Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus N551JW къде е проблемът?

Featured Replies

Здравейте, преди месец и нещо закупих Asus N551JW ( http://www.vario.bg/asus-n551jk-cn113h-full-hd-ips-i7-4710hq ).

Работеше просто перфектно един месец и след това започна едно много гадно пращене от колоните когато се увеличи звука над 50%. Така де той е в гаранция и го занесох в сервиза "ViewPoint" където ми казаха че проблема е в дънната платка. Оставих им го, чаках 10 дена за нова дънна платка която уж идва директно от Asus, след това стоя още 2-3 дена за да сложат новото дъно и да мине проверка за да се уверят че работи "как си треа' ". Така де изчаках и дойде време да си взема лаптопа, на място го тествах и си работеше, но щом се прибрах вкъщи работеше точно 15 минути и звукът спря напълно. Пробвах какво ли не, рестарт, нови драйвъри, нова операционна система, но нищо не помогна. Та сега лаптопа отново е в сервиза и отново ще чакам 12-13 дена... къде може да е проблема, лаптопа е чисто нов (модел 2015г), и възможно ли е тия от ViewPoint да не са ми сложили новата част а просто да са се опитали да оправят старта... щото ме съмнява самите Asus  да пратят не работеща част. Възможно ли е да не е дъното а примерно толкова известните спийкъри  (Bang & Olufsen ICEpower) да са проблема.. и някой вобще давал ли си е машината  в този сервиз, някакъв feedback?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 28 минути, Oscar D. Santana написа:

Здравейте, преди месец и нещо закупих Asus N551JW ( http://www.vario.bg/asus-n551jk-cn113h-full-hd-ips-i7-4710hq ).

Работеше просто перфектно един месец и след това започна едно много гадно пращене от колоните когато се увеличи звука над 50%. Така де той е в гаранция и го занесох в сервиза "ViewPoint" където ми казаха че проблема е в дънната платка. Оставих им го, чаках 10 дена за нова дънна платка която уж идва директно от Asus, след това стоя още 2-3 дена за да сложат новото дъно и да мине проверка за да се уверят че работи "как си треа' ". Така де изчаках и дойде време да си взема лаптопа, на място го тествах и си работеше, но щом се прибрах вкъщи работеше точно 15 минути и звукът спря напълно. Пробвах какво ли не, рестарт, нови драйвъри, нова операционна система, но нищо не помогна. Та сега лаптопа отново е в сервиза и отново ще чакам 12-13 дена... къде може да е проблема, лаптопа е чисто нов (модел 2015г), и възможно ли е тия от ViewPoint да не са ми сложили новата част а просто да са се опитали да оправят старта... щото ме съмнява самите Asus  да пратят не работеща част. Възможно ли е да не е дъното а примерно толкова известните спийкъри  (Bang & Olufsen ICEpower) да са проблема.. и някой вобще давал ли си е машината  в този сервиз, някакъв feedback?

Не е ли редно при втори неотстраним дефект компютърът директно да се бракува, и да получиш нов от производителя? Какво обяснение ти дадоха в сервиза? Твърде тъмна ми се вижда цялата тази история с размотаване по две седмици за дефектен чарк, който се тества за 15 минути, и за още толкова се подменя с нов компонент. Във всеки случай проблемът изобщо не е в операционната система.....

• Автор
преди 2 минути, adler88 написа:

Не е ли редно при втори неотстраним дефект компютърът директно да се бракува, и да получиш нов от производителя? Какво обяснение ти дадоха в сервиза? Твърде тъмна ми се вижда цялата тази история с размотаване по две седмици за дефектен чарк, който се тества за 15 минути, и за още толкова се подменя с нов компонент. Във всеки случай проблемът изобщо не е в операционната система.....

Казаха ми просто да го оставя и ще ми го оправят ... иначе ако до 30 дни не го оправят имам право на нов лаптоп или ми връщат парите.

Току що, Oscar D. Santana написа:

Казаха ми просто да го оставя и ще ми го оправят ... иначе ако до 30 дни не го оправят имам право на нов лаптоп или ми връщат парите.

