Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при Samsung Galaxy Grand Prime

Featured Replies

Здравейте.
Първо - весели празници на всички. :)
От 25 декември съм със Samsung Galaxy Grand Prime (530H) /dual SIM. На следващия ден си инсталирах нужните приложения (около 10) и започна да забива. Има и Clean Master - почиствам го редовно и се оправя за интервал 1-3 минути след като почистя кеша, но после пак започва да лаги. След като изляза от приложение зарежда само бутончето за менюто, другото след 2-5 секунди (приблизително). Пробвах да го рестартирам - оправя се за ден, но после пак. Не искам да го карам само от рестарт на рестарт, затова ако някой има/е имал същия проблем и се е справил, да сподели нещичко. Дали е от това, че инсталирах повече приложения наведнъж? От телефона ли е, от друго ли може да е.. нямам си на представа. Благодаря предварително. 

Само като прочетох Clean Master разбрсх точно какъв ти е проблема. Деинсталирай го.

• Автор

Изтрих го, рестартирах телефона и изчаках известно време, за да видя как ще работи устройството и сега работи перфектно. Благодаря много. 

А впрочем някой знае ли дали посочения модел може да се ъпдейтва до Lollipop 5.1.1? В интернет уж пише, но от телефона ми изписва, че ми е ъпдейтнато до последната версия (4.4.4)

Карай си на това което има налично и не се вкарвай в излишни филми.Аз след като минах на Лолипоп,единственото което видях като малко подобрение е работа на батерията.Другите неща според мен са си без значение.

преди 6 минути, onogondur написа:

Карай си на това което има налично и не се вкарвай в излишни филми.Аз след като минах на Лолипоп,единственото което видях като малко подобрение е работа на батерията.Другите неща според мен са си без значение.

Може ли да споменеш модела и марката на устройството, което ползваш ? Благодаря. При Samsung устройства CM ромовете оказват доста голямо подобрение в работата по простата причина, че в стоковия ром TouchWiz-а е много тежък и заема почти цялата ram памет. (при устройствата с 1GB)

Да, можеш да ъпдейтнеш до 5.1.1 със CM12.1. Но после трябва да си играеш с AppOps за да забраниш на гугъл да търси местоположение дори GPS-а да е изключен, защото иначе батерията от 100% за 2-3 часа отива на 1-2%.

S G S 4

С 2 ГБ рам.Не съм правил никакви подобрения-рутване,използване на сд-карта за увеличаване на рам-та и други такива.Както си е,така си е.

преди 38 минути, onogondur написа:

S G S 4

С 2 ГБ рам.Не съм правил никакви подобрения-рутване,използване на сд-карта за увеличаване на рам-та и други такива.Както си е,така си е.

Използвам същия. Но, е с 2 гб рам. Отиди и виж колко е трагично на моделите с 1 гб рам... И да ти кажа, при CM12.1 се забелязва драстично подобрение на работата, а при CM13 (бетата) се държи просто прекрасно.

Официален ъпдейт има до 5.0.2.

Разликите, които забелязвам:

Има опция на заключен екран, когато има код, пак да има бутон за камерата. При 4.4.4 можеше само когато се отключва с плъзгане.

Показва повече свободна рам, но всъщност не показва тази заета от кешираните приложения, така че не хаби по-малко рам.

При мен се появи проблем, който не се появява при всички: не получавах известия докато съм на WiFi и екрана е изключен. Веднъж включа ли го и всички известия пристигат. На мобилни данни няма проблем. Проблемът го реших, като забраних IPv6 и като намалих интервала, на който телефонът припомня на рутера, че още е тук. 

Ако всички приложения, които ползваш са налични за KitKat и си доволен от това как работи телефона можеш спокойно да не ъпдейтваш. 

• Автор

Радвам се, че сподели. Питах за ъпдейта, понеже не ми излиза известие, но както и да е. Всичко ми стана ясно, ако искате може да заключвате темата. :) 

• 3 седмици по-късно...

Аз мога да ти препоръчам 360 security lite или 360 security за разлика от Clean Master това приложение е малко и леко тоест не товари телефона и използва малко рам памет :) 

Редактирано от vanko929 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Надявах се да не ми се налага да пиша за това втори път, но явно се налага.. и да, телефонът отново бъгва. Нямам нито едно почистващо приложение, не съм теглила други нови, всичко е както си е описано по-горе. Постоянно приложенията крашват, зарежда бавно.. както съм в спотифай изведнъж ме изхвърля, например. Някакви идеи от какво може да е? Или съм принудена да "търпя" това :D 

Ако можете, направете един флаш на стоков ром с Odin. Също, може ли абсолютно точен модел на телефона ? (тези буквички след GGrand Prime)

• Автор
преди 5 часа, niki292002 написа:

може ли абсолютно точен модел на телефона ? (тези буквички след GGrand Prime)

буквички? за модел номер ли става въпрос или друго
съжалявам, не разбирам толкова много

Редактирано от Биляна> (преглед на промените)

Да, точно това.

Ето ти официалните firmware-ве за този модел. Цък

Ето и тема как да флашнеш firmware-а през Odin. Лично ти препоръчвам да флашнеш 4.4.4

Темата е за S4, но и при теб процедурата е абсолютно същата.

Драйвери, download мод, фърмуер, один и флаш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.