Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Upgrade на конфигурацията.

Featured Replies

Здравейте,

мисля да правя ъпгрейд на конфигурацията ми, която е:

Motherboard-AsRock B75 Pro3

Ram-Corsair 16GB DDR3 1600MHz 1,5v

GPU-Sapphire HD7950 Vapor-X

HDD-Seagate Barracuda 2tb 7200 SATA3

CPU-intel core i7 2600k

Cooler- Evercool buffalo

PSU-Epsilon 80Plus 700w

Става въпрос за следните части:

Motherboard-ASUS Rampage III extreme ROG X58 Линк

Ram-Corsair DOMINATOR GT 3x4 GB 2000 MHz Линк

CPU-Xeon X5650 (клокнат на 3,6) Линк 

Cooler-Sky the Mugen 2 Линк

Та така колеги, дали ще направя според вас ъпгрейд или даунгрейд?

Редактирано от horhe_98 (преглед на промените)

Имаш перфектен процесор адски много рам и голямо HDD за сметка на това доста слаба видеокарта.

За игри преди всичко ти трябва видеокарта. Поне среден клас като GTX960 4GB - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N960OC-4GD/description.html 

Карти на АМД от подобен клас не са препоръчителни с това старо захранване. 

пс. Ако искаш да се заиграваш със процесора смени и дъното. Трябва ти с Z77 чипсет кое е въпрос на бюджет.

И да сегашния ти процесор е по-добър от по-стария които гледаш отделно подлежи и на клок ако смениш дъното та може да стане още по-добър.

Единствено последно поколение отключен I7-6700K би ти дал смислен приръст от друга страна ще струва адски много а и сегашния върши идеална работа.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Съжалявам, сбъркал съм видеото, то е GPU-Sapphire HD7950 Vapor-X

В такъв случай няма какво да ъпгрейдваш освен да вземеш едно SSD примерно.

пс. Може и дъното да смениш ако искаш да изстискаш максимума от процесора.

• Автор

Забравих да спомена че тези неща ги вземам безплатно. И ми се струват по хубави, дъното е 100% по хубаво, а процесора дава почти двойно повече точки на бенчмарковете, но може би защото е 3-канален.

За игри не е по-добър а по-зле. Всъщност с клок сегашния направо ще отвее стария Xeon. Предимствата на Xeon-а са във видеообработка примерно.

За игри обаче по-новата архитектура както и по-високите честоти оказват своето влияние. Отделно да заменяш 16ГБ за 12ГБ е груба грешка.

Влияние оказва преди всичко количеството на паметта това с режимите, честотите и тамингите не се усеща и ще го засечеш сами при бенчове. 

След като са ти безплатни ги продавай и си купи SSD та да ти се забърза още машината.

• Автор

Благодаря ти много за информацията и помоща. :)

Други по скъпи предложения, примерно дъно със място за 2 процесора. Единия проблем е че не знам точно колко струват тези дъна но са бая скъпи. Другия е че ще ти трябва ново захранване.

Забравих да спомена че тези неща ги вземам безплатно. И ми се струват по хубави, дъното е 100% по хубаво, а процесора дава почти двойно повече точки на бенчмарковете, но може би защото е 3-канален.

Не те знам къде ги гледаш тия сравнения но виж тук  

2600К   8543 точкои, 151 място в класацията

Х5650    7585 точки, 195 място

Да не говорим, че 1366 не са много разпространени и ако след 6 месеца година нещо му се случи ще се наложи отново да сменяваш всичко. 

• Автор

Не те знам къде ги гледаш тия сравнения но виж тук  

2600К   8543 точкои, 151 място в класацията

Х5650    7585 точки, 195 място

Да не говорим, че 1366 не са много разпространени и ако след 6 месеца година нещо му се случи ще се наложи отново да сменяваш всичко. 

Процесора е клокнат на 3,6 (не е стокнатия) и може да работи на макс 4,4, така че тези бенчмаркове не ги гледай Виж тук -> Click

Процесора е клокнат на 3,6 (не е стокнатия) и може да работи на макс 4,4, така че тези бенчмаркове не ги гледай Виж тук -> Click

Все още съм само гадател ЛЮБИТЕЛ и те това с клока не съм го отгатнал. Признавам клока за мене е глупост, но това се и мое мнение. Да ти кажа бая РСта са минали през сервиза и доста хора познавам който професионално се занимават с обработки на видео, 3D, архитектура и кво ли не още и когато става въпрос за работно РС там клока е абсолютно табу. Та като цяло от всичките РСта дето знам под 1% е тоя на клокнатите да не казвам по кофти цифричка. От друга страна тоя 2600К се дига на 4,9. 

В края на краищата след като ти идва без пари взимай и пробвай, не ни вярвай на нас.  

Вземай един 6700к скайлайн, поръчвай едно хубаво водно охлаждане от германия и клоквай :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.