Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте !

От скоро ми се прояви странен проблем със scroll-ването в windows 7.Пробвах всичко , не установих от къде идва проблема.Имам 3 мишки , опитах и 3те мишки във всички USB-та на компютъра.Преинсталирах целия Windows 7 , с мисълта , че е вирус.Разрових всички теми в интернет , доста оплаквания от такъв проблем със "съвети , че е от мишката" и решенията им са линкове със съответните драйвери на дадения форум (Logitech,Microsoft etc.).Идеята ми е , ако някой е срещал проблема да сподели произхода на проблема.

Проблема е : При скролване надолу/нагоре било то в Browser/Explorer/Всякакъв софтуер/Игри.Scroll-ва на негова воля, няма определен цикъл , който да се повтаря - Въртиш 2-3 "секторчета" надолу , може да те върне най-горе на страницата , може да останеш на същото място , с две думи прави си каквото си иска.

Предварително да кажа, Control Panel - > Mouse - > Wheel , чрез променяне на цифрричката или 1 въртене / screen не помага.

Connect-нато е чрез USB , както и клавиатурата , Камерата и микрофона - С тях проблем нямам. Разменях USB-та , същата работа - прави го само с мишки.

Не открих драйвери за моята мишка , цената и беше около 30лв , но нямаше диск с драйвери ( никога съм нямал ).

Благодаря за вниманието.

П.С. Открих много оплаквания за подобен бъг и при Win7,Win8,Vista , но нямаше решение никъде - Всички твърдяха , че е от мишката ( понеже оплакванията бяха от различни форуми на различни марки мишки ).

Редактирано от Ralchev Beats (преглед на промените)

• Автор

Кабелни , USB портове и трите , едната е чисто нова от опаковката. 

Направих нова преинсталация с пълен формат на хард-а. 

Нямам идея как да го оправя.

Чудно ми е , има постове из чужди големи форуми по този проблем , без решения.

Редактирано от Ralchev Beats (преглед на промените)

На майка ми дъртата кошница прави същите проблеми,няма оправия............аз скролвам надолу то отива на горе.В Линукс нямам подобни проблеми,я си изтегли една live linux ,направи bоот флашка и я зареди в компа.

Ако е някоя по-засукана мишка със собствен софтуер за настройка - от там си настройваш скрола.

Иначе да, настройката Wheel в контрол панела на мишката няма никаква полза, уж се настройва нещо ама реална файда от това няма.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Вероятни причини за проблема:

1. Хардуерен проблем - повреден контролер на USB, или проблем с елемент на дънната платка. Тук оправия няма, просто се сменя дъното. Ако машината е стара просто няма смисъл. Може да си намериш обаче мишка, която е с PS2 стандарт и да работиш с нея. Още има такива.

2. Проблем с драйверите - омазани драйвери на чипсета и на USB 3.0 ( ако дъното има такