Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за тонколни

Featured Replies

Здравейте подариха ми едни тонколни, но не разбирам как стоят нещата с тези ватове ако някой може да ми  разясни ще съм благодарен :) 

12388335_721884144577794_532635375_n.jpg

Може да се свърже към усилвател/ресийвър който е максимално до 150 W (RMS), 8 ома, на канал. Може 6, или 4 ома да е усилвателя.

Но тогава мощността ще стане по ниска, т.е. тонколоните ще свирят по слабо.

Или по малко ватове, разбира се.

Другите две стойности са отдавана музикална мощност : 250 W, и пикова мощност 300 W.

• Автор

Значи за да свирят с пълня мощност аз трябва да ги свържа с усилвател/ресийвър който е  150 W (RMS), 8 ома

така ли и само да попитам какво ще рече пикова мощност.   Извинявам се че задавам такива тъпи въпроси, но не разбирам  много...

преди 8 минути, Тихомир Стойков написа:

Значи за да свирят с пълня мощност аз трябва да ги свържа с усилвател/ресийвър който е  150 W (RMS), 8 ома

така ли и само да попитам какво ще рече пикова мощност.   Извинявам се че задавам такива тъпи въпроси, но не разбирам  много...

Цитат

Върхова синусоидална мощност  се нарича удвоената стойност на ефективната (RMS) синусоодална мощност. Следователно тя изразява не някаква постоянна максимална мощност, а само максималната моментна (пикова) мощност. Дава се от фирмите - производители с рекламна цел и няма практическо значение.

преди 5 минути, Тихомир Стойков написа:

По първия въпрос Да. Макар че лично мое мнение, че тонколоните трябва да са повече ватове от усилвателя. За да няма проблем при усилване на високи нива.

По втория: това е мощността която, могат да "понесат" тонколоните преди да изгорят за много кратък период от време (примерно ms).

Точно така:20ms. , или едно мигане с очи, и колоните ги няма.Това е пиковата мощност.Също, тез колони, спокойно могат да испушат и на 100W.Зависи  от това,дали пръста с който усилвате басите е дървен:D, и дали количеството погълнат  твърд алкохол е над три по 100гр..:emoji_objects-18:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.