Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Темата може и да не е за тук, но.........?

Пътувам често, много и използвам навигация, която по една или други причини използва единствено и само гугълските карти. Знам, че приоритетните маршрути би следвало да са главните пътища и най преките маршрути! Често обаче вместо такъв маршрут ,то ми се предлагат немеслими черни пътища, нечувани пътечки и пътища забравени в населеното място и от Бога! Посоките ляво и дясно в гласовото насочване просто не означават нищо! Ъпдеити се правят редовно, а устройството не е лошо, като физически носител!

Защо така???

преди 6 минути, Black Power написа:

Темата може и да не е за тук, но.........?

Пътувам често, много и използвам навигация, която по една или други причини използва единствено и само гугълските карти. Знам, че приоритетните маршрути би следвало да са главните пътища и най преките маршрути! Често обаче вместо такъв маршрут ,то ми се предлагат немеслими черни пътища, нечувани пътечки и пътища забравени в населеното място и от Бога! Посоките ляво и дясно в гласовото насочване просто не означават нищо! Ъпдеити се правят редовно, а устройството не е лошо, като физически носител!

Защо така???

Имате почти 3000 поста в този форум, непростимо е да не знаете че има специален раздел за GPS!!!

П.П. И пробвайте here

Всъщност ни питаш: "Защо съм си избрал скапана навигация?" . Ами - как да ти помогнем?...

Аз ползвам Sygic, и тя понякога го прави този номер. Веднъж на връщане от Силистра към Варна ме беше навряла в градския парк в Добрич, и ми предлагаше да карам по алеите :lol6: . Погледни си в настройките какви са ти опциите за маршрута - примерно да избягва черни пътища, или да ти дава най-бърз/кратък/икономичен. Или, ако решиш, че маршрутът не ти харесва, карай накъдето прецениш за правилно, пък навигацията би трябвало да се съобрази с новото ти положение, и да преизчисли.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, RudeBoy написа:

Всъщност ни питаш: "Защо съм си избрал скапана навигация?" 

Служебно ми е наложено! Това - карай на където решиш понякога ме затруднявя защото и аз не знам на къде да поема а преизчисляването се състои в изграждане на маршрут тип въртене в кръг!:))))

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 6 минути, Black Power написа:

Е! Сгреших - какво сега!

Просто не пишете където ви падни. И аз ви предложих here, безплатна е и има офлайн карти

преди 1 минута, Black Power написа:

Служебно ми е наложено!

Тогава би било разумно да обясните това на шефовете си (щом те решават кое е подходящо за вас)

• Автор
преди 4 минути, capnemo написа:

Тогава би било разумно да обясните това на шефовете си (щом те решават кое е подходящо за вас)

Да, но отговора е - "това е положението", но все пак аз пътувам и изпадам в затруднения!

Знам ,че панацея няма как да намеря, но бих се радвал да науча повече тънкости, хитринки и възможности ако има такива при използването на навигацията

преди 3 минути, Black Power написа:

Да, но отговора е - "това е положението", но все пак аз пътувам и изпадам в затруднения!

Знам ,че панацея няма как да намеря, но бих се радвал да науча повече тънкости, хитринки и възможности ако има такива при използването на навигацията

Ами по-горе ви предложиха една, продължавате по пътя в посока, която според вас е правилната и навигацията ще преизчисли пътя. Освен това някои софтуери имат възможност да се настройват за най-бърз път/път с най-малък разход на гориво/подобно. Пробвайте дали няма нещо такова.

И като краен вариант е един таблет и на него си инсталирате каквото искате

Всяка една навигация може да подпомогне уменията на шофьора да се ориентира. Но не и да ги замени .

Все пак не е ли редно да споменеш какво е устройството, и какъв е софтуерът, който ти е наложен? Евентуално да ти предложим алтернатива.

Въпреки че идеална навигация не съществува.

Аз се бях научил да се оправям с iGo (много хора я псуват), но докато се науча с настройките имах комични ситуации докато карам камион. Примерно един път до едно летище в Дания си слушам навигацията тук наляво, там надясно и по едно време пред мен знак забранено за леки коли и мотори, но беше кофти да се връщам назад, а асфалт още имаше пред мен. Та малко минах през един парк се оказа впоследствие и после ме бъзикаха бая време колегите като им казах къде съм карал. Добре че никой не ме видя. Наскоро пробвах Sygic и Here. Но и двете не ми харесват, може би защото се научих да боравя с iGo без да изпадам в такива комични ситуации и добре че не ми се налага сега да ползвам професионално всеки ден. Моя съвет е да избереш 1-2 навигации които имат допълнения за тежкотоварни автомобили. Едва ли ще тръгне да те прекарва през черни пътища или центъра на някое село. Но зависи много и от това как си я настроиш, което аз лично разбрах по-късно по трудния начин.

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

• Автор
преди 22 минути, RudeBoy написа:

Все пак не е ли редно да споменеш какво е устройството, и какъв е софтуерът, който ти е наложен? Евентуално да ти предложим алтернатива.

