Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, имам следният проблем:
Картината на монитора ми трепти. Имам от старите CRT монитори iiyama pro 1415, до сега ми вършеше идеална работа. След това отидох на село за няколко месеца и там също работеше без проблем. Но след като се върнах още при първото пускане имаше проблем.Картината ми трепти. От начало мислех, че е от кабели нещо, проверих, изкарах, вкарах, не е от това. След това смених разклонителя, пак без файда. Единствено се оправя когато сменя максималната резолюция(1280х1024) на препоръчителна (1024х768). Прочетох, че това може да се дължи на честотата на опресняване на монитора, която е 60hz при макс. резолюция и 85hz при препоръчителната, но се чудя защо до сега не го правеше това. По някое време като си реши току виж е намаляло трептенето, но след известно време пак почва. Имах още 1 CRT монитор пробвах и нещо - същата работа. Съмнява ме дали не е видеокартата (gt610) или нещо захранването(480w) да поддава. Смятам да си купя нов монитор, но ако се окаже, че е от видеото няма смисъл. Има ли начин да разберем кой е виновникът?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опита ли с друг кабел да свържеш монитора, а не само да го вадиш, защото аз не прочетох такова нещо. Най-вероятно и според мен, проблем се получава от източника т.е. компютъра. Възможно е и честотата да указва влияние, за това бих препоръчал, ако има възможност да се настрои и на двете честоти да остане на 60HZ и да се сравнява дали тогава ще го има трептенето и колко. Първо опитай с друг кабел, все пак.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами пробвай първо дали е от кабела (намери друг), ако не е от това се помъчи да си намериш друго видео, ако не можеш пробвай да включиш монитора към лаптоп или друг компютът.

Редактирано от svetoslav81 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забравих да добавя. Да, смених кабела и на компютъра и на монитора. Дори пробвах с различен контакт. При проръчителната резолюция не ми дава да избера по малко от 75hz. Нямам възможност да намеря друго видео или компютър в момента. Смятам да си купя един LCD 2-ръка, дано проблема да е бил в монитора, че иначе ще ми излезе солено.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За CRT мониторите трептенето си е "нормално" или от честотата, или по други причини. Предполагам след смяната едвали ще го имате проблема. Възможно е да става въпрос за кинескоп с паднала емисия на катодите, което не подлежи на възстановяване, освен с пускане на по-голямо напрежение, което не е много безопасно и оптимално "решение"...

Редактирано от ✯Blue Ray✯ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не какъв да е а IPS от последните години. Реално и най-евтиния такъв без значение от логото му ще свърши работа.

Ако купуваш нещо на старо търси ревюта първо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от did90
      Здравейте, 
      Преди около месец си закупих горепосочения телевизор, свъзах го с wifi без проблем, преди 2 седмици някъде обаче при опит да стартирам Smart функциите, телевизорът не реагира изобщо, при което реших да го преинсталирам - да го върна към заводски настройки. От тогава изобщо не може да открие нито 1 безжична мрежа, а наоколо има поне 10, моят рутер е буквално на сантиметри и не го намира, а с останалите устройства няма проблеми. Пробвах WPS свързване и чрез бутона на рутера и онлайн през настройките, изписва, че се е свързал, след което като се опитам да заредя нещо, пак няма.. Моля дайте съвет какво може да е, трябва ли да го нося в сервиз..?
    • от bumblebee
      Здравейте,
      от доста време наблюдавам едно странно "зависване" на компютъра ми. Да, старичък е, но засега ми върши работа. 
      Ще се опитам да опиша проблема - понякога става доста бавен, лагва страшно много, като не съм пуснал нещо, да товари доста системата, а просто browse и това е. Като пусна някой клип от туба и 
      сменя табчетата на броузъра (хром) и се чува едно пръщене (забиване) на звука и картината. Това става същото и когато играя понякога overwatch. Снощи и тая сутрин беше ужасно. Снощи дори и след рестарта беше същата работа, а тая сутрин още по зле - наблюжаваше се просто един страхотен "лаг" . След 2 рестарта нещата се оправиха и компютъра си работеше нормално. Когато си пусна да гледам някой филм и стане така се получава същото - забиване на звук и картина. Преди 3 седмици е преинсталиран с платен windows, но нещата явно .... 
      Пуснах няколко теста днеска - за ссд-тата и тн, но не показа нищо освен това. runtime error 200



    • от Marto_BG
      Здравейте отдавна не съм пускал тема, но ето че дойде времето. Надявам се е в правилния раздел, ако не е моля админ/модератор да я премести.
      Та значи днес реших да си сменя дъното (ASRock h81m vg4 R 2.0) с това (Gigabyte g1 sniper b5 Rev 1.0) Дъното съм го взел втора ръка естествено преди да платя го прегледах да няма нещо прецакано (надути кондензатори, прецакани пинове на сокета и такива) и нямаше нищо фрапиращо. Речено-сторено. Прехвърлих всичко от старата на новата дънна платка, но като искам да пусна компютъра не се включва . Никакъв сигнал към монитора нито към нищо.  Проверих главния захранващ кабел (24 пиновия) и този на процесора (8 пинов)
      На старото дъно беше с 4 Пина а на сегашното 8 пина. Има ли вероятност да е от това? Проверих дали не съм забравил да свържа кабелите от кутията (Power,reset switch и др), но не е от това. Ето характеристики на компютъра:
      MB: Gigabyte g1 sniper b5 LGA 1150
      CPU: I5 4460 3.2 GHz
      RAM: 8GB DDR3 1600 MHz
      GPU: Gigabyte Geforce Gtx 750 ti
      PSU: Raidmax RX 500XT 500W
      HDD: Toshiba 1 TB
      Надявам се че дадох достатъчно информация за проблема
       
    • от fresh_bones
      Добър ден . Преди два дена са натъках на един проблем с монитора . Появяват се някакви смущения в горната част на екрана на  монитора (само там никъде другаде) при гледане на клипове и филми . Видеокартата ми е Intel Celeron .
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.