Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Hotspot, предложение

Featured Replies

Това може да се дължи на USB контролера на външния диск. Срещал съм такъв проблем - ня някои машини контролерът е неразпознаваем. Там вече въпрос на късмет.

BTW кой модел забърса? :)

ВАЖНО: При получаването провери за наличието на USB порта и за наличието на 5GHZ обхват!!!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да. От Ali поръчах този :
[Official English Version] Xiaomi Mini WIFI Router 11AC WiFi Roteador Dual Band 2.4G/5G 1167Mbps USB with Smartphone APP Control

Ще проверя. Благодаря !

Имам 2-3 модела USB адаптери и кутии, с които мога да пробвам.

@Ken, Виж по-долу:

http://misterit.ru/proshivka-routera-xiaomi-my-wi-fi-mini.html

http://wifika.ru/proshivka-routera-xiaomi-wifi-mini-ot-padavan-ili-asus.html

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=686221

asus-xiaomi-firmware-1024x736.jpg

Братята маалко са го флашнали. И така поддържа флашки, USB дискове, принтери, 3G модеми.

Ей подлъгахте ме да го поръчам. Ще го видим като дойде дали е толкова вълшебен.

Хихи, още един в лоното на XiaoMi

Имам предложение админите да прехвърлят втората част на темата в отделна тема Рутъри Xiaomi. :)

Хем темата на автора ще остане чиста, хем ще може да се споделя туй-онуй за тия малки/големи животни.

• 3 седмици по-късно...

Дойде най накрая. Още не съм се занимавал с него че имам по важни работи а и сегашния ми работи. Тоя смятах в колата да го слагам ама хич не ми се види "mini"! Всичкото му описание вътре на китайски ...

Моят пристигна с листовка на английски (голям праз!) и с неработещо захранване. С друго захранване рутерът работи. Оплаках им се на страницата, колкото да знаят останалите, какво могат да очакват.

преди 42 минути, Ken написа:

Моят пристигна с листовка на английски (голям праз!) и с неработещо захранване. С друго захранване рутерът работи. Оплаках им се на страницата, колкото да знаят останалите, какво могат да очакват.

Не издържах като каза за не работещо захранване. Фабричния фирмуер има ли опция за английски и как се влиза в сетъпа му или някой линк с описание как става. Нещо с admin като парола не я прие! Адаптера му за захранване при мен работи даже китаеца по локацията ми го е пратил за американски стандарт 110v!

24227047745_f2c3e4e836_b.jpg

BMW Маниак

Из горните линкове няма ли описано нещо ?

Аз чета оттук :

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=596689

Ако е с firmware на китайски май не може да се смени езика, без да се обнови с друг.

http://en.miui.com/thread-98253-1-1.html

Инсталираш андроидския app  и настройваш през него. Трябва да се регистрирате на сайта им.

преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Не издържах като каза за не работещо захранване. Фабричния фирмуер има ли опция за английски и как се влиза в сетъпа му или някой линк с описание как става. Нещо с admin като парола не я прие! Адаптера му за захранване при мен работи даже китаеца по локацията ми го е пратил за американски стандарт 110v!

24227047745_f2c3e4e836_b.jpg

Вариант е да отвориш http://192.168.31.1 в Google chrome, да щракнеш с десен бутон някъде в страницата и да ползваш Translate to English.

Успех! :)

• 3 месеца по-късно...

Английски фърмуер за разработчици (модел R1CL) -youth_r1cl_all_2.2.94
https://mega.nz/#!YBk0ED6Q!s5redxOmDkodEq-q6ntTxS7mhz77Wr5d-p6cTpT-Jbg

Флашва се в ръчен режим.

BTW днес си поръчах най-новия рутър на Xiaomi - Mi Router 3 - 2,4/5,0 GHz 2xGigabit LAN - $36,99

English MT7620A 128MB Flash Original Xiaomi Mi Router 3 Dual Band 4 Antenna 5GHz WiFi 802.11ac b/g/n APP Control

In-Stock-English-MT7620A-128MB-Flash-Ori

• 3 седмици по-късно...

