Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем само при стартиране и събуждане на компютъра

Featured Replies

Здравейте.Ще се опитам да опиша добре проблема ,който имам с моята машина и да помоля за съвети.

Конфигурация- дъно Asrock b75 pro,процесор -интел i5 4440 ,видео - gigabite r9'270x,рам - 4гб. кингстон ,захранване -тасенс радикс4 600вт. опрационна система -

ундоус10.

Проблема е следния- при стартиране монитора светва в бяло ,после става черен ,после се показва логото на Асус ,после пак черен и така тая въртележка няколко минути докато накрая се покаже началния прозорец на уина.Понякога си остава на черен екран и трябва да натисна копчето за рестарт ,за да тръгне.Същото се повтаря след като компа е заспал и искам да го събудя.Тука искам да уточня ,че трябва да е спал повече време ,защото ако го приспя и го събудя след около 10секунди може да се каже ,че тръгва нормално ,същото е и при рестартиране /имам  предвид ,че ако по време на работа трябва да го рестартирам си тръгва нормално.

Веднъж заредил ОС по време на работа не ми е правил никакви проблеми ,под работа да се разбира сърфиране ,игри ,гледане на филми ,нормалните неща за един потребител.

Компа съм го почиствал и проверявал за хлабави връзки по рампамет ,видео и кабели.Освен мишка ,клавиатура и монитор нямам включени други периферни устройства.

Благодаря предварително за получените съвети.

Редактирано от teott (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се ,че съм пропуснал това в описанието ,но беше първото което направих.Свалих най новата версия от сайта на ATI.

Направи reset на BIOS и после зареди Optimized Defaults настройките на BIOS.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, pconline написа:

Така както сте го описали навежда на мисъл за проблем с видеото при смяна на режимите. Опитайте с друг видеодрайвер.

След като прочетох отговора реших  чрез каталист контрол център да проверя за обновяване на драйвери,но програмата не се стартира и отсъства от лентата за задачи.Възможно ли е уин10 да налага някаква забрана и ако е така как да се премахне.Още нещо да добавя преди седмица когато инсталирах последните драйвери и ССС направих рестарт на компа ,оставих го после да заспи и  си потегляше нормално .На следващия ден ,след изключване,беше отново със същия проблем.В интерес на истината чак сега забелязах ,че ССС е блокирана.Надявам се ,че съм успял да се изразя разбиращо.

Според първоначалното описание на стартирането на машината за мен има проблем в настройките на BIOS и POST не протича нормално. Затова и по-горе предложих процедура. Клоквана ли е машината?

Архивирай в един файл долните два файла

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

и ги качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Опитахте ли с друг монитор? Аз останах с впечатлението, че проблема идва от него, а не от компютъра. Както и само при заспиване ли се получава това? Ако е така, то може и да се окаже "нормално" при много продължително спане или брой събуждания/заспивания. Добре е след определен период от време на работа да правиш рестарт, независимо дали имаш някакъв проблем или не.

• Автор
преди 3 часа, ExaFlop написа:

Според първоначалното описание на стартирането на машината за мен има проблем в настройките на BIOS и POST не протича нормално. Затова и по-горе предложих процедура. Клоквана ли е машината?

Архивирай в един файл долните два файла

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

и ги качи на

http://dox.abv.bg/files/share

В следващия си пост публикувай линка към качения архив.

Машината не е клоквана.Ето и линка ,да се надявам ,че съм направил всичко правилно-http://dox.bg/files/dw?a=855eb8f624

преди 1 час, ✯Blue Ray✯ написа:

Опитахте ли с друг монитор? Аз останах с впечатлението, че проблема идва от него, а не от компютъра. Както и само при заспиване ли се получава това? Ако е така, то може и да се окаже "нормално" при много продължително спане или брой събуждания/заспивания. Добре е след определен период от време на работа да правиш рестарт, независимо дали имаш някакъв проблем или не.

Свързах компа с телевизора и докато монитора си мигаше телевизора стоеше с черан екран,Но ми направи впечатление ,че курсорът беше на тв-то.После началния прозорец на уина дойде и на двата екрана.

Както писах проблема е само при първоначално стартиране  и при събуждане.Компютъра всяка вечер се изгася.

Ползваш ли споделяне в домашната мрежа? Ако не  ползваш - стартирай services.msc и забрани следните услуги:

Computer Browser

Server

Workstation

и рестартирай компютъра.

Имаш проблем и с Volume Shadow Copy

Погледни тия два линка::

http://www.eventid.net/display-eventid-8193-source-VSS-eventno-1994-phase-1.htm

http://www.eventid.net/display-eventid-13-source-VSS-eventno-10351-phase-1.htm

• Автор
преди 22 минути, ExaFlop написа:

Много благодаря за отговорите и отделеното време по моя проблем.Дали няма да е по-добре една преинсталация,защото аз съм пълен лаик и ако започна да се ровя по системата има опасност да я омажа повече.Отворих темата защото не знаех дали проблема е хардуерен или софтуерен.И има ли някаква вероятност да е от захранване,дъно,твърд диск.

Моля за мнение.

Аз по принцип не съм фен на честото инсталиране, но ако смятате, е ви е по-лесно така...

Само преди да подходите към новата инсталация предварително огледайте системния дял за лични файлове, които да преместите на друг дял/диск.

Ако има свободно място на системния дял, може да се направи инсталация с Upgrade на място. За целта свободното място на системния дял трябва да е колкото заетото.

А в описанието ли си описал грешно, или наистина си сложил на дъно сокет 1155 процесор 1150 ?

• Автор

Здравейте.Днес в неделя имах повече време и започнах отново проверки за възможни проблеми. Проблемът е открит.Струваше ми се наистина много малко вероятно ,но се оказа  МОНИТОРА.Да и точно преди месец му е изтекла гаранцията.

Благодаря на всички които се отзоваха на моя проблем.

• Автор
преди 3 часа, headoff___ написа:

А в описанието ли си описал грешно, или наистина си сложил на дъно сокет 1155 процесор 1150 ?

Грешка в описанието b85m pro4

Гледам, че вече си намерил проблема, но понеже казваш

Дали няма да е по-добре една преинсталация,защото аз съм пълен лаик и ако започна да се ровя по системата има опасност да я омажа повече.

Колкото и да си лаик - преди да започнеш да ровиш - направи си една "Точка за възстановянане/Restore point". Ако има нужда - ще обясня допълнително. После си ровиш, мажеш - както искаш. Накрая, ако не си доволен от резултата - пускаш възстановяване на системата до тази точка. И всичко ще стане както е било. Новоинсталирани програми и ъпдейти изчезват, деинсталирани - пак са тук ... Нещо като резервен парашут.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.