Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От Internal към External HHD?

Featured Replies

Потърсих в интернет и видях, че е възможно да направя стария си хард диск външен, но видеото беше за хард диск на лаптоп. Потърсих в ebay, но намирах само за лаптоп. Та въпросът ми е... може ли някой да ми даде линк с нужните инструменти за превръщането на 2 хард диска във външни (за компютър)? 

HDD 1 : Hitachi HCP725016GLAT80 ATA/IDE 7200rpm
HDD 2 : Hitachi HDP725050GLA360 SATA 3.0 gb/s 7200rpm

• Автор
преди 21 часа, Bloatware написа:

Можете ли да ми кажете как се казва кабела, който може да изпълни същата функция, но за по-малко пари :D

преди 25 минути, bpkole написа:

Можете ли да ми кажете как се казва кабела, който може да изпълни същата функция, но за по-малко пари :D

За 3.5" дискове само с кабел не става, трябва и захранване

usb 2.0 to IDE SATA S-ATA 2.5 3.5 Hard Drive HD HDD Adapter Cable Converter  http://www.aliexpress.com/item/New-USB-2-0-to-IDE-SATA-S-ATA-2-5-3-5-Hard-Drive-HD/2046211410.html?spm=2114.01020208.3.40.fjc6xQ&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

Free Shippingto Bulgaria  Total Price: € 4,06

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

преди 1 час, bpkole написа:

Извинявам се, но наистина ли нямате възможност да си купите нормална кутия за харддиск? Аз лично бих се притеснявал хардовете ми да се подмятат из бюрото, закачени само на някакви кабели. И двата диска ли искате да използвате като външни? Тогава вместо две кутии, е по-добре да се вземе една т.нар. докинг станция.

преди 35 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Интересно каква точно е идеята на тази "салата от кабели". Захранването за харда се взима от PSU-то с късичкият преходник, а другите два кабела се навързват един след друг? "Информационната линия" става доста дълга спрямо "захранващата" - според мен физически не е удобно - къде е кутията на компютъра и къде ще стои харда? За аварийни ситуации става, но да се ползва ежедневно...

• Автор
преди 15 минути, sten90 написа:

Извинявам се, но наистина ли нямате възможност да си купите нормална кутия за харддиск? Аз лично бих се притеснявал хардовете ми да се подмятат из бюрото, закачени само на някакви кабели. И двата диска ли искате да използвате като външни? Тогава вместо две кутии, е по-добре да се вземе една т.нар. докинг станция.

Имам възможност, но не нарим логика защо да давам 40лв. за кутия (в Emag) вместо 10лв. за кабел, който ще ми върши същата работа, просто харда ще е на бюрото. 

Това си е Ваша работа, разбира се - просто ми прави впечатление. Често/постоянно ли ще го ползвате? Ако някой път се пресегнете за нещо и без да искате го бутнете и той полети надолу, както е закачен с кабелите и от това му се счупят конекторите...

• Автор
преди 12 минути, sten90 написа:

Това си е Ваша работа, разбира се - просто ми прави впечатление. Често/постоянно ли ще го ползвате? Ако някой път се пресегнете за нещо и без да искате го бутнете и той полети надолу, както е закачен с кабелите и от това му се счупят конекторите...

Няма да е толкова често. Ще го ползвам за файлове защото този на лаптопа ми е 250gb и не стига за нищо. Ще си направя примерно 200gb c и 50gb d и другите файлове като филми снимки и т.н, които не ги ползвам постоянно ще бъдат на външния хард.

Подозирах че имате лаптоп, а не настолен компютър - това променя ситуацията. Например онзи комплект кабели от Алиекспрес няма да свърши работа.

• Автор
преди 11 минути, sten90 написа:

Подозирах че имате лаптоп, а не настолен компютър - това променя ситуацията. Например онзи комплект кабели от Алиекспрес няма да свърши работа.

А това? http://www.aliexpress.com/item/New-USB-2-0-to-IDE-SATA-S-ATA-2-5-3-5-Hard-Drive-HD/2046211410.html?spm=2114.01020208.3.40.fjc6xQ&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_91_80%2Csearchweb201644_5%2Csearchweb201560_9

Доколкото виждам(вече взе да ми се спи :)) е същото. Просто не виждам как от лаптоп да се изкара захранване за 3,5 инчов хард. Предлагам да потърсите кутия или докинг станция на старо.

• Автор
преди 14 минути, sten90 написа:

Доколкото виждам(вече взе да ми се спи :)) е същото. Просто не виждам как от лаптоп да се изкара захранване за 3,5 инчов хард. Предлагам да потърсите кутия или докинг станция на старо.

http://www.aliexpress.com/store/product/Eternal-USB-SATA-IDE-HDD-docking-station-enclosure-dock-hard-drive-case-card-reader-hard-disk/320391_1880466509.html

Кутия за 3,5" IDE диск

s-l1600.jpg

US $10.40 + Shipping: US $3.05

Кутия за 3,5" SATA диск

s-l300.jpg

US $13.16

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.