Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, мисля да направя ъпгрейд на машината. 

Частите от старата с които разполагам са:

Samsung SSD850Evo, рам- 2х4gb DDR3 Kingston, HDD - 2x1 GB Hitachi, 1x500 GB, захранване: ColerMaster - 460, клавиатура, мишка, DVD RW

Монитор - Samsung - SyncMaster S23B300

Компютъра ще се ползва за видео обработка, фотошоп, понякога и игри, интернет. 

Направих една конфигурация, но не съм сигурен дали това е точно, което търся. Мисля да ползвам една фирма за доставка.

INTEL CORE i7-6700K, 4.00GHz, 8MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake 

ASUS Z170-K, DDR4 3466(O.C.)/2133, VGA, DVI, HDMI, SATA III, M.2 Socket, SATA Express, USB 3.1, LGA1151 

GIGABYTE 4096M GTX960 N960OC-4GD DDR5 PCI-E3.0 

DEEPCOOL Кутия TESSERACT SW, Window, USB 3.0, w/o PSU  

ARCTIC Freezer i32, Intel, 0-1350 RPM 

Крайна цена 1 581,23 лв.

Untitled.jpg

Редактирано от chachini (преглед на промените)

За видео gtx 970 jetstream V2, ако останат пари gtx 970 g1 gaming

Ако искаш 1151 ще ти трябва и дъно поддързащо  ddr3.

Кутия Zalman r1

Охладител freezer 7 pro 

Процесор i7-6700

Дъно може да погледнеш  Asus b150-plus, има поддръжка на b150.

Ако ще се клоква смени дъното с z170p d3, охладителя с 212 evo, процесора с i7-6700K, а картата с r9 280x защото няма да останат пари.

Относно магазин аз бих ти препоръчал никем, но може да погледнеш и скай.

Дано съм бил полезен!

За така изброените дейности,кой знае каква карта не ви трябва.Заложете на мощен процесор и много рам.

• Автор

За така изброените дейности,кой знае каква карта не ви трябва.Заложете на мощен процесор и много рам.

Може ли някакъв пример, на цяла сглобена конфигурация? Благодаря предварително.

Странно защо не виждам тоя ССД Самсунг в сканирането на програмата Speccy ?

Иначе,варианти имаш страшно много,особено в този бюджет.

Можеш да запазиш старата рам,и да я увеличиш с още.

Можеш да минеш на изцяло нова платформа,където вече пък или да ползваш вграденото видео,или пък да търсиш и по-силна видеокарта,ако толкова ти е играе.

• Автор

Странно защо не виждам тоя ССД Самсунг в сканирането на програмата Speccy ?

Иначе,варианти имаш страшно много,особено в този бюджет.

Можеш да запазиш старата рам,и да я увеличиш с още.

Можеш да минеш на изцяло нова платформа,където вече пък или да ползваш вграденото видео,или пък да търсиш и по-силна видеокарта,ако толкова ти е играе.

Не съм включил ССД-то още, в общи линии се чудя какво да сглобя, и дали да мина на нова...?

За видео gtx 970 jetstream V2, ако останат пари gtx 970 g1 gaming

Ако искаш 1151 ще ти трябва и дъно поддързащо  ddr3.

Кутия Zalman r1

Охладител freezer 7 pro 

Процесор i7-6700

Дъно може да погледнеш  Asus b150-plus, има поддръжка на b150.

Ако ще се клоква смени дъното с z170p d3, охладителя с 212 evo, процесора с i7-6700K, а картата с r9 280x защото няма да останат пари.

Относно магазин аз бих ти препоръчал никем, но може да погледнеш и скай.

Дано съм бил полезен!

За какво му е дъно поддържащо DDR3 за Skylake процесор, като във всяко едно отношение е по-добре DDR4.

Какви игри играете? Skylake и DDR4 ли предпочитате или искате да си запазите сегашната рам памет и 1150 процесор? 

Видео картата, която давате в първото мнение, като цяло не е най-доброто на пазара, което може да се закупи до този момент. 

Най-евтиният ви вариант е да намерите процесор Core i7 поддържан от дъното.Такива вече има само втора употреба.Рам -памети под път и над път.И трябва да потръгне видеообработката.

Друг вариант е изцяло да смените всичко,като си запазите ССД-то,хардовете,кутията,евентуално и захранването.Ако игрите не са приоритет,тогава може и видеокартата да оставите.А другите части разпродавате.

п.п.Всъщност май е по-добре да смените цялата платформа,защото дъното поддържа максимум 8 ГБ рам.А толкова рам е крайно недостатъчно за вашите цели.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

За какво му е дъно поддържащо DDR3 за Skylake процесор, като във всяко едно отношение е по-добре DDR4.

Какви игри играете? Skylake и DDR4 ли предпочитате или искате да си запазите сегашната рам памет и 1150 процесор? 

Видео картата, която давате в първото мнение, като цяло не е най-доброто на пазара, което може да се закупи до този момент. 

Игри от сорта BF, Crysis, но не се играе постоянно, предпочитам Skylake и DDR4, мисля да е ъпдейт, който само да допълвам във времето (рам, видео,хдд)

Игри от сорта BF, Crysis, но не се играе постоянно, предпочитам Skylake и DDR4, мисля да е ъпдейт, който само да допълвам във времето (рам, видео,хдд)

Щом ще сложиш и ddr4 памет  за дъно asus b150-plus(без d3) и asus z170m-plus(без d3)

А за рам Corsair Vengeance LPX.

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

Евентуално ще трябва смяна на дъното, процесора, рам паметта и за игрите съответно видео картата зависи на каква резолюция и какви настройки ще ги играете, и какви резултати очаквате. Аз бих препоръчал това за вашия бюджет. Като в този случаи си запазвате захранването и кутията. Ако желаете нови такива в такъв случай това. Като евентуално може да си продадеш сегашните рам памет, процесор и дъно. Ако желаеш може да вземеш и рам или процесор втора употреба и така да вземеш още повече или да спестиш пари, но според мен на този етап няма изгодни предложения на DDR4 и Skylake втора употреба по българските сайтове... 

Щом ще сложиш и ddr4 памет  за дъно asus b150-plus(без d3) и asus z170m-plus(без d3)

А за рам Цорсаи Венгеанце LPX.

Обърка езика май...

• Автор

До тук, горе-долу изглежда така...но, надхвърля сумата...старата кутия няма опция за качествено охлаждане. 

ASUS Z170-K /LGA1151 
i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 
Kingston 8GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black 
ASUS STRIX R9380-DC2OC-2GD5-GA 
Zalman Case ATX R1 Soundproof USB3.0 

Обща стойност - 1 654.85 лв. с ДДС

Някакво друго предложение да имате, като запазя старата рам, процесора, на ддр3? За сравнение.

Редактирано от chachini (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-B150M-PRO-DH-LGA1151

Това дъно е достатъчно претрупано с безсмислени екстри и е над 100 лв. по-евтино щом ще взимате заключен процесор.

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N960OC-4GD/description.html

960 е със същата производителност но много по-хладна и икономична а и в случая с повече памет при това 50 лв. по-евтина.

пс. 150 лв. спестени и по-добра видеокарта какво повече му трябва на човек?

На ваше място обаче бих взел отключения I5-6600K + добър охладител което ще излезе пак по-евтино от заключения I7 с около 70 лв.

http://nikem-bg.net/cart/54144p1r54181p1r54978p1r54209p1r54997p1r52597p1rf.html

Едит: Китайското захранване (ако говорим за Елит) най-добре също го сменете. Пълно дърво е и не се подвеждайте по-логото на КМ че има нещо качествено в него.

960 е много икономична карта но това захранване просто не му е мястото в нормална машина.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Малко оффтопик или пък не. Р9 380 като цяло не е ли по изгодна говоря за нитрото на сапфире 4гб , а 960 е малко пари на вяръра доста хора казват че не си срува. 380 е в същия диапазон с около 15 % отгоре пърформънс. 

В бъдеще само добавиш една видео карта за да може да разцъкваш каквото ти кеф и нещата заспиват. Евентуално и захраването може да смениш.

ASUS Z170-A, Z170, DDR4 3400(O.C.)/2133, DVI, HDMI, DP, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151
INTEL CORE i7-6700K, 4.00GHz, 8MB, BOX (no Fan), LGA1151, Skylake
COOLER MASTER Hyper 612 Ver.2, s.All CPU, 800-1300 rpm, 11-20 dB
KINGSTON 8GB DDR4 2400MHz HyperX FURY, CL15 x2
FRACTAL DESIGN DEFINE S, w/o PSU

Крайна цена: 1 472,62 лв.

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

MSI B150M PRO-DH LGA1151 
CORSAIR DDR4 2133MHz 2x4GB CL13 LPX Red 1.20V 
ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2 
i5-6500 3.2GHz 6MB LGA1151 BOX 
GB N970G1 GAMING-4GD 

Обща стойност - 1 556.01 лв. с ДДС

Ако използваш старата си памет може да сложиш и i7:

ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2 
GB B150M-D2V DDR3 LGA1151 
i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 
PALIT GTX970 JETSTREAM VER2 

Обща стойност - 1 594.70 лв. с ДДС

По-добре недей... Първия вариант няма захранване, ненужно скъпа видео карта... По-добре отключен I5 Skylake или i7, доста по-добро дъно и захранване. Второто отново няма да го коментирам.

Човек защо ти е дъно за клок със заключен процесор? Даваш 150 лв. отгоре за неща които няма да ползваш никога.

Явно не четеш какво ти пишат хората и цвъкаш по-частите без да гледаш а после се оплакваш че парите били много.

Ами избери още по-скъпо дъно пък после ми обясни защо си го купил? По-абсурдна покупка скоро не съм виждал.

пс. Заключеният процесор идва с охладител. А комплект 2х8 от същата рам ще ти излезе 2 лв. по-евтино та няма смисъл от 2 единични плочки.

• Автор

Защото дъното не мисля скоро да го пипам, а процесор ще сменя след като взема и видео към тази конфигурация с ново захранване.

Мисля, да не оставам с охлаждането в комплекта на този процесор.

Рамта, също съм я нагласил, според нуждите.

п.п. По този начин конфигурирано, правя две машини, които да работят що годе добре. 

Ъ нещо не те разбрах? Ще дадеш 667 лв. за заключен процесор и ще го смениш с отключен за 723 лв.?

Не мислиш ли че е по-добре да дадеш още 34 лв. сега и да си спестиш тия 1 400 лв. за процесори?

Ето така - http://nikem-bg.net/cart/54143p1r54997p1r2184p1r55047p1r54223p1rf.html 

пс. И не искам да те плаша но тоя охладител не е много удачен за клок та вместо да наливаш в дъно виж поне за този - 

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-HYPER-612-V2/description.html

Ъ нещо не те разбрах? Ще дадеш 667 лв. за заключен процесор и ще го смениш с отключен за 723 лв.?

Не мислиш ли че е по-добре да дадеш още 34 лв. сега и да си спестиш тия 1 400 лв. за процесори?

Ето така - http://nikem-bg.net/cart/54143p1r54997p1r2184p1r55047p1r54223p1rf.html 

пс. И не искам да те плаша но тоя охладител не е много удачен за клок та вместо да наливаш в дъно виж поне за този - 

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-HYPER-612-V2/description.html

Епа нали аз съм му предложил точно това, само че с малко по-скъпа и съответно по-хубава кутия, но явно той чете през пост...

• Автор

Човек защо ти е дъно за клок със заключен процесор? Даваш 150 лв. отгоре за неща които няма да ползваш никога.

Явно не четеш какво ти пишат хората и цвъкаш по-частите без да гледаш а после се оплакваш че парите били много.

Ами избери още по-скъпо дъно пък после ми обясни защо си го купил? По-абсурдна покупка скоро не съм виждал.

пс. Заключеният процесор идва с охладител. А комплект 2х8 от същата рам ще ти излезе 2 лв. по-евтино та няма смисъл от 2 единични плочки.

Промених, всичко е при мен, но за съжаление , няма крепежни винтове към дъното...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.