Запитай ги за тези 30 дни дължат ли ти компенсация. Все пак на практика няма да имаш компютър през този период. фирмата, с която аз работя (няма да я споменавам да не взема да наруша някакъв еврозакон за нелоялната конкуренция и прочее глупости) твърдо поема задължението в случай на дефект и ремонта на компютър да обезщети с оборотен лаптоп за периода на ремонта. Питай твоята фирма поема ли такова задължение към своите клиенти. 

• Автор
преди 5 минути, adler88 написа:

Запитай ги за тези 30 дни дължат ли ти компенсация. Все пак на практика няма да имаш компютър през този период. фирмата, с която аз работя (няма да я споменавам да не взема да наруша някакъв еврозакон за нелоялната конкуренция и прочее глупости) твърдо поема задължението в случай на дефект и ремонта на компютър да обезщети с оборотен лаптоп за периода на ремонта. Питай твоята фирма поема ли такова задължение към своите клиенти. 

Ако има такова нещо би трябвало да го пише в сайта им нали?

Определено. Ако не пише нищо за обезщетение, бъди психически подготвен за лоша развръзка. С риск да си изпрося пореден бан бих добавил, че откакто реформаторите заграбиха властта най-лошата развръзка за тази нещастна страна тепърва предстои...

преди 4 часа, adler88 написа:

Запитай ги за тези 30 дни дължат ли ти компенсация.

Удължава се гаранционния период със срока на престоя в сервиза. Освен това по последните поправки в Закона за защита на потребителите рекламацията се предявява не пред сервиза, а пред магазина. И тази рекламация трябва да бъде вписана в дневника за рекламации.

Тук има малко четива по темата:

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/160431-Всичко-за-гаранцията-ЗЗП-КЗП-срокове-рекламации-условия-замени-измами?

http://sdasofia.org/sspm/Others/WWW/%CA%E0%EA%20%E4%E0%20%EE%F2%EF%F0%E0%E2%E8%F2%E5%20%F0%E5%EA%EB%E0%EC%E0%F6%E8%FF%20%E7%E0%20%E4%E5%F4%E5%EA%F2%ED%E0%20%F1%F2%EE%EA%E0.htm

Със слушалки пробва ли го? Ако със слушалки работи, говорителите са проблемни. Освен това може да си запишеш една флашка с Убунту, примерно, и да стартираш в "жив" режим, няма нужда от инсталации, драйвери и подобни глупости, но ще разбереш работи ли звука или не. 

• Автор
преди 23 минути, bvbfan написа:

Със слушалки пробва ли го? Ако със слушалки работи, говорителите са проблемни. Освен това може да си запишеш една флашка с Убунту, примерно, и да стартираш в "жив" режим, няма нужда от инсталации, драйвери и подобни глупости, но ще разбереш работи ли звука или не. 

Да пробвах със слушалки и звукът работеше, но от колоните нищо не се чуваше... и чудя се ако това което казваш е вярно, че проблема е в спийкърите (което е логично, щото уж чисто ново дъно ми сложиха, работи 15 минути и пак се скапа... тоест по вероятно е наистина да е от спийкърите), какви ли методи ползват тези " високо квалифицирани инженери " в тази фирма че да не могат да установят че проблема е в спийкърите, нямам думи. И ако сега ми го върнат и работи отново 15 минути не ми се мисли, ще им срина офиса до основи.

ПС: Колкото това Убунту... геймър виждал ли си с такава ОС :D

Редактирано от Oscar D. Santana (преглед на промените)

А може и да дефектира крайното стъпало за говорителите.

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

А може и да дефектира крайното стъпало за говорителите.

Какво ще рече това?

Повреден чип или част от чип.

Може да са ти сменили (и сигурно са ) дънната платка, но примерно партидата може да дефектира.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Имал съм вземане даване с Вю Пойнт и изобщо не се учудвам от развръзката / неоправен лаптоп/ Едно на ръка че майсторите им са пълни аматьори, а и имат една изнервена служителка на телефона, която не ви пожелавам до чувате преэ живота си :emoji_natur-13:  Това ако ми е жена ще я гръмна без да изпитам угризения на съвестта :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.