Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Speakers set for Onkyo TX-NT636 7.2 ?

Featured Replies

Здравейте, бих искал съвет за подходящи говорители за музика на този усилвател с бюджет до 1000 лева Onkyo TX-NT636 7.2 ще го ползвам в стая с размери около 20 квадрата .Преди да се реша на този усилвател имах желание за ето тази система Onkyo HT-S5805 5.1.2 Dolby Atmos но не зная какво ще ми "донесат" говорителите. Някой има ли опит с тази система ,какво бихте предпочели тази домашна система или усилвателя с ваш избор говорители

Благодаря Ви предварително.

Screenshot_2015-12-06-19-15-47.png

Ето ти една от най добрите марки,с най добрите реални характеристики,които свирят великолепно:http://dekom.bg/?page=product_details&structure=Products&instanceID=4906 Слушал съм какви ли не тонколони,но от тази марка,по добри,все още не съм харесал!

Това е в лири и е доста над 1000 лева.

• Автор

Имах в предвид 1000 само за говорители.

преди 24 минути, Димитър 59 написа:

Ето ти една от най добрите марки,с най добрите реални характеристики,които свирят великолепно:http://dekom.bg/?page=product_details&structure=Products&instanceID=4906 Слушал съм какви ли не тонколони,но от тази марка,по добри,все още не съм харесал!

Тези говорители подходящи ли са за моят вариант усилвател...

преди 13 минути, Generalisimos написа:

Имах в предвид 1000 само за говорители.

Ако мислиш сам да правиш тонколоните,може накрая да останеш много разочарован.Изработката на кутиите не е никак лесна работа.Не става въпрос само от гледна точка на изрязване и сглобяване! Изчислението на размер,дебелина на материал, местоположение на говорителя,рамера и мястото на басрефлекса,начина на сглобката,,се прави много трудно.

преди 16 минути, Generalisimos написа:

Тези говорители подходящи ли са за моят вариант усилвател...

Това,което ти предложих са абсолютни тонколони,точно като,за твоя усилвател.

• Автор

Извинявам се грешката е моя Имах в предвид че бюджета е само за тонколони (говорители)....без усилвател...

Въпроси към питащият Generalisimos:

1.Правите ли разлика между ''говорители'' и ''тонколони''?

2.Колко броя колони желаете за съраунд ресийвъра Onkyo,които ще ползвате? 2.0:2.1:4.0:5.1....за 7.2 звук едва ли ще намерите носител.

Напишете малко по-подробно тези неща,за да можем да сме полезни.

"... ,но целта ще е  основно музика.... "

Усилвателя е доста добър модел от утвърдена фирма. Предлагам решението на Митко. Колоните са много добри, като изхождам от обема за 30 см бас говорител. Високочестотният куполен също, с съвсем малък завал, което я се забележи, я не. Не ви съветвам да "правите" тонколони. Бюджетът написан от вас е достатъчен за този модел.Сега вече можете наистина да говорите и за "бас" а не с 6 инчово говорителче, което само "заича" когато се мъчи да свири. Препоръчвам ви двуканална система и нищо повече!

Не забравяй че е много важен интериора на помещението - таван, под завеси в което ще слушаш музика. Разположението на колоните също не го пренебрегвай. Или с две приказки ти трябва малка консултация със вещ човек, за да постигнеш един добър звук, при наличие на добър източник на сигнал!

Системата от снимката не е необходимо да се коментира при двуканална уредба.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Разлика правя,както казах грешката е моя......носителя ще е pc със външна звукова карта... Колебая м/у 2.1 и 5.1 , защото 5.1 ще ми е от полза за филми.....,но целта ще е  основно музика....

Моля ви, изкажете мнение и за посочената система...

преди 2 часа, Generalisimos написа:

Разлика правя,както казах грешката е моя......носителя ще е pc със външна звукова карта... Колебая м/у 2.1 и 5.1 , защото 5.1 ще ми е от полза за филми.....,но целта ще е  основно музика....

Моля ви, изкажете мнение и за посочената система...

http://www.intl.onkyo.com/products/system_components/home_theater/ht-s5805/index.html

Мнение за Onkyo HT-S5805 5.1.2 Dolby Atmos:

Вижте инфото от линка.За мен това е среден клас с-ма за домашно кино/сравнено с вашия ресийвър onkyo/.Има всичко необходимо в едно. Пишете,че ще се ползва основно за музика-няма да ви изкара качествен HI-Fi звук,защото колоните за малки и не са предназначени за това.Истината е,че всяко си иска своето и е доста сериозна инвестиция.

За аудио-истински Hi-Fi звук/двуканален PCM 2.0 stereo/-качествен усилвател класА+ и нагоре и качествен комплект/2 бр/тонколони.Тези,които са ви предложени по-горе са отлични.

За домашно кино-вече споменах.Тук нещата са относителни.На хартия е едно,а действителността е съвсем друга.Вече вие решавате какво ще правите според финансите,с които разполагате.Това е в общи линии.Успех!!!

