Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб интернет..

Featured Replies

Здравейте, интернета ми е много слаб напоследък, реших да пусна един тест.

http://www.speedtest.net/my-result/4962928653

Ето това са резултатите. Въпроса ми е ,проблема от рутера ли е или от доставчика?

Доставчика ми е: Евроком

Рутера ми е:  Tenda W311R+

Ми ние няма как да кажем със сигурност. Винаги ли е така? От колко време се е случило това? На какво разстояние използвате устройството от рутера, ако използвате по Wi-Fi? На други устройства също ли е така? Колко свързани едновременно устройства има? Каква скорост ти предоставя оператора по договор? Колко от свързаните устройства, използват интернет в момента на теста? Прегледайте данните в диспечера на задачите относно трафика. Какво е устройството, от което правите теста? 

Редактирано от ✯Blue Ray✯ (преглед на промените)

• Автор
преди 9 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Ми ние няма как да кажем със сигурност. Винаги ли е така? От колко време се е случило това? На какво разстояние използвате устройството от рутера, ако използвате по Wi-Fi? На други устройства също ли е така? Колко свързани едновременно устройства има? Каква скорост ти предоставя оператора по договор? Колко от свързаните устройства, използват интернет в момента на теста? Прегледайте данните в диспечера на задачите относно трафика. Какво е устройството, от което правите теста?

Никога не е имало промяна. Използвам лаптопа на няколко см. от рутера. На другите устройства също е така. Само лаптопа ми беше свързан по време на тест, и винаги е така. По договор ми предоставя 25mbps .Лаптопа от който направих теста е: Lenovo G50-30

преди 15 минути, emil644466 написа:

можеш ли да пробваш без рутер как е ?

звъня ли на доставчика ?

Забравих да спомена че използвам още едно устройство ,без което няма как да предава сигнал към рутера. - MOTOROLA SB5101

И не съм звънял, защото не знам дали е нормално.

То си зависи от сървъра, от който тестваш и програмите, които използват онлайн трафик в момента. Не е много далеч скоростта, за която плащаш. А пък тази на upload вече не се знае каква Ви е. Обикновено оператора обявява само тази на Download. 

Рутерът G или N mode e ? Ако е първия вариянт това е нормално максималната скорост е 30 mbps . А при N mode съм дигал вечерно в час пик 47 mbps . Така чертичките на сигнала на 6 ли са ?

преди 17 часа, GoshuWE написа:

По договор ми предоставя 25mbps 

преди 17 часа, ✯Blue Ray✯ написа:

То си зависи от сървъра, от който тестваш и програмите, които използват онлайн трафик в момента. Не е много далеч скоростта, за която плащаш. А пък тази на upload вече не се знае каква Ви е. Обикновено оператора обявява само тази на Download. 

@GoshuWE - в договора ти със сигурност пише "ДО 25 Mbps", а в "ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ЕВРОКОМ ЦАРЕВЕЦ ООД ...."

Цитат

2.2 достъп до Интернет чрез кабелен модем по стандарт DOCSIS, чрез LAN технология и/или по безжичен път по Wi-Fi стандарт. Скоростта на услугата достъп до Интернет не е гарантирана. 

И малко размисли встрани от темата, но четейки въпросните "Общи условия ..."

Цитат

14.10 ПОТРЕБИТЕЛЯТ няма право нито лично, нито чрез трети лица да извършва или да допуска извършването на каквито и да било промени, ремонти или замени на компоненти от МРЕЖАТА или предоставеното му от ОПЕРАТОРА оборудване, включително и крайни устройства; 
14.20 в случай на гръмотевична буря и/или други природни стихии и/или бедствия, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ се задължават да изключват електрозахранването и от МРЕЖАТА телевизионния приемник/ци и/или компютъра/ите, както и да изключват коаксиалния кабел на кабелна телевизия. Ако се използва устройство за безжична връзка (рутер), същото да се изключи от електрическата мрежа и да се изключи връзката между устройството и МРЕЖАТА; 
14.21 в случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ изгуби, унищожи или повреди или допусне унищожаването/повреждането на предоставените му от ОПЕРАТОРА модем и друго оборудване, той е длъжен да заплати стойността му съгласно действащата ценова листа на ОПЕРАТОРА. В противен случай ОПЕРАТОРА има право едностранно да прекрати договора и да потърси защита на правата си по надлежния ред. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен да заплати стойността на предоставените му от ОПЕРАТОРА модем и друго оборудване и в случаите, когато след прекратяване ползването на услугите и/или прекратяване на договора с ОПЕРАТОРА не върне предоставеното му оборудване. Стойността на предоставените от ОПЕРАТОРА модем или друго оборудване е определена в ценовата листа на ОПЕРАТОРА; 
14.22 ПОТРЕБИТЕЛИТЕ отговарят за вреди, причинени на ОПЕРАТОРА, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнение на задълженията им по тези Общи условия, индивидуалния договор и/или допълнителните споразумения към него, като отговорността им е съизмерима на причинените щети; 

разбирам, че:
първо - Евроком не са се постарали да ви защитят от индуцирани пренапрежение и подобни рискове,
второ - прехвърлят тази отговорност на клиента и
трето - в същото време не разрешават каквито и да е промени !

преди 51 минути, Емил Костов написа:

Това ти е скоростта. Нормално е. Upload на Близу си е доста нисък.

Какво общо има Blizoo в случая? Никъде тази търговска марка не се намесва в темата.

преди 11 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Какво общо има Blizoo в случая? Никъде тази търговска марка не се намесва в темата.

Може би правят връзка от

[18.05.2010] blizoo e новото име на КейбълТел & Евроком

преди 1 час, ✯Blue Ray✯ написа:

Евроком са Близу. Вече от 3-4 години. 

Тогава защо Евроком си съществува отделно като търговска марка на българския пазар? Или си поддържат и двете фирми.

преди 34 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Тогава защо Евроком си съществува отделно като търговска марка на българския пазар? Или си поддържат и двете фирми.

Евроком поддържат мрежата, а Близу отговаря от усилвателя или от кутията до абоната. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.