Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефон до 350лв

Featured Replies

Здравейте! Препоръчайте ми някакъв телефон до 350лв. Искам камерата да е добра както и добра графична среда.

Какви са ви мненията за китайските телефончета като Xiaomi, Meizu и други.

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

Аз притежавам Xiaomi Redmi Note 2. Страхотна машинка, супер доволен съм. Дизайна е стандартен матов, тънък (няма скърцане и тракане) . Софтуера е просто бижу. Мултитаска със всяка една нова версия става все по-добър, всичко си остава кеширано и се отваря светкавично. Със включен Viber,Messenger и Facebook имам свободни 825MB RAM, а без тях 1.1GB. За процесора ще кажа, че е предостатъчен за всичко дори и за новите игри, но няма смисъл да се дават пари за Prime версията, защото базовата версия (2.0Ghz) като загрее започва да тротва (само в игри). Камерата прави много добри снимки на слънце, бърз и точен фокус. На тъмно снимките стават, но със ръчни настройки. Видеото е Full HD 30fps както и Slo-mo HD - 120fps + Time-lapse 30fps Full HD. Най-интересното е IR порта, голяма гъзария е, да се е*аваш с телевизорите и климатиците в даскало. Звука през слушалките може да се осили драстично през инженерното меню (без загуба на качество). Няма смисъл да се дават пари и за FDD версията, аз съм с TD и 3G работи безпроблемно. Модема е просто един файл, който може да го редактираш през инженерното меню и да отключваш честоти за Европа. Батерията въпреки, че е голяма, издържа с 3G 5-6 часа макс дисплей (все още се работи по тва в новите седмични ъпдейти). 

Някъде бях чел, че в FDD версията се използва по-различен дисплей и там... не пожълтява. (от самият дисплей) Иначе, от къде ще го взимаш и имаш ли против да е от чужбина ? Например от китай направо.

преди 13 минути, VipKokata написа:

Най-интересното е IR порта, голяма гъзария е, да се е*аваш с телевизорите и климатиците в даскало.

Не само в даскалото. А и в даскалото има още няколко човека, които разполагат с ir бластери. Единия от тях е пълен идиот, и включи климатика в информационните на минус температури...

П.П. Щях да му предложа Nexus 5 ако държи от България, но егати цените си държи за модел 2013. :O

Преди 9 месеца си взех XiaoMi RedMi Note (MTK) никакви проблеми, тел. работи перфектно. GPS позиционира за секунди. Тогава го взех за 350лв + един куп подаръци който в нормален магазин струват поне още 50лв.

Два калъфа, пет скриин протектора, карт риадер, карта памет, зарядно за автомобил и т.н

Покрай мен доста приятели и роднини се зарибиха и през последните месеци съм поръчал над 20бр. различни модификации от Али експрес, неприятното е че идват с леко омазан ром но с четене по форумите всичко се оправя за 20тина минути.

Ако имаш възможност поръчвай още сега, в момента в Алиекспрес върви намаление заради  двойната дата 11.11 заради часовата разлика отстъпките са в сила до утре сутринта до към 9,30-10.00 часа.

преди 13 минути, niki292002 написа:

Някъде бях чел, че в FDD версията се използва по-различен дисплей и там... не пожълтява. (от самият дисплей) Иначе, от къде ще го взимаш и имаш ли против да е от чужбина ? Например от китай направо.

Точно обратното си чел FDD пожълтява ако дойде с AUO дисплей на Sharp, но шанса да дойде с такъв дисплей е 10%. Повечето са с Tianma дисплей включително и моя, а той не жълтее. Все още си мисля, че проблема с жълтеенето се дължеше на софтуера (винаги е работил режима за четене) или на пастата за залепване на тъча (нещо подобно беше, свързано с паста), но дори проблема да е бил в пастата то след време жълтеенето изчезва (така съм чел). 

Но вече никой не се оплаква от жълтеене. 

преди 20 минути, niki292002 написа:

включи климатика в информационните на минус температури...

Аз пък ги включвам на възможно най-високата температура. А на телевизорите им ръчкам в настройките. 

преди 18 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Преди 9 месеца си взех XiaoMi RedMi Note (MTK) никакви проблеми, тел. работи перфектно. GPS позиционира за секунди. Тогава го взех за 350лв + един куп подаръци който в нормален магазин струват поне още 50лв.

Два калъфа, пет скриин протектора, карт риадер, карта памет, зарядно за автомобил и т.н

Покрай мен доста приятели и роднини се зарибиха и през последните месеци съм поръчал над 20бр. различни модификации от Али експрес, неприятното е че идват с леко омазан ром но с четене по форумите всичко се оправя за 20тина минути.

Ако имаш възможност поръчвай още сега, в момента в Алиекспрес върви намаление заради  двойната дата 11.11 заради часовата разлика отстъпките са в сила до утре сутринта до към 9,30-10.00 часа.