P.S http://www.technopolis.bg/bg/Home-Theatre's-Sets/Home-Theatre's-Set-QUADRAL-QUINTAS-5000/p/54503

Бих ви препоръчал този комплект от линка за вашия Onkyo TX-NT636 7.2.Като за начало е добре.Поне ще имате по-добри фронтални колони ,за да си слушате аудиото на 2 канала.По нататък още малко парички и само си взимате отделно събуфер/по-сериозничък/ и нещата са готови.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, 121212 написа:

http://www.intl.onkyo.com/products/system_components/home_theater/ht-s5805/index.html

Мнение за Onkyo HT-S5805 5.1.2 Dolby Atmos:

Вижте инфото от линка.За мен това е среден клас с-ма за домашно кино/сравнено с вашия ресийвър onkyo/.Има всичко необходимо в едно. Пишете,че ще се ползва основно за музика-няма да ви изкара качествен HI-Fi звук,защото колоните за малки и не са предназначени за това.Истината е,че всяко си иска своето и е доста сериозна инвестиция.

За аудио-истински Hi-Fi звук/двуканален PCM 2.0 stereo/-качествен усилвател класА+ и нагоре и качествен комплект/2 бр/тонколони.Тези,които са ви предложени по-горе са отлични.

За домашно кино-вече споменах.Тук нещата са относителни.На хартия е едно,а действителността е съвсем друга.Вече вие решавате какво ще правите според финансите,с които разполагате.Това е в общи линии.Успех!!!

P.S http://www.technopolis.bg/bg/Home-Theatre's-Sets/Home-Theatre's-Set-QUADRAL-QUINTAS-5000/p/54503

Бих ви препоръчал този комплект от линка за вашия Onkyo TX-NT636 7.2.Като за начало е добре.Поне ще имате по-добри фронтални колони ,за да си слушате аудиото на 2 канала.По нататък още малко парички и само си взимате отделно събуфер/по-сериозничък/ и нещата са готови.

Много благодаря за изчерпателеният отговор, наистина ми допада като предложение, имам последен въпрос, какъв субуфер бихте предложили Като мощност за 5.1 системата

преди 1 час, Generalisimos написа:

Много благодаря за изчерпателеният отговор, наистина ми допада като предложение, имам последен въпрос, какъв субуфер бихте предложили Като мощност за 5.1 системата

http://www.dekom.bg/?page=product_details&structure=Products&instanceID=5676

Този би ви свършил работа.Оптимален вариант качество-цена.Има и по-скъпи.Изборът е ваш.Лек ден и успех!!!

• Автор

Имам един малко глупав въпрос съжалявам за което, но може ли да ползвам тонколони със съпротивление 8 ома за onkyo tx-nt 646

преди 45 минути, Generalisimos написа:

Имам един малко глупав въпрос съжалявам за което, но може ли да ползвам тонколони със съпротивление 8 ома за onkyo tx-nt 646

Може да се ползва с 8 ома колони без проблем.

Ако ще правиш 5.1 система за кино и да можеш и да слушаш музика на 2.0 ти препоръчвам тези колони http://www.technomarket.bg/products/09024973/jamo-s-606-hcs-3-dark-apple  

Фронталните са много добри и дори няма да имаш нужда от суб. според мен. Имат огромен запас от мощност и за една сая са дори много. Позволяват и мод на филтрите - стават и още по-добри.

За Вегата мога да кажа само, че единствения им плюс е голяма мощност и висока чувствителност при 8 ома. Иначе са пълна боза по отношение линейност на АЧХ. Стават за хард рок и хеви метъл, че и за чалга.

• Автор

Имам проблем със свързването с компютъра ресийвъра  и.тивито през  HDMI.Проблема е.че , видеокартата минава през ресийвъра и засича него не телевизора и по тази причина не ми отговаря резолюцията на телевизора.1920x1080

GPU :AMD R9 280x

Av receiver :Onkyo tx nr646

Tv: LG 42" 1920x1080

Моля за помощ ,ако някой знае нещо за настройките.

Редактирано от Generalisimos (преглед на промените)

Ако сигналът от компютъра е 1920х1080 ресийвърът би трябвало автоматично да препредава тази резолюция на телевизора.Поне при мен е така!Ако не се получава обаче при теб, погледни видео настройките на ресийвъра ти.От там трябва да може да зададеш каква резолюция да подава на телевизора.

Цитат

Слабичък е този сет колони за ресийвър среден клас.Вече две години от както ги имам и спокойно да твърдя, че за тези пари толкова.Тоест за музика не стават, трудно се справят с ниските честоти, силно изразени високи, чак дразнещи.Обаче за гледане на филми е много добре, доста детайлна картина, чуват се всички звуци и съм доволен.Дори ги бях отворил, за доработки по тях, доста е спестено вътре и филтри и вата (даже почти нямаше).Така че аз не бих ги препоръчал за този ресийвър.Поне нещо такова за предни http://besthifistore.com/product/1332/dali-zensor-5-chift.html. Сега е момента да се отпуснеш с някой лев.После вече става късно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.