Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно популяризиране на уебсайт

Featured Replies

Здравейте,

отскоро моя уеб сайт е онлайн и почти привършен.Имам още много нови неща които мога да добавя и ми е приятно да се занимавам с това.Но това е първата ми страница която имам и за пръв път се срещам с проблема как да го популяризирам.Студент съм и нямам средства за реклами.Та въпроса ми е как да го направя по популярен?Поне на ден да имам 1000 уникални посетители, което според мен е достижима цел.И дали само със СЕО (което все още не съм направил) ще успея да стигна тази цифра?Също така направих и фейсбук страница и вече имам над 150 харесвания но не помага особено.Така че много бих се радвал ако ми дадете някакви съвети и насоки, и дали всичкия труд за направата на СЕО си заслужава?

П.С. Не съм поставил линк на сайта, защото мисля че не е позволено така че не рискувам.

преди 9 минути, George18 написа:

Здравейте,

отскоро моя уеб сайт е онлайн и почти привършен.Имам още много нови неща които мога да добавя и ми е приятно да се занимавам с това.Но това е първата ми страница която имам и за пръв път се срещам с проблема как да го популяризирам.Студент съм и нямам средства за реклами.Та въпроса ми е как да го направя по популярен?Поне на ден да имам 1000 уникални посетители, което според мен е достижима цел.И дали само със СЕО (което все още не съм направил) ще успея да стигна тази цифра?Също така направих и фейсбук страница и вече имам над 150 харесвания но не помага особено.Така че много бих се радвал ако ми дадете някакви съвети и насоки, и дали всичкия труд за направата на СЕО си заслужава?

П.С. Не съм поставил линк на сайта, защото мисля че не е позволено така че не рискувам.

Щом сайта е от скоро, мисля, че трябва да почнеш с 10 уникални посетители на ден. 1000 е голямо число за нов сайт!!! Между другото, колко са сега уникалните посетители и в това число влизат ли ботовете?

Най-лесно (то, всичко е относително) е да напълниш сайта с полезни и интересни материали, които често да се допълват. Посетителите (хората) това търсят.

По принцип статистиките за посещенията показват повече неща от брой посетители. Например продължителност на престой, най-четени страници, повторни посещения и други. Едно е някой да види сайта веднъж, защото си му казал че такъв има, а съвсем друго е хората да го добавят в буукмарковете си!

• Автор

Засега са 2-3 на ден и не се задържат много за съжаление.

• 2 седмици по-късно...
на ‎04‎.‎01‎.‎2016‎ г. at 21:53, George18 написа:

Здравейте,

Кой е сайта?

Ако не е много висококонкурентна ниша, 20-ина лв. месечно на чичко Гугъл за реклама биха докарвали няколкостотин клика за месеца и Гугъл ще запомни това. А 1000 клика на ден в българския интернет имат не повече от 2-3% от сайтовете. Аз се радвам на такова посещение за около месец на моите два сайта , които са в ТОП10...

започваш с линкбилдинг, купуваш линкове от авторитетни сайтове и публикуваш статии с уникално съдържание в сайтове, ако има безплатно още по добре

• 1 месец по-късно...
на 15.01.2016 г. at 4:58, serviz_ написа:

Кой е сайта?

Ако не е много висококонкурентна ниша, 20-ина лв. месечно на чичко Гугъл за реклама биха докарвали няколкостотин клика за месеца и Гугъл ще запомни това. А 1000 клика на ден в българския интернет имат не повече от 2-3% от сайтовете. Аз се радвам на такова посещение за около месец на моите два сайта , които са в ТОП10...

Аз лично когато търся в чичко Google никога не отварям платените реклами, а само сайтовете под тях. Въпрос на лично мнение, не знам може и да има успех при някой.

Когато е за "услуги" - някои мислят по друг начин ...

преди 22 часа, serviz_ написа:

Когато е за "услуги" - някои мислят по друг начин ...

Съгласна съм с теб, всеки си има право на личен избор - напълно подкрепям това.

SEO оптимизацията, лично аз разделям на 3 направления:

SEO по кода, SEO на съдържанието и Интернет маркетинг.

За първото... ако не си уеб дизайнер, не знам как точно ще го направиш: robot.txt, Sitemap, Responsive Design....

