Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопът се изключва

Featured Replies

Здравейте незнам дали съм в правилния раздел,ама ми се стори подходящ :)

Та проблема ми е следния: Вчера си преинсталирах лаптопа Acer 5750ZG и почна да се изключва сам както си работи.Помислих си че нещо инсталацията се е оплескала или седмицата която сложих е бъгава и за това пак го преинсталирах със старата седмица,която си беше до вчера,обаче пак се изключва и то не на определен интервал а когато си поиска на 10 мин.,на 1 час на 3 часа,когато си реши.Преди 6-7 месеца го бях дал на сервиз да го изчистят и да му сменят пастата,така че не се изключва защото прегрява гледам му температурите с Aida64 и си държи 55-60 градуса което си е прилично.

Ако някой знае къде му е болката ще съм му много благодарен :)

Благодаря предварително

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирай в един файл долните два файла

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

и ги качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Имаш ли достъп до тази папка?

C:\Windows\System32\winevt\Logs

Ако нямаш, влез в контролния панел, Folder Options, щракни на раздел View, щракни на Show hidden files, folders, or drives; махни отметката на Hide protected operating system files  и потвърди с ОК. Сега отвори C:\Windows\System32\winevt\Logs.

1. Изтегли на десктопа и стартирай MicrosoftFixit50688_WMI

2. Start->Search->напиши cmd и като се появи черна иконка, щракни с десен бутон по нея. Избери Run as Administrator. В новопоявилия се черен прозорец напиши:

lodctr /R

и натисни Enter

Ако Windows е 64-битов:

Start->Search->напиши cmd и като се появи черна иконка, щракни с десен бутон по нея. Избери Run as Administrator. В новопоявилия се черен прозорец напиши(пишеш само получерния текст, другото е, което се вижда в конзолата и всеки ред завършва с натискане на Enter):

C:\Windows\system32>cd ..
C:\Windows>cd syswow64
C:\Windows\SysWOW64>lodctr /R

3.Start->Run->напиши sysdm.cpl и натисни Enter. Премини през Advanced->Performance>Settings->Advanced->Change..->

махни отметката на Automatically manage paging file size..., маркирай Custom size, щракни на реда с С: и ако си с 4GB RAM в двете полета въведи

4100

4101

Щракни на Set, после ОК

Не рестартирай компютъра

Отвори отново sysdm.cpl и натисни Enter.  Премини през Advanced->Startup and Recovery( бутон Settings...) под System failure сложи отметка на Write an event to the system log
 Рестартирай компютъра.

• Автор

лаптопа се изключи точно когато натиснах рестартирай по късно :(  а за последната стъпка мисля че там си има отметка,

http://prikachi.com/images.php?images/670/8462670S.jpg

да правя ли всичко отначало или е ок и така

Редактирано от Веселин Вълев (преглед на промените)

Всички други стъпки минаха ли нормално (без съобщения за грешки)?

Стартирай eventvwr, в левия панел щракни пред Windows logs да се разгърне и последователно щракни с десен бутон на System и Application, като във всяко щракване избираш Clear Log ( за Application и за System). Когато пита да запише ли логовете, отговаряй с No. Рестартирай компютъра и качи новите два файла:

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

• Автор

http://dox.bg/files/dw?a=d5317fa8c3

Всичко друго мина нормално,без да изкарва грешки

А тези градуси са с 2 пуснати браузера,пуснат филм с плеяр и филм във vbox едновременно,някъде към 30-40 мин работи така стигна 65 градуда.

Отвори конзола като админ и в нея напиши:

netsh interface tcp set global rss=disabled
netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled
netsh int ip set global taskoffload=disabled

netsh advfirewall firewall add rule name=”YouTube” dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters" /f /v "EnableTCPChimney" /t REG_DWORD /d 0
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters" /f /v "EnableTCPA" /t REG_DWORD /d 0
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters" /f /v "EnableRSS" /t REG_DWORD /d 0

shutdown /r /t 000 /d p:1:1

и натисни Enter.

Системата ще рестартира!! Така, че преди да натиснеш Enter, приключи работещите програми и запази работата си.

И пиши как се държи сега системата!  Трябва да има промяна и при отварянето на клиповете в youtube!

• Автор

http://dox.bg/files/dw?a=d5317fa8c3

Всичко друго мина нормално,без да изкарва грешки

А тези градуси са с 2 пуснати браузера,пуснат филм с плеяр и филм във vbox едновременно,някъде към 30-40 мин работи така стигна 65 градуда.

http://prikachi.com/images.php?images/495/8463495A.jpg

Май не трябва да пише това

Последният ред е дал грешка защото няма интервал между /f/v

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters" /f  /v "EnableRSS" /t REG_DWORD /d 0

Защо не копира горе текста в получер шрифт и като щракнеш в конзолата с десен бутон, да избереш Paste и да натиснеш Enter.

• Автор

Пак се изключва,ще го карам на сервиз май в понеделник,от какво мислиш че може така да прави,може ли да дава някви грешки по паметта,по видеото незнам къде другаде и за това да се изключва така.

• Автор

Днес го преинсталирах пак,не съм му слагал никакви драйвери само тоя за Wi-fi-то и хрома и съм го оставил да стои,2 часа вече си работи,да не би да е от някой драйвер,ама аз съм ги свалил от сайта на Acer и са на харда и винаги от там съм ги слагал.

преди 31 минути, Веселин Вълев написа:

Днес го преинсталирах пак,не съм му слагал никакви драйвери само тоя за Wi-fi-то и хрома и съм го оставил да стои,2 часа вече си работи,да не би да е от някой драйвер,ама аз съм ги свалил от сайта на Acer и са на харда и винаги от там съм ги слагал.

Добър ден.

http://www.driverscape.com/manufacturers/acer/laptops-desktops/aspire-5750zg/13063

Всички драйвери за вашия модел.Изтеглете и инсталирайте от сайта,каквото ви е необходимо.Успех!!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

НЕ ИНСТАЛИРАЙ И НЕ ПОЛЗВАЙ ЧИСТАЧИ НЕ РЕГИСТРИ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.