Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът не отчита рам паметта

Featured Replies

Здравейте!
Закупих си ето тази РАМ и я сложих преди малко в компютъра. Досега имах 2 плочки по 2 ГБ 1333 MHz DDR 3 памет, демек общо 4 ГБ. Първият път като стартирах компютъра ми изписа "Memory Size Error". Изключих го и пак го включих, този път не излезе нищо, но когато влязох, да вида колко рам имам, ми изписа, че е само 2 ГБ. В CPU Z, пише същото. Някаква идея защо става това? Проверих дали рам паметта е съвместима с дънна платка и е напълно съвместима.

Ето снимка на системата ми(Принципно си пишеше 4 ГБ Рам Dual Channel): Untitled.png.8a313e3fabb37c8885f4f147dbd

Редактирано от TronDron (преглед на промените)

• Автор
Току що, Емил Костов написа:

А сигурен ли си че рамта, която се купил работи и е изправна?

Ами не бе одраскана, беше в перфектно състояние, как мога да проверя на компютъра това? А и защо ми падна рамта на 2 ГБ?

Това, че външно изглежда добре, не означава че работи. Ако я сложиш само нея как я вижда биос и въобще тръгва ли компютъра?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това, че външно изглежда добре, не означава че работи. Ако я сложиш само нея как я вижда биос и въобще тръгва ли компютъра?

Сега ще пробвам да сложа само нея и ще пиша. Между другото преди малко я махнах нея и си оставих предишните 2 плочки, защо все още пише, че имам 2 ГБ рам, трябва да е 4 ГБ.

А дали си спазил всички изисквания, когато си я поставял? РАМ-та се поставя само, ако компютърът е в напълно изключено състояние.

• Автор

Оправих си проблема, вече ми излиза 8 ГБ, че имам. Просто не бях натиснал достатъчно силно рамта, за да се затвори напълно слота. Сега всичко е наред.
Обаче сега нещо като включвам компютъра ми изпищява един път и ми излиза ето това:
DSC_0077.thumb.JPG.19ee76819245a9df1bc96

Имате ли си на идея защо ми излиза?

Марковите компютри често имат зададен в БИОС-а размера на РАМ-та. При всичките, с които съм се сблъсвал досега имаше възможност в БИОС-а да се укаже , че вече имат нов размер на паметта. След това вече не показваха това съобщение. Разгледай опциите в БИОС-а внимателно.

Просто натисни F1, за да се актуализира новият размер на паметта и повече няма да се появи това съобщение.

• Автор

Ок, мерси на всички за информацията!

• Автор
преди 4 часа, ExaFlop написа:

И пиши за резултата.

Всичко е наред, вече ми излиза 8 ГБ рам и не ми излиза онова съобщение, като се стартира компютърът.

• Автор
Току що, ExaFlop написа:

След F1?

Да.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.