Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся фирмуер за S1081TAB

Featured Replies

Заглавието си го пише. Търся оригинален фирмуер или ром, имейдж за Serioux S1081TAB. Пробвано е със всякакви ромове и фирмове за RK3186 и резултата е един и същ. Черен екран на старт и nothing else. Проблема е че таблета е бил флашван с неоригинален ром и гърмеше грешки от типа на "Unfortunaly, settings has stopped" още на старта и нищо не можеше да се направи, нито да се влезе, отиде. Дори фоново не даваше нищо.

Много странно, но даже и стоковото му рекавъри не работеше или поне беше невъзможно да се стигне до него, със всякакви клавишни комбинации.

По някакъв дяволски късмет бяха пуснати usb dubugging и developer options и успях да му направя фактори ресет през ADB. Обаче проблема пак е налице още от включването.

В интернет оригинален фирмуер за това чудо на китайската мисъл беше невъзможно да се намери, дори след 30 минути сърчване. Почти един и същ таблет, само с разлика в марките е V100Q. Пробвах с неговия флашър, цЪ, не стана. Пробвай да го флашна с Rockchip Batch Tool , мина проверката, флашна го, вика че всичко е successful, но пак дава същия синдром.

Пробвах да флашна още няколко рома за RK3168 от други устройства и все стигам до "светещ" черен екран и нищо.

Тогава взех да си мисля, че може би случайно таблета е с друг чипсет, я 3066, я 2918. Теглих като луд ромове и фирмове и за тях двамата, обаче програмата ги режеше още на проверката, несъвместими били.

Та, чипсета на таблета е 3168 със сигурност. Не съм се объркал. Номера на платката за съжаление не мога да го дам. Разглобява се с някаква супер малка кръстачка, която я нямам и на моите само главата е колкото целият болт. До утре що потърся за подобна кръстачка, ще го отворя и ще дам производител и номер на платката. Но не съм сигурен дали ще намеря.

Явно чудото си иска оригинален ром и нищо друго не ще захапе. Писано е отдавна на Serioux, никакъв отговор нямам. От emag ще чакам, ама се съмнявам да кажат нещо различно от "ела да ти го флашнем" или "не разполагаме".

Някой ако има оригинален ром за този таблет или подобен/мога пак да го пробвам/ на собствен сторидж, ще съм му адски благодарен ако ми го даде на cloud !

Някой ако разполага с въпросния таблет, ще го помоля през неговото рекавъри, или през AndroidTool v2.1 / Rockchip Batch Tool да си импортне или бекъпне имейджа от неговия таблет. Т.е. да ми даде целият ром, в сегашното състояние на таблета. Естествено като изтрие важни лични неща или му удари фактори ресет. Само основно ми трябва да подкарам въпросната пръчка с оригинален фирм, който не се намира никъде.

Благодаря предварително !

Редактирано от Tanaz_we (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.