За второто... ето ти няколко съвета:

1. Никога не копирай съдържание... Google ще те хване и ще те накаже като те премахне от резултатите си;

2. Трябва да имаш Ключова дума, която искаш да оптимизираш... използвай я в meta & alt таговете, описанието и заглавията;

3. Изгради си линк билдинг към страницата;

За третото:

Използвай всички възможни начини да рекламираш сайта си в интернет – социални мрежи, форуми, директории и т.н.

Успех!

на 4.01.2016 г. at 20:53, George18 написа:

Студент съм и нямам средства за реклами.Та въпроса ми е как да го направя по популярен?Така че много бих се радвал ако ми дадете някакви съвети и насоки, и дали всичкия труд за направата на СЕО си заслужава?

За да бъде по популярен,трябва евентуалният потребител да може да открие сайта в интернет пространството.Затова СЕО отимизацията е необходима.Ако включиш по точни фрази за ключови думи,шансът се увеличава много,дори без да плащаш за реклами.Важно също е краткото описание,което се прави така,че да бъде разбрано ясно от търсачките.

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

...Ако включиш по точни фрази за ключови думи,шансът се увеличава много,дори без да плащаш за реклами...

... но става бавно, мнооого бааавно, месеци, години.

Нека го прави, но и да дава по 20-ина лв. на месец на Чичко Гугъл за да може да си е на 1 място винаги още от първия ден. Не вреди, а помага защото събира ценни посещения, които Гугъл запомня.

преди 4 минути, serviz_ написа:

... но става бавно, мнооого бааавно, месеци, години.

Нека го прави, но и да дава по 20-ина лв. на месец на Чичко Гугъл за да може да си е на 1 място винаги още от първия ден. Не вреди, а помага защото събира ценни посещения, които Гугъл запомня.

Бавно,но един месец най-много се чака.Обновяването на сайтовете,в базата данни на търсачките е около един път в месец.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Бавно,но един месец най-много се чака.Обновяването на сайтовете,в базата данни на търсачките е около един път в месец.

Чака се месец, понякога два и повече. Но ако е на 30-а страница, след месец няма как да е на 1 страница!! Дори и след година не е сигурно, ако не уцели СЕО-то, особено ако нишата е конкурентна.

А ако си плати 20 кинта - ще е на 1 страница най-отгоре...

преди 5 часа, serviz_ написа:

А ако си плати 20 кинта - ще е на 1 страница най-отгоре...

Тези 20 кинта,може да помогнат,но трябва да снася всеки месец,а той ясно си пише:

на 4.01.2016 г. at 20:53, George18 написа:

Студент съм и нямам средства за реклами.

Аз лично,когато търся нещо,не кликам на сайтовете,които излизат отгоре като реклама,защото еди кой си ми ги набутва все едно насила.А когато пък съм ги ги отварял,никога не ми вършат работа,за това което съм търсил.За мен те са като натрапници от някой некадърник,не успял да си направи дори най-простата СЕО оптимизация.Какво ли ще ме заинтрегува тогава в съдържанието им?

преди 32 минути, Димитър 59 написа:

Тези 20 кинта,може да помогнат,но трябва да снася всеки месец,а той ясно си пише:

Аз лично,когато търся нещо,не кликам на сайтовете,които излизат отгоре като реклама,защото еди кой си ми ги набутва все едно насила.А когато пък съм ги ги отварял,никога не ми вършат работа,за това което съм търсил.За мен те са като натрапници от някой некадърник,не успял да си направи дори най-простата СЕО оптимизация.Какво ли ще ме заинтрегува тогава в съдържанието им?

Е, срещу тея 20 лв. ще има и някаква възвращаемост ... ти няма да кликаш, но други ще кликнат.

А ако си разбира от СЕО, нека си го прави. Но то отнема мнооого време, а и ако пича е аматьор, в началото ще боксува доста доста далеч от десетката.

• 1 месец по-късно...

Обърни внимание на съдържанието - то е това което или ще задържи потребителите в сайта или не. И след като подсигуриш страхотното съдържание, като за начало ползвай личните си социални канали. Така лека полека, ако нещата се правят правилно, ще вървиш на горе :) За сега не мисли за реклама - всеки сайт, който е направен с цел да се изкарват пари от реклама, почти никога не постига целта си. Проектите трябва да се правят с любов и търпение :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.