GPS-са на 2-ката също е адски бърз и точен, дори и надморската височина я изкарва с точност +- 5м. Моя дойде с 2 скрийн протектора, силиконово гръбче и европейско зарядно. Но аз му купих и закалено стъкло. Покрай мен всички питат ква марка е и като я чуят ми викат "абе къв е тоя китаец". Ха-ха 

Original Xiaomi Redmi NOTE 2 TD 4G LTE Mobile phone MTK X10 2.0Ghz Octa Core 64bit 5.5'' 2GB RAM 16GB ROM 3060mAh 13.MP MIUI

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-NOTE-2-TD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32465936354.html?spm=2114.01010108.3.165.u8t28j&ws_ab_test=searchweb201556_3_79_78_77_92_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 

132,23 - 164,34  цената варира според пакета и модификацията.

OFF

В момента си поръчвам калъфчета.

http://www.aliexpress.com/item-img/Gold-plated-Aluminum-Metal-Frame-And-Mirror-PC-Back-Cover-Case-For-Xiaomi-Hongmi-Redmi-Note/32481197035.html# 3,60 евро.

http://www.aliexpress.com/item-img/xiaomi-hongmi-note-case-xiaomi-redmi-note-cover-Colorful-TPU-soft-case-phone-case-Free-shipping/1964262944.html 3бр. за 1,50 евро.

преди 1 час, П.е.т.ъ.р написа:

Т'ва е пълен бок*ук. Сам ще се увериш, моето е същото, дори дойде надрано. Адски тънко е и не прилепва както трябва и като не прилепва се чува звук все едно скърца телефона, също така ще видиш колко негодно са изрязани дупките за говорителя, камерата и микрофона.

преди 20 минути, VipKokata написа:

Т'ва е пълен бок*ук. Сам ще се увериш, моето е същото, дори дойде надрано. Адски тънко е и не прилепва както трябва и като не прилепва се чува звук все едно скърца телефона, също така ще видиш колко негодно са изрязани дупките за говорителя, камерата и микрофона.

12239675_10205361010125050_7012398240008

Преди няколко месеца си поръчах лот от 11бр за 10 евро имаше разминаване в цветовете от това което поръчах и това което получих оставих си двата от снимката и един черен

останалите бяха  ярко червено,зелено,жълто и т.н тях раздадох. Качеството е нормално, плътни са, дебелината е поне 3мм. няма разминаване в отворите. Надявам се и тези трите да са със същото качество.

• Автор

Отлично! Явно ще взема от марката Xiaomi. Та кой магазин бихте ми препоръчали за  Xiaomi Redmi Note 2 TD версия ? Благодаря предварително.

Има две модели 

Redmi Note 2  и Redmi Note 2 4G DualSim - 2GB чудя се коя от тях е по добра

Цитат

Original Xiaomi Redmi NOTE 2 TD 4G LTE Mobile phone MTK X10 2.0Ghz Octa Core 64bit 5.5'' 2GB RAM 16GB ROM 3060mAh 13.MP MIUI

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-NOTE-2-TD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32465936354.html?spm=2114.01010108.3.165.u8t28j&ws_ab_test=searchweb201556_3_79_78_77_92_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 

132,23 - 164,34  цената варира според пакета и модификацията.

Дал съм ти линк към коректен търговец от АлиЕкспрес 4 апарата съм поръчал от него през последните месеци.

Около 15дни доставка, единия го спряха на митница, пакета беше доста голям и се наложи да платя ДДС.

От митниците искат разпечатан скрииншот от онлайн банкирането, направих шот с плащане за доста по-малка сума и се разминах с минимално ДДС.

Малко по скъпо, магазина е в Европа, няма ДДС и митници.

https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/239-redmi-note-2.html

Китайците са печени и пишат медия плеър и сума под 20 долара и обикновено пощаджииката ми ги носи нещата до вкъщи

пакети под 2кг. Български пощи ги доставя до адрес.

Как така е спрял на митницата ? Нали затова се прави далаверата с DHL ? Моя дойде точно за 7 работни дни. 

преди 1 час, VipKokata написа:

Как така е спрял на митницата ? Нали затова се прави далаверата с DHL ? Моя дойде точно за 7 работни дни. 

Не беше за мен, собственика си избра безплатна доставка със Сингапурските пощи

Gray на практика е черно, а Panda e бяло. Това са прякори, подобно при S4. (Frost White, Black Mist и Black Edition)

• Автор

Там има опция за калъфка и протектор. Искам да взема и закаленото стъкло, препоръчвате ли ми го или да взема друг ? и каква калъфка бихте ми препоръчали.

Gray е графитено, много тъмно сиво, почти черно.