Като си говорим за рутъри попаднах на едно чудовище ($46.00) -

Hardware:

ZBT-WG2626 uses the latest MTK wireless solution ,the MT7621 , the clock frequency is as high as 880MHZ,  provide 5 gigabit Auto MDI/MDIX Ethernet port, 1×USB 3.0 port, 1×PCI-E ,1×Micro SD card ,2× SATA 3.0 and so on

https://www.alibaba.com/product-detail/Dual-core-SIM-slot-802-11n_60453760852.html?spm=a2700.7724838.0.0.6hq0GR&s=p

• 8 месеца по-късно...

Този мой рутер издаде багажа ! Да няма нещо заложено във фирмера като си свери датата от интернет и да почне да се евава.
От както го купих само го включих и го метнах в шкафа. Добре ама моя linksys нещо се прецака и трябваше да изкарам Xiomii-то на служба.
Пускам го това Xiaomi и не мога вече да вляза в сетъпа. 192.168.31.1 !!!
Оставих го както е с отворена мрежа поне да закърпи положението докато дойде новия linksys но работи по 10-15 мин и после няма никой! Иска рестарт и пак така 10-15 мин. Китайска му работа.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Обнови ли му фърмуера?
Кой е рутърът?

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Обнови ли му фърмуера?
Кой е рутърът?

Нищо не съм му обновявал, на оригиналния фирм на китайски е.
Минито е уж. Захвърлил съм му някъде кутиите за да ти кажа модели и други работи ама според името на мрежата по подразбиране е Xiaomi_9312_6CED

Бутонът за ресет е отдолу в мрежичката с отвор - трябва да се взреш ноу фнимателската за да видиш надписа. Бъркаш с тънък кламер и задържаш 30-ина секунди - ще започне да мига - държиш, докато светне синьо постоянно.

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Бутонът за ресет е отдолу в мрежичката с отвор - трябва да се взреш ноу фнимателската за да видиш надписа. Бъркаш с тънък кламер и задържаш 30-ина секунди - ще започне да мига - държиш, докато светне синьо постоянно.

Аз уж го ресетвах вчера ама не по този начин. Ще го видя след час че сега имам да карам деца на училище.

преди 1 час, ExaFlop написа:

На мрежата отдолу няма бутон, има бутон ресет отзад до портовете. Като го задържа почва да премига и след около 20 сек светва розово. Държах го поне 2 мин но синьо не светва. Синьо си свети като е в уж заредено състояние на ОС. Но при ресет не светва синьо !

Направо ми идва и двата да ги блъсна в земята.

Spoiler

0370864547df03f05d2cd9733aa1ddb8.jpg

Обаче ресетнах модема на доставчика и му влязох в сетъпа понеже лепенката с паролата не беше вярна и му сложих моя парола и сега съм без рутери а само с повторителя и положението е стабилно, уж.

Spoiler

123828e91d9d4ad3580f51a5730722a1.jpg

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

А, това е mini, не е nano.

A ping до 192.168.31.1 има ли?
В ncpa.cpl десен клик по мрежовата карта и избери Disable  и като се изпълни върни Enable. И пробвай достъпа до 192.168.31.1

преди 27 минути, ExaFlop написа:

A ping до 192.168.31.1 има ли?

Цитат

Microsoft Windows [Version 10.0.14393]
(c) 2016 Microsoft Corporation. Всички права запазени.

C:\Users\Kayzer> ping 192.168.31.1

Pinging 192.168.31.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.31.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.31.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.31.1: bytes=32 time=2ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.31.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 2ms, Average = 1ms

C:\Users\Kayzer>ping 192.168.31.1

Pinging 192.168.31.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.31.1: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 192.168.31.1: bytes=32 time=9ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.31.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 9ms, Average = 3ms

C:\Users\Kayzer>

И преди да забраня картата пинг имаше и след това пак си имаше но достъп през браузера нямам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.