Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TP-Link TL-WR841N изгорял WAN порт

Featured Replies

Здравейте, след буря се оказа, че е изгорял WAN порта на рутера... Четох доста и в крайна сметка реших да използвам LAN порт вместо WAN порт. За целта сложих OPEN WRT на рутерчето, но така и не успях да направя така настройките че да подкарам интернета от LAN порт. Та търся помощ отностно настройките за да тръгне пущината :) 

Просто си купете друг рутер и не се занимавайте с глупости. И не се знае дали при бурята му е изгорял само WAN порта.

Ако примерно искате LAN порт 1 да ви е WAN, правите следното:

- влизте през SSH

- редактирате VLAN частта на /etc/config/network ето така:

#### VLAN configuration
config switch eth0
        option vlan0    '0 1 2 5*'
        option vlan1    '3 5'

Запазвате и рестартирате.

Втори вариант е с тези команди пак в SSH:

# uci set network.eth0.vlan0="0 1 2 5*"
# uci set network.eth0.vlan1="3 5"
# uci commit network && reboot

След рестарт вече LAN 1 трябва да бъде WAN порта.

В прикачения файл съм показал какво съм направил, но не знам дали е както трябва.

uci.PNG

И закачихте ли кабела от доставчика към LAN 1 порта ?

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

След като съм направил тези настройки или преди тях трябва да се закачи кабела ? И в open wrt къде да задам настройките от интернет доставчика ? LAN WAN или WAN 6, но мисля че WAN 6 няма да е :D 

Редактирано от Виктор Вълчев (преглед на промените)

След като съм направил тези настройки или преди тях трябва да се закачи кабела ? И в open wrt къде да задам настройките от интернет доставчика ? LAN WAN или WAN 6, но мисля че WAN 6 няма да е :D 

Няма значение, правите настройките в уеб интерфейса и това е. Пак повтарям WAN порта е LAN 1, нали това беше целта на гимнастиката.

• Автор

Няма значение, правите настройките в уеб интерфейса и това е. Пак повтарям WAN порта е LAN 1, нали това беше целта на гимнастиката.

Та къде правя настройките WAN; WAN6; LAN ? 

• Автор

преди 23 часа, Виктор Вълчев написа:

Заснемане.PNG

Има прогрес, това е страница от интернет доставчика, но все още не стигам до интернет... Ако въведа IP-то на рутера отново ми излиза тази страница. Нещо може би пропускам ? От доставчика настройките са статично ай пи с всичките му салтанати... мак адреса не го бърка, но все пак и него го промених като на работещия рутер, но все още не става работата. Някакви идеи ? Извинявам се че си цитирам така поста, но нещо не ми дава да пиша коментар иначе....

Редактирано от Виктор Вълчев (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Аз го написах по-горе. Нов рутер. Има вероятност да не е изгорял само WAN порта на рутера, а да има и по-голям проблем.

на ‎1‎.‎11‎.‎2015‎ г.‎, Виктор Вълчев написа:

Има прогрес, това е страница от интернет доставчика, но все още не стигам до интернет... Ако въведа IP-то на рутера отново ми излиза тази страница.

Както techmaniac по-горе е написал, редактирай в WAN секцията (менюто) за IP въведи статичния си IP адрес към доставчика, шлюза (gateway) и евентуално статични DNS-и.

За влизане в web инттерфейса на рутъра (най-вероятно е 192.168.1.1) вижте страницата по подразбиране на модела - на дъното на устройство или пусни в административна конзола (cmd):

ipconfig /all

и виж какъв gateway излиза там.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.