Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Два лаптопа - коренно различна интернет скорост

Featured Replies

Здравейте, 

имам проблем с интернет връзката на новия ми лаптоп. ASUS ROG GL551JW. Използвам Уиндоус 7. 

Мисля, че лаптопа не използва "максималната скорост" на интернет връзката ми, дори не се сближава до това, което се очаква. На стария лаптоп нямам този проблем. Тествах няколко начина и разликата е огромна. Първият ми тест беше в играта CS:GO - с новия лаптоп ASUS ROG-a ми лагваше ужасно много и имах много голям пинг (300-400). Със стария ми лаптоп (Sony Vaio) пинга ми беше 30-40 и вървеше много добре. След това втория тест беше със сваляне на същия торент. С новия ASUS свалях с 1.6 МБ(това беше най-добрата скорост), а със старият Sony Vaio свалях с 5.6 МБ(максимума). Третият и последен тест беше в Speedtest сайта, в който разликата беше ОГРОМНА. Всичко, което сравнявах беше по същия начин.

Забелязах, че в Device Manager на ASUSA ми показваше, че Ethernet Controller-a не е инсталиран, както трябва. Свалих Driver Booster и я ъпдейтнах, оправи се, но явно няма общо с това. Като цяло се чудя, дали проблема не е от това, защото ползвам Уиндоус 7, защото в официалния сайт и като цяло на всякъде няма драйвъри за Уин 7 за този модел лаптоп и използвах Уин8 драйвери за всичко. Всичко си върви без проблем, но този проблем със скоростта на интернета си го има и е доста неприятно. Не ми харесва Уин 10, но ако проблема е, заради драйвърите и Уин 7, бих го сменил с Уин 10 отново... Просто е много лошо, когато не мога да ползвам максималната скорост на интернета. 

Качих и няколко снимки, за да видите, за какво става въпрос :(

12268969_633516476789310_945817164_o.jpg

12271205_633514390122852_240016027_o.jpg

sppeeed.jpg

Untitled.jpg

На проблемния лаптоп:

Щракни на бутона Start, щркани на All Programs, щркани на Accessories, и като се появи черната иконка Command Prompt, щракни на нея с десен бутон и избери Run as administrator. Копирай долния получер текст

echo y|netsh int ip reset %userprofile%\Desktop\resetlog.txt & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

и  черния прозорец щракни с десен бутон и збери Paste. Натисни Enter.

Компютърът ще се рестартира.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Тъй като не се знае кой какво е правил и допълнително с програмата driver booster сте омазали нещата препоръчвам чисто нова инсталация на Windows 7.

След това от сайта на производителя се слагат коректните драйвери за съответния хардуер и за съответната ОС. Не се ли направи това нещо всички други стъпки и операции са безмислени.

• Автор
преди 33 минути, ExaFlop написа:

На проблемния лаптоп:

Щракни на бутона Start, щркани на All Programs, щркани на Accessories, и като се появи черната иконка Command Prompt, щракни на нея с десен бутон и избери Run as administrator. Копирай долния получер текст

echo y|netsh int ip reset %userprofile%\Desktop\resetlog.txt & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

и  черния прозорец щракни с десен бутон и збери Paste. Натисни Enter.

Компютърът ще се рестартира.

Направих това, сега просто трябва да проверя Спийдтеста или какво с нищо не помогна

Пробвах скоростта точно до рутера и ето го и резултата. Явно проблема е в дестинацията и някакви настройки или лаптопа трябва да се замени. Точно такава е и скоростта на другия лаптоп, само че нямам проблем с дестинацията на него.

asdasd.jpg

Редактирано от nbs (преглед на промените)

• Автор

Изглежда, главния проблем е бил в рутера, смених го с друг и сега скоростта е много по-добра в другата стая, почти колкото беше със стария, като бях до рутера.

Редактирано от nbs (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.