Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 1000 лв.

Featured Replies

Това е ужасно набутване. Както и сам може да видиш от теста стария 4460 хем е по-скъп хем вади по-малко кадри от 6300.

Дъното също е набутване понеже е адски скъпо а реално не предлага клок или нещо друго.

Като сложим и по-слабата видеокарта с по-малко памет както и по-старата DDR3 резултата е трагичен при тая цена.  

Дефакто по-слаба машина за 150 лв. повече при това без захранване и кутия та разликата в цената е още по-голяма.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Бива но сокетите на платката и процесора са различни :D.

преди 2 часа, prokiko написа:

Да ви попитам как така някои играят с по 400 фпс на цс го максималния не е ли 150?

Няма ограничение за фпс-са имам приятел с 2100 фпс.Ограничение можеш ти да си сложиш чрез конзолата като напишеш fps_max (и числото). Използвай я ако си на лаптоп за да пестиш батерията и изобщо енергия но не по-малко от 60фпс

преди 2 часа, Roujin Z написа:

...

Можеш ли да ми предложиш по - добра видео карта? Дъното ми е Msi7236. ,видео картата,която ползвам в момента е Nvidia GeForce 210,захранващото ми устройство е Powertech ATX Power Supply 700W,процесорът ми е  Intel Pentium E2160.

Мерси предварително за отговора!

Всяка видеокарта би била по-добра. Дори вграденото видео на процесорите от последните години е по-добро от картата ти.

Проблема е че всяка нормална карта би била спъвана от слабият процесор. Та мисли за нова машина не за видеокарта.

Захранването може и да има 200W на 12V линия та би издържало по-икономична карта.

преди 39 минути, Roujin Z написа:

Всяка видеокарта би била по-добра. Дори вграденото видео на процесорите от последните години е по-добро от картата ти.

Проблема е че всяка нормална карта би била спъвана от слабият процесор. Та мисли за нова машина не за видеокарта.

Захранването може и да има 200W на 12V линия та би издържало по-икономична карта.

Разбирам те,но засега нямам тази възможност! Със сигурност ще си помисля по нататък за нова машина,а иначе ми предложиха тази видео карта,какво мислиш?

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

750TI 2GB е около 250 лв. а това дето гледаш е за почти същите пари но е доста по-слабо.

http://www.emag.bg/video-karta-msi-nvidia-geforce-gtx-750-ti-oc-2048mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-vga-n750ti-2gd5-ocv1/pd/DF0LQBBBM/

Тая излиза най-евтино а предполагам монитора ти е със стария вход D-Sub та няма да ти се наложи да купуваш и преходник. 

пс. В Плесио има някви Afox пак за 239 лв. и пак с безплатна доставка и пак има стария изход та не ти трябва преходник.

Това е карта която ще ти остане и за следващата конфигурация та не падай на по-слаба особено за същите пари че е пълна набутавка.

Аз четох в интернет, че няма смисъл от 2gb 128bits, а направо трябва на 256.. Смисъл такъв ако ще вземаш 128, по-добре събери още и направо 256 ;) Нали все пак се съобразява със своите възможности, но аз предпочитам да поизчакам да кажем 5-6 месеца и да си взема 256, вместо 128.. 

Има смисъл и от 4ГБ но зависи от паметта и картата. Примерно GTX960 се възползва от над 2ГБ ама няма вариант с по-малко от 4ГБ нали?

Така и при 750TI 2ГБ е по-добре. 

пс. Друг е въпроса че има карти със старата DDR3 те наистина са безсмислени.  

Добре, а 4gb gddr5 128bits, По добра ли ще е от 2gb gddr5 256bits? Аз мисля, че второто ще е по-добро.

GIGABYTE GeForce GTX 960 4GB GDDR5 128bit

корост на GPU ядрото  1241 MHz
Скорост на паметта на видеото  7010 MHz

Памет

Вградена памет  4096 MB
Тип на паметта  DDR5
Шина за достъп  128 bit

EVGA GeForce GTX760 2GB GDDR5 256bit

Screen Resolution 4096 x 2160
Max Screen Resolution 2560 x 1600
Processor 980 MHz
RAM GDDR5 SDRAM
Memory Speed 6008 MHz
Graphics Coprocessor GeForce GTX 760
Chipset Brand Nvidia
Graphics Card Ram Size 2048 MB

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

Гледаш стара архитектура та сравнението е невалидно. Да 960 с 4ГБ е по-добрата карта.

Ще ти дам друг пример 4 ядрения Q6600 е по-зле от 2 ядрения G4500. 

Ако искаш сравнение с карти връщайки се на още по-стара карта като GTX 285 нещата са още по-зле...

Ако се разбрал правилно ще направя добре ако сменя старият си Q8200 с нов 1151 Pentium G4500 така ли? И ако играя примерно дадена игра с 30fps със Quad-а с Пентиума ще дигна още 5-10 FPS? Правилно ли съм разбрал?

Да ще върви по-добре с колко точно не мога да ти кажа. Истината е че тук освен новата архитектура и честотите играят роля.

Примерно дори 2 ядрен (E8400) от времето на Q8200 но на по-високи честоти ще даде по-добър резултат в игрите. Виж видеообработката е друг въпрос.

Между другото тоя Q8200 подлежи на клок ако си с читаво дъно и охладител.

Това с овърклока не го знаех. Как мога да проверя колко живот има още в процесора ми или няма такъв начин? Доста неща научих днес, аз си мислех, че когато имаш четириядрен процесор си все едно имаш БМВ хахаха... Разбираш ме какво искам да ти кажа ;):D

П.П Явно аз ще се насоча не към пентиума направо към i3 6100 щом това което казваш е вярно и доколкото четох, че 6100 е по-добър от 4460.. :) Благодаря за информацията ;)

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

Наистина е било БМВ ама когато трамваите са ги теглили коне. :)

Пусни си една тема в горния раздел с описание на точния модел на дъното и все ще се намери кой да ти помогне за клока.

https://www.kaldata.com/forums/forum/67-%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BA-%D0%B8-pc-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B3/

пс. И много правилно. Под 6100 не трябва да падаш ако искаш да играеш новите игри. 

Сравнението ми с Пентиум беше само за да разбереш колко е зле 8 годишния процесор а не препоръка да си купиш Пентиум.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.