Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с филма от флашката

Featured Replies

Може ли някой да ми помогне?Миналия ден реших да гледам филм на ТВ-то като го сложа на флашката със субтитрите и като ги направя и двете с едни и същи имена.Но уви не стана.Гледах в интернет как поне да си ги вградя субтитрите в филма с  някоя програма като AVI ReComp, но самата програма не ми намираше филма и субтитрите.Пробвах с друга (MKVToolNix) и успях да си ги вградя субтитрите в филма, но можех да го гледам филма с вградените суб. само на компа на ТВ-то не ставаше.Ако може някой да ми помогне ще ми помогне ще му бъда много благодарен. :)

• Автор
преди 15 минути, techmaniac написа:

А упътването прочетохте ли какво се поддържа ?

Прочетохме го, но не намерихме никъде какво поддържа.Видяхме само, че може да гледаме филми, снимки и т.н. от USB Media Player
Междодругото това е телевизора: https://www.technomarket.bg/products/09141926/toshiba-32e2533

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Преди и след видеото вижда ли се на телевизора?

Не

Пробвай със смяна на енкудинг. Филм и субтитри с едно и също име и после се правят на UTF-8. Отваряш субтитрите с Notepad и даваш Save As, долу пише encoding и е посочен UTF(ако не се лъжа), правиш го на UTF-8, после save и си готов.
http://store.picbg.net/pubpic/73/04/4467719bf4047304.jpg

• Автор
преди 1 минута, zlat0t0_90 написа:

Пробвай със смяна на енкудинг. Филм и субтитри с едно и също име и после се правят на UTF-8. Отваряш субтитрите с Notepad и даваш Save As, долу пише encoding и е посочен UTF(ако не се лъжа), правиш го на UTF-8, после save и си готов.
http://store.picbg.net/pubpic/73/04/4467719bf4047304.jpg

Ако не е проблем може ли да ми го кажеш по подробно, защото не разбирам много от компютри?

Ти вече си свалил филма и субтитрите. Преименувал си субтитрите, както филма. След това даваш дясното копче върху субтитрите и open with -> Notepad. Отваряш ги с тази програма. След като ги отвориш, горе шише File, даваш Save As... Долу пише Encoding:ANSI. Ти ще го смениш на UTF-8 и даваш Save. Ще те пита дали да ги замени, даваш Yes. Пробвай този начин, може и да тръгнат. При мен поне беше така. Успех!

Отвори си книжките и виж поддържаните файлови формати. mkv не е между тях, нали?

• Автор
преди 6 минути, zlat0t0_90 написа:

Ти вече си свалил филма и субтитрите. Преименувал си субтитрите, както филма. След това даваш дясното копче върху субтитрите и open with -> Notepad. Отваряш ги с тази програма. След като ги отвориш, горе шише File, даваш Save As... Долу пише Encoding:ANSI. Ти ще го смениш на UTF-8 и даваш Save. Ще те пита дали да ги замени, даваш Yes. Пробвай този начин, може и да тръгнат. При мен поне беше така. Успех!

Мерси много!На компа ми стана, но не знам дали ще стане на телевизора.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Отвори си книжките и виж поддържаните файлови формати. mkv не е между тях, нали?

Ами на книжката никъде не пише какви файлови формати поддържа.Пише само че може да гледаме филми от флашка.

IMG_20151129_153735.jpg

• Автор
преди 8 минути, zlat0t0_90 написа:

Пробвай първо с .avi филм

А откъде мога да разбера дали самия филм/торент е .avi 

Субтитрите трябва да са разархивирани. Първоначално и аз имах проблем с първото пускане на субтитрите.  До сега никога не съм променял името на файла им. Пусни си филма и влез отново в медия плеъра на тв-то. Има освен плей и език. Избери си дали да върви със субтитри или не, защото по подразбиране субтитрите са изключени. Нямам свален филм на флашка, за да ти опиша по подробно, но от менюто на плеара се избира да ли да са включени или изключени субтитрите. Ако имаш на флашката 2 филма, имаш опция и кои субтитри да заредиш към филма.

• Автор
преди 17 минути, nikolela написа:

Субтитрите трябва да са разархивирани. Първоначално и аз имах проблем с първото пускане на субтитрите.  До сега никога не съм променял името на файла им. Пусни си филма и влез отново в медия плеъра на тв-то. Има освен плей и език. Избери си дали да върви със субтитри или не, защото по подразбиране субтитрите са изключени. Нямам свален филм на флашка, за да ти опиша по подробно, но от менюто на плеара се избира да ли да са включени или изключени субтитрите. Ако имаш на флашката 2 филма, имаш опция и кои субтитри да заредиш към филма.

Мерси много!!!Точно това беше проблема.Субтитрите са били изключени.Мерси много и на всички останали!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.