва поне според мен.Много се занимавах с този проблем, много е писано и изписано, но не сам срещнал за сега разумно решение.Информация има и на форумите на Nvidia.Писах им , и отговора  им беше, цитирам по памет:..."този проблем не ние приоритет..", което ме навежда на мисълта, че и те са запознати с него.Защо не се прави нещо?...ами защото "не им е приоритет":-)))Само възпитанието ме спира да не кажа нещо по техен адрес!

п.п Само смяна ще оправи проблема, но за сега и на мен не ми е приоритет:-)

Тоест температурата на видеокартата е 35-40 градуса така ли да го разбирам? И повече ме интересуват температурите под товар.

• Автор

Тоест температурата на видеокартата е 35-40 градуса така ли да го разбирам? И повече ме интересуват температурите под товар.

Здравейте,

температурата под товар е 35-36.Тази температура се поддържа, въпреки пасивното охлаждане.Занимавам се с CAD и графични програми.Тази температура е при 3-4 часово проектиране в "3D".Затова в предишният пост написах, че според мен не виждам нищо притеснително в температурите.Това е което мога да кажа.

Ако картата е само с пасивно охлаждане няма как да държи температури от 35-40 градуса. Вероятно имаш хубав въздушен поток, но ако няма монтиран вентилатор директно върху нея температурите ще са повече.

Все пак картата може да има и друг дефект. Не е задължително да е прегрявана, за да се повреди.

Тествай картата на друг компютър. Ако и там ти даде същата грешка, просто я сменяш с друга.

Пробвай с Tdr Manipulator:

http://www.wagnardmobile.com/forums/viewforum.php?f=8

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,

това което педлагате се прави точно с този ред:

HKEYLOCALMACHINE > SYSTEM > Currentcontrolset > control > graphicsdrivers. Right click ”graphicsdrivers”, click new >Dword (32-bit) value (If you are using 64bit system, please select Dword (64-bit) value), specify the name asTdrDelayand modify the value to8, по подразбиране стойността е 2.

още в първият ми пост е дадено такова решение.Аз се чудя, само аз ли имам такъв проблем.Попаднах на много форуми дискутиращи проблема.За сега тествам подобна карта с направени промени в регистрите и за  седмица работа се държи добре, не показва тази или друга грешка.Не смея да кажа нищо.За сега толкова от мен:-)

p.p

Интересно ми е под Linux дали ще има  такъв проблем.     

Зная, че инструментът върши тази манипулация в регистратурата. Предложих го като лесна алтернатива за промяна на стойностите там.

А този проблем (Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered) е доста масов. И не съм срещнал еднозначно решение.

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте,

темата е от преди четири месеца, но реших да споделя решението на проблема което аз намерих!

След като и ATI карата започна да ми прави споменатите в първия ми пост номера, реших да махна точно три ъпдейта за Windows. Да спомена, че операционната система е с лиценз и направени до момента всички ъпдейти.

Махнах: KB3075249, KB3080149 и KB3068708   

първите 2 са класифицирани като незадължителни , но последния е в графа "препоръчителни". Лошото при мен е , че за да се появи въобще ъпдейта, се сетих че съм част от програма за продуктови подобрения   (Customer Experience Improvement Program) , което означава, че съм се съгласил да предоставям потребителски данни на компанията.

И така, премахвайки ги , ги забраних и въобще да се появяват. Всичко си дойде по местата и за двете видеокарти.

При мен това беше решението, за другите не знам.Тази тема вече за мен е закрита:-)                         

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.