Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на система за наблюдение

Featured Replies

Здравейте ,да започна от там ,че незнам дали темата ми е в правилния раздел,моля модератора да я премести ако не е така.

Да преминем към темата.Имам желанието да си направя система за наблюдение с 2 камери (които да имат нощен режим).Идеята която ми идва в главата ,понеже нямам желание да опъвам кабели наляво надясно (а и ще е твърде трудоемко) мисля да използвам IP камери .Това което искам е обаче те да запаметяват снимка или цялото видео съдържание за дадени период ,да запазва за примерно 48 часа и след това да трие записа с цел да се избегне пренатрупване (задръстване )  на устройството което ще се записва.Това ,което ме притеснява ,е че нямам компютър ,който да използвам за сървър (и в момента не мога да отделя средства за такъв) .Питането ми е дали е възможно да е на някакво андроид устройство или някакъв компромисен вариант с Raspberry Pi със закачен към него хард диск.Моля ако някой има-по хитро решение да го предложи.

Другото питане ,което имам е ... в спецификациите на камерите ,които гледам пише някаква ориентировъчна температура ,при която могат да работят ,нещо от сорта на -10 <= >50C , а сега времето в по голямата част от страната е под -15C/-20C ,някой проверявал ли е дали при такива условия камерата продължава да работи.

Благодаря предварително на всички отзовали се !! :)

Редактирано от felix123 (преглед на промените)

• Автор

Ми ако ще помагаш помагай ,ако ще ми се правиш на разбирач ...

Щом те притесняват температутите, означава че са външни - тогава си купи такива които са за външен монтаж с IP65( влагозащитени). Ако нямаш компютър, може да ползваш камери с карти памет и така да ги настроиш, че да правят запис само когато има движение. 

Относно кабели - трябва да поставяш захранващ и мрежов, освен ако не смяташ да вземаш безжични камери

• Автор

За захранването е ясно че трябва да има кабел ,въпроса е да няма друго.

Кой ще пази тази камери да не ги откраднат като ги поставите.

Петърчо, човекът иска IP камери и то WI-FI, ако ти говорят нещо тия неща. Захранване може да си вземе от близка кутия примерно. Само че тия камери както каза др. Филипов с пръдня няма да се купят, а с повечко пари. Нещо такова може би: http://ip-kamera.pazaruvaj.com/assmann/dn-16040-p264681266/

Редактирано от lupis (преглед на промените)

преди 26 минути, The Piper написа:

Кой ще пази тази камери да не ги откраднат като ги поставите.

Ами ще купи други камери, които ще наблюдават тези, които ще охраняват "обекта" за да му стане още по евтино!Питащият е просто мечтател! А да си мечтател, може да се мине и без пари. Затова е правилно заключението на Филипов. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.