Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се изключва при пускане.

Featured Replies

Здравейте, имам следния въпрос: Когато компютъра запали времето свети лампата за CPU чува се някакъв звук се едно се рестартира и компютъра рита камбаната, всичко огася видео, лампата за CPU и т.н.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Нека някой да премести този пост в отдела на бисерите. Да не би компа да е първия на Джон Атанасов - с електронни лампи?

А сега по-сериозно към пишещият.

1. Какъв е компютъра?

2. Марка и модел на дъното?

3. Процесор?

4. Памет?

5. Видеокарта?

• Автор

Компютъра е взиман от metro 

Дъното е ECS-945GCT-M

Процесор Intel pentium 4 3,40Ghz

Памет dd2 2gb

Видео карта ATI readon 1650x

Направих и клипче

• Автор
преди 3 минути, The Piper написа:

Пробвай с друго захранване.

Пак не иска. Вчера какво ли не пробвах :(  видео сменях, харда изключвах, DVD-то и него изключвах, bios рестартирах но уви. Компютъра забива след като се чуе едно много леко като щракане (се едно натискам бутона за включване). 

Опитайте с някоя жива дистрибуция, например Hiren's BootCD. 

Но лично за мен имате някакъв хардуерен проблем.Погледнете по дъното дали има надути кондензатори.

преди 58 минути, mir4a написа:

В гаранция ли е?

Хардуера е на 10 ,че и повече години.

преди 37 минути, maidosta написа:

Пак не иска. Вчера какво ли не пробвах :(  видео сменях, харда изключвах, DVD-то и него изключвах, bios рестартирах но уви. Компютъра забива след като се чуе едно много леко като щракане (се едно натискам бутона за включване). 

А стъпките от тази тема изпълнихте ли ги?  Какво да правим когато не стартира компютъра?

• Автор
преди 18 минути, onogondur написа:

Опитайте с някоя жива дистрибуция, например Hiren's BootCD. 

Но лично за мен имате някакъв хардуерен проблем.Погледнете по дъното дали има надути кондензатори.

Няма подути кондензатори. Не мога да стигна до bios даже.

преди 2 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Хардуера е на 10 ,че и повече години.

А стъпките от тази тема изпълнихте ли ги?  Какво да правим когато не стартира компютъра?

Да и пак. 

Забравих да спомена но се вижда в клипчето когато вкарвам захранващия кабел в захранването компютъра сам тръгва дори с друго захранване. 

Това е проблем с RAM-памета !
Извади я и я сложи пак ако не стане пак я извади и я сложи!
Пробвай първо да махнеш 1та плочка ако не се получи  махни другата и сложи 1вата която си махнал (Така евентоално ще провериш коя плочка не работи и ти прави проблема )
Ако не става с този номер намери  RAM-памет и опитай пак!

Пиши какво е станало!

Редактирано от Niksanae (преглед на промените)

преди 23 минути, maidosta написа:

Да и пак. 

Щом си изпълни една по една описаните стъпки в темата и пак не пали значи си за сервиз.

Но компютъра реално струва по малко от 30лв така, че е без мислено да даваш пари за сервизи.

• Автор

Забелязах че има някакви смущения с тоците и постоянно дава контакт за включване на компютъра (се едно натискаш постоянно копчето за включване). 

Ами казваш,че като вкараш кабела на захранването,и заработва.

Това ме навежда на мисълта,че има някакъв проблем  например в копчето за включване.Да не би то да задържа?

Колкото до рам-паметта,ако тя беше проблемна,щеше да се рестартирва,а не да изключва.

п.п.Кабела на захранването един и същ ли е? Я опитай с друг кабел,ако трябва от някой познат или пък от монитора вземи.Стига да се маха кабела от монитора де.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор
Току що, onogondur написа:

Ами казваш,че като вкараш кабела на захранването,и заработва.

Това ме навежда на мисълта,че има някакъв проблем  например в копчето за включване.Да не би то да задържа?

Колкото до рам-паметта,ако тя беше проблемна,щеше да се рестартирва,а не да изключва.

Дори без да съм свързвал кутията с дъното тръгва. За изключването не се изключва а постоянно се едно прави опити за включоване или рестартиране и от там според мен проблема. А за рамта едната плочка май гушнала букета. 

• Автор
преди 8 минути, onogondur написа:

Как разбрахте,че едната плочка е отлетяла във Вечните Силициеви Полета?

Щото като я оставя само нея и пищи 3 пъти като сложа другата нищо когато са двете пак нищо. 

Редактирано от maidosta (преглед на промените)

Пищи три пъти казвате.А погледнахте ли в нета какво означават тия звуци? Ето тук

Когато е другата,или са двете,тогава изобщо не тръгва ли? Или ?

• Автор
преди 5 минути, onogondur написа:

Пищи три пъти казвате.А погледнахте ли в нета какво означават тия звуци? Ето тук

Когато е другата,или са двете,тогава изобщо не тръгва ли? Или ?

Тръгва но не пищи като са двете. Вече съм сигурен че е нещо по дъното, защото като тръгна да вдигам дъното и се чува това леко пукане и компа или се спира или изгася леко и пак тръгва. Няма какво друго да е освен нещо с тока на дъното сигурен съм. 

Проблема може да е в дъното (чипсета) или в захранването, също така провери и 20/24 пиновата букса. Компютъра ще тръгне обаче след 20-30 опита за включване. 

Преди години имах и аз подобен проблем ... и накрая се оказа че копчето за включване/изключване даваше на късо ... а като си помисля колко мъки докато го разбера това... дори си праштах дъното за репрограмиране на биоса..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.