Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на НОВ смартфон до 300 лв

Featured Replies

На 11.11.2015г се очертава поредна интересна разпродажба.Например, за 130$ ще се предложи Cubot X15. Изключителна изгодна цена. Телефонът силно се отличава от безличната пластмаса. Много стилен и индивидуален. Алуминиева рама, 2.5D стъкло, тънки рамки около екрана, зализан от дизайна на Huawei.

8438185D.jpg

Японски достоен екран на JDI - 5.5inch 2.5D IPS-NEO FullHD 1920x1080
Система - Android 5.1
Процесор - MTK6735A, Quad-Core, 1.3GHz (64 bit)

Освен престижният му вид, телефонът е позициониран като камерфон. Удивително макро, изключителни снимки на дневна светлина.
Пак на тази дата пълният размер на бюджета ви позволява покупка на Meizu MX4. Това е убиец телефон. Екран, камера, аудио без алтернатива за тези пари.

В голяма заблуда си за тоя телефон.

Чудя се дали ще върви плавно и гладко поне в браузъра ? Тоя MediaTek е на нивото на Snapdragon 410. Спестени са жироскопа и е-компас. Сензора и оптиката са неизвестни на задната камера. Wi-Fi не поддържа 5Ghz мрежи. За вътрешната памет нищо не пише, 100pro е супер бавна. Аудиото и батерията са нищо по-специално. Престижното в тоя телефон е дисплей-а и дизайна който отзад не е много красив. Дано поне софтуера му се обновява на 1 месец, защото със сигурност е булшит. Сензорните бутони са изключително грозни.

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

На тема телефони бих те предизвикал на интелектуален дуел, но виждам, че си невъоръжен. Кредо ми е на гашници винаги да подарявам живота!

Cubot X15 e позициониран между топови модели и средно-бюджетни. В antutu набира 30 000точки, предостатъчни да "върви плавно и гладко поне в браузъра". Изцвъка предложение, оборих го. Защо просто не заемеш поза щраус?

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-0/p180x540/12047166_965413670184875_1819113240564230049_n.png?oh=85855356dc435561e48320be69b0997b&oe=56B59616 

На тема телефони бих те предизвикал на интелектуален дуел, но виждам, че си невъоръжен. Кредо ми е на гашници винаги да подарявам живота!

Cubot X15 e позициониран между топови модели и средно-бюджетни. В antutu набира 30 000точки, предостатъчни да "върви плавно и гладко поне в браузъра". Изцвъка предложение, оборих го. Защо просто не заемеш поза щраус?

Единственото хубаво е дизайна и дисплей-а всичко друго е в + на Xiaomi Redmi Note 2. 30 000 точки ама друг път, едвам едвам 25 000 прави (недостатъчно за идеалното браузване)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• Автор

Това леонче на LG би ли се справило със скромните ми изисквания, а именно навигация и най-обикновено браузване и звънене? Или има нещо по-добро за тези пари с по-добър процесор или нещо друго? Споменахте на няколко пъти Xiaom Redmi Note 2, но нещо не успях да го намеря на цена под 300 лв. Видях няколко статии за него и споменаване на цена от 112 евро, но това е явно другаде. Днес имам време да разгледам пак телефоните и да пусна поръчка и при късмет до вторник да получа апаратчето.

Това леонче на LG би ли се справило със скромните ми изисквания, а именно навигация и най-обикновено браузване и звънене? 

Абсолютно. Щом моят по-слаб Galaxy Core Duos се справя ... :)

ПП. Пиши ми на ЛС да ти дам готови сглобки на iGo и Sygic, като го купиш.

Това леонче на LG би ли се справило със скромните ми изисквания, а именно навигация и най-обикновено браузване и звънене? Или има нещо по-добро за тези пари с по-добър процесор или нещо друго? Споменахте на няколко пъти Xiaom Redmi Note 2, но нещо не успях да го намеря на цена под 300 лв. Видях няколко статии за него и споменаване на цена от 112 евро, но това е явно другаде. Днес имам време да разгледам пак телефоните и да пусна поръчка и при късмет до вторник да получа апаратчето.

Да, обаче е като лайно пред Xiaomi RedMi Note 2

• Автор

Да, обаче е като лайно пред Xiaomi RedMi Note 2

Можеш ли да дадеш линк към някой читав и-нет магазин в Бг където се продава това Xiaomi?

Има го в Алиекспрес и по-точно продавача Top-One. Излиза ти $175 със доставката (DHL). Няма да плащаш такси и ДДС, също и митница няма да минеш. Телефона идва за точно 7 работни дни.

• Автор

Има го в Алиекспрес и по-точно продавача Top-One. Излиза ти $175 със доставката (DHL). Няма да плащаш такси и ДДС, също и митница няма да минеш. Телефона идва за точно 7 работни дни.

Няма как значи, четвъртък летя.

