Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трептене на монитор

Featured Replies

Здравейте, имам следният проблем:
Картината на монитора ми трепти. Имам от старите CRT монитори iiyama pro 1415, до сега ми вършеше идеална работа. След това отидох на село за няколко месеца и там също работеше без проблем. Но след като се върнах още при първото пускане имаше проблем.Картината ми трепти. От начало мислех, че е от кабели нещо, проверих, изкарах, вкарах, не е от това. След това смених разклонителя, пак без файда. Единствено се оправя когато сменя максималната резолюция(1280х1024) на препоръчителна (1024х768). Прочетох, че това може да се дължи на честотата на опресняване на монитора, която е 60hz при макс. резолюция и 85hz при препоръчителната, но се чудя защо до сега не го правеше това. По някое време като си реши току виж е намаляло трептенето, но след известно време пак почва. Имах още 1 CRT монитор пробвах и нещо - същата работа. Съмнява ме дали не е видеокартата (gt610) или нещо захранването(480w) да поддава. Смятам да си купя нов монитор, но ако се окаже, че е от видеото няма смисъл. Има ли начин да разберем кой е виновникът?

Опита ли с друг кабел да свържеш монитора, а не само да го вадиш, защото аз не прочетох такова нещо. Най-вероятно и според мен, проблем се получава от източника т.е. компютъра. Възможно е и честотата да указва влияние, за това бих препоръчал, ако има възможност да се настрои и на двете честоти да остане на 60HZ и да се сравнява дали тогава ще го има трептенето и колко. Първо опитай с друг кабел, все пак.

• Автор

Забравих да добавя. Да, смених кабела и на компютъра и на монитора. Дори пробвах с различен контакт. При проръчителната резолюция не ми дава да избера по малко от 75hz. Нямам възможност да намеря друго видео или компютър в момента. Смятам да си купя един LCD 2-ръка, дано проблема да е бил в монитора, че иначе ще ми излезе солено.

За CRT мониторите трептенето си е "нормално" или от честотата, или по други причини. Предполагам след смяната едвали ще го имате проблема. Възможно е да става въпрос за кинескоп с паднала емисия на катодите, което не подлежи на възстановяване, освен с пускане на по-голямо напрежение, което не е много безопасно и оптимално "решение"...

Редактирано от ✯Blue Ray✯ (преглед на промените)

Не какъв да е а IPS от последните години. Реално и най-евтиния такъв без значение от логото му ще свърши работа.

Ако купуваш нещо на старо търси ревюта първо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.