Въпреки че идеална навигация не съществува.

Носителя е таблет, служебен, който използва гугълски карти. Избора на софтуер е изключен! Алтернатива, както каза и Капитана е собствен таблет със собствен избор на софтуер, което пак до някъде не е решение! Явно грубите грешки са присъщи за всички алтернативи като носители и софтуер, та май ще трябва да се примирявам!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 8 минути, Black Power написа:

Носителя е таблет, служебен, а избора на софтуер е изключен! Алтернатива, както каза и Капитана е собствен таблет със собствен избор на софтуер, което пак до някъде не е решение! Явно грубите грешки са присъщи за всички алтернативи като носители и софтуер, та май ще трябва да се примирявам!

Това (за грешките) е нормално, не забравяйте че постоянно се променят пътища, добавят се нови, затварят се за ремонт, изменят се знаци, ограничения

преди 26 минути, capnemo написа:

Това (за грешките) е нормално, не забравяйте че постоянно се променят пътища, добавят се нови, затварят се за ремонт, изменят се знаци, ограничения

Лима би трябвало в реално време да съобщава за проблеми.

Все пак нали за да я реализират дръпнаха едни европейски пари ....

Гугъл карти е идеална просто иска интернет за да може в реално време да сваля картите.

Иначе и аз предпочитам IGO. 

В момента се намират за наистина без пари смартфони с GPS, аз използвам един старичък самсунг галакси мини само и единствено за GPS.

Те всички навигации,когато им зададеш в настройките „най-кратък“ маршрут,те забиват през села,през улички,черни пътища и т. н. Когато зададеш „най-бърз“ маршрут,тогава са само магистрали и по главни пътища.

• Автор
преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Те всички навигации,когато им зададеш в настройките „най-кратък“ маршрут,те забиват през села,през улички,черни пътища и т. н. Когато зададеш „най-бърз“ маршрут,тогава са само магистрали и по главни пътища.

Дали това не е разковничето т.е "Най бърз" и "Най кратък" Аз винаги задавам "Най кратък"!?!?! Хъм.....!

преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

Лима би трябвало в реално време да съобщава за проблеми.

Все пак нали за да я реализират дръпнаха едни европейски пари ....

Гугъл карти е идеална просто иска интернет за да може в реално време да сваля картите.

Иначе и аз предпочитам IGO. 

В момента се намират за наистина без пари смартфони с GPS, аз използвам един старичък самсунг галакси мини само и единствено за GPS.

Гугълската далеч не е идеална, От Севиля до Марсилия пеша  ми предлага да ползвам ферибоот

• Автор
преди 3 минути, capnemo написа:

Гугълската далеч не е идеална, От Севиля до Марсилия пеша  ми предлага да ползвам ферибоот

Ооо, аз и във влак съм се превръщал по дефилето!

преди 1 минута, capnemo написа:

Иска малко настройки.

Оня ден в снежната буря (хи хи хи да се чете 3см. сняг) понеже магистралата беше перфектно изчистена(е в интерес на истината видях да хвърлят пясък с шепички) имаше закъсали коли (не ги е срам да излизат в лошото време) та се наложи малко да обикалям и гугъл карти свърши работа. IGO се шашна и казваше че съм в средата на полето.

• Автор

Ха, ясна е работата! Точно за това отворих темата, заради неземните грешки, а понякога ми се налага да пътувам по абсолютно непознати маршрути, без GSM  покритие и възможност за контакт с хора, които поне да попитам - къде съм? Еее, ще се оправям някак!

преди 13 минути, Black Power написа:

Дали това не е разковничето т.е "Най бърз" и "Най кратък" Аз винаги задавам "Най кратък"!?!?! Хъм.....!

М-да. При едно пътуване Първомай - Габрово, при зададен "Най кратък" - ни заби из едни села, накрая в един тупик, пред селския парк вика - "На следващо кръстовище завийте наляво."
Друг път - стигам до една нива и ... то имала път, ама е почвен - демек черен.

преди 25 минути, П.е.т.ъ.р написа:

На google map е достатъчно предварително да си изтеглите картата, после в режим офлайн.

преди 33 минути, Black Power написа:

Не дали,а точно това е разковничето!Пробвай следващия път с „Най-бърз“ и ще пътуваш само по хубави пътища.Разтоянието ще е с някакви километри в повече,но когато се настъпи те се стопяват бързо.

Преди Нова Година , пътувах с двама приятели за БГ, шофьорът бе с Google, другият с Igo.Влязахме в Пирна да заредим, обаче не можахме 1ч., да излезем, като ни набута някъде си, два пъти ни прокара по един и същи път.Гугълската и тя се обърка , но ни изведе. За първи път си имах работа с и двете навигации, но останах разочрован.В града ползвам Garmin,а като пътувам с жена ми,Sygic,понеже е на тел и.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.