Тогава виж мейзото в смартфон бг (ако го има още)

60лв отгоре ама си заслужава и то доста. http://smartphone.bg/smartphones-meizu-m2_note-gray

• Автор

Малко нагорнище вече идват 360-400 лв + карта и калъф и става доста. Леона за това за което смятам да го използвам ще ми върши добра работа. Я само ми обяснете (който знае разбира се) защо един и същ телефон в смартфон.бг го дават че е с GPS + A-GPS, a в емаг.бг с GLONASS + A-GPS. Знам че глонас-а е руската навигационна система, GPS-а американската. Като потребител аз ще усетя ли някаква разлика или е все тази какво ползва телефона за навигация?

Малко нагорнище вече идват 360-400 лв + карта и калъф и става доста. Леона за това за което смятам да го използвам ще ми върши добра работа. Я само ми обяснете (който знае разбира се) защо един и същ телефон в смартфон.бг го дават че е с GPS + A-GPS, a в емаг.бг с GLONASS + A-GPS. Знам че глонас-а е руската навигационна система, GPS-а американската. Като потребител аз ще усетя ли някаква разлика или е все тази какво ползва телефона за навигация?

Поддържа GPS и GLONASS 

• Автор

Поддържа GPS и GLONASS 

Предполагам няма разлика за навигациите (iGo, Sygic) дали е с gps или glonass..?

Ако телефонът поддържа GPS и ГлоНасс, ще имаш възможност за избор от повече спътници. Това предполага по-бързо и по-точно изчисляване на местоположението, независимо от използвания софтуер.

• Автор

Ако телефонът поддържа GPS и ГлоНасс, ще имаш възможност за избор от повече спътници. Това предполага по-бързо и по-точно изчисляване на местоположението, независимо от използвания софтуер.

Не знам дали самият телефон поддържа gps и glonass едновременно или само едната спътникова система. Другия телефон който е близък до този е Samsung Galaxy Core Prime, но при сравнение между двата потребителите препоръчват уж LG-то.

Нали няма да сгреша много като го взема? Ще издържи половин-една година?

Ми-то е 300 лева а леона 250. Разликата е че xiaomi-то има пва пъти по-добър дисплей, с 4 пъти по-добра видео карта и 4 пъти по-добър процесор. Да не забравяме и 2 пъти по-добрата камера. Да не забравяме че има и повече рам. Общо взето никаква разлика, нали?

• Автор

Ми-то е 300 лева а леона 250. Разликата е че xiaomi-то има пва пъти по-добър дисплей, с 4 пъти по-добра видео карта и 4 пъти по-добър процесор. Да не забравяме и 2 пъти по-добрата камера. Да не забравяме че има и повече рам. Общо взето никаква разлика, нали?

Дай конкретен линк за това "Ми". Не разбирам от телефони за това питам тук и да избера нещо. Но ей така като напишете xiaomi, ми и т.н. и върви после да ги търсиш като не знае човек за какво се говори.

Дай конкретен линк за това "Ми". Не разбирам от телефони за това питам тук и да избера нещо. Но ей така като напишете xiaomi, ми и т.н. и върви после да ги търсиш като не знае човек за какво се говори.

Много е трудно да се намери магазина на Top-One. http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-NOTE-2-TD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/342812_32465936354.html - $162 със доставка на DHL (склада е вече в Украйна) 

Човека в четвъртък лети и затова му трябва телефон от БГ.

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2G-16G-Mobile-phone-Redmi-Note-2-cellphone-Redmi-Note2-MTK-X10/342812_32464520868.html 

Ето най-евтино излиза цвят панда с стандартен подарък.Няма мита и ддс ако избереш DHL.Защо не си напишеш адреса на който ще живееш в чужбина да ти го пратят направо там ?

• Автор

Честно казано не ми се рискува да купувам от този сайт който предложихте. 230-250 лв не са чак толкова много и като се опарича пак има на кой да подаря този телефон и да взема друг. Благодаря все пак за предложението.

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2G-16G-Mobile-phone-Redmi-Note-2-cellphone-Redmi-Note2-MTK-X10/342812_32464520868.html 

Ето най-евтино излиза цвят панда с стандартен подарък.Няма мита и ддс ако избереш DHL.Защо не си напишеш адреса на който ще живееш в чужбина да ти го пратят направо там ?

Разлика между TD и FDD няма - освен цената ! Аз съм с TD версия и отключени честоти за Европа, 3G на Mtel си работи повече от прекрасно. 

От алиекспрес е рисковано, много ментета има. Моя телефон е от там и е наред, но ми отне 3-4 дена да го преведа в използваем вид беше с Китайски ром липсваха гугълските приложения.

https://www.xiaomiforsale.com/en/3-phones магазина е в Европа, дават и гаранция.

Но времето за доставка е около седмица, а автора бърза.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.