Аз ползвам силиконови калъфчета, имам и такъв като тефтер но ми е неудобен.

Закаленото стъкло никога не съм ползвал, използвам обикновени скрин протектори като се захаби и надраска просто го сменят.

Цената е направо смешна 5бр. за 2-3лв. 

преди 2 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Gray е графитено, много тъмно сиво, почти черно.

Аз ползвам силиконови калъфчета, имам и такъв като тефтер но ми е неудобен.

Закаленото стъкло никога не съм ползвал, използвам обикновени скрин протектори като се захаби и надраска просто го сменят.

Цената е направо смешна 5бр. за 2-3лв. 

При мен се налага да използвам закалените стъкла, понеже моите съученици са малко тъпички и имат навика от време на време да блъскат телефона от ръцете ми. Но използвам UAG кейс + закалено стъкло. 10 броя = 10 долара. (закалени стъкла) Китайски, ама пазят. (то всички идват от там)

• Автор

Здравейте получих следното съобщение от продавача 

Please leave us message if you want a sealed box.Otherwise we will unseal the box to do "Quality Control",flash the Multi-language ROM and install google play! The original box from Xiaomi,Meizu,Huawei(Honor),Lenovo(ZUK),ZTE(Nubia),Oneplus,OPPO,Letv are sealed.They are only with English and without Google play.  

Някой ще ми каже ли какво значи това и какво да направя ? ако може по бързо, защото се очаква да изпратят пратката.

П.п. избрах чрез сингапурската поща, самия продавач уточнява, че може да се плати и мито, възможно ли е да изгубя телефона без да ми върнат парите ?

Дали искаш кутията да НЕ е отваряна. По-добре им дай да я отворят и да флашнат multi-language rom, който има и google play. (в "стоково" състояние НЯМА google play, защото там google е забранен като цяло)

• Автор

Аз си разбирам от тези неща, сам ще си я флашна.

Какво да им пиша на писмото ? Английския ми е зле!

"No thanks, i want sealed box!"

преди 9 часа, Blue_Hulk написа:

П.п. избрах чрез сингапурската поща, самия продавач уточнява, че може да се плати и мито, възможно ли е да изгубя телефона без да ми върнат парите ?

Направи още една покупка калъф,батерия или аксесоар някакъв за 10-15 долара, нещо което ще ти върши работа. Датата на двете плащания да е една и съща, ако задържат телефона на митница искат разпечатка от онлайн банкирането.Вадиш разпечатка за малката сума. Аз така два пъти минавам метър, имат някакви такси и се попълват документи но се разминаваш с 20тина лева.

Имаш 60 дена защита на плащането така, че няма вариант да загубиш парите. Ако нещо не е наред като получиш апарата правиш снимки и пишеш на търговеца. Не се тревожи пиши с гугъл преводач. Просто уточни че е писано с помощта на превеждаща програма.

Нов ром се инсталира супер лесно.

Влизаш в MIUI.бг форума сваляш последния ром и ............ като му дойде времето ще помагаме. 

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

преди 2 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Направи още една покупка калъф,батерия или аксесоар някакъв за 10-15 долара, нещо което ще ти върши работа. Датата на двете плащания да е една и съща, ако задържат телефона на митница искат разпечатка от онлайн банкирането.Вадиш разпечатка за малката сума. Аз така два пъти минавам метър, имат някакви такси и се попълват документи но се разминаваш с 20тина лева.

Точно за това попринцип купувам с частен куриер (ако сумата на доставката не надвишава 15 долара) или пък карам продавача да ми го прати като нещо евтино. (телефона е лек, ще мине и като някаква джунджурия)

Иначе, не се разминава с 15 долара, нали той ще си го ползва после ? (то е все едно дали ще го вземе от тук на двойна цена, или от китай)

преди 7 минути, niki292002 написа:

Точно за това попринцип купувам с частен куриер (ако сумата на доставката не надвишава 15 долара) или пък карам продавача да ми го прати като нещо евтино. (телефона е лек, ще мине и като някаква джунджурия)

Иначе, не се разминава с 15 долара, нали той ще си го ползва после ? (то е все едно дали ще го вземе от тук на двойна цена, или от китай)

Продавачите пишат медиа плеар и някаква цена от порядъка на 15-20 долара но пакета е обемист защото китайците слагат и подаръци.

При последната си поръчка на телефон, заедно с него поръчах и лот от 16силиконови калъфчета ако бяха спрели апарата на митницата щях да покажа разпечатка с плащането за калъфчетата.

Ако ти е интересно за какво са ми 16 калъфчета ами не ми трябват оставих си 5 а другите пуснах в ОЛХ/продавалника с минимална надценка колкото да мога да сваля малко от цената ако някой поиска да се пазари. 

п.п Понякога куриер излиза доста солено, има доставки над 50 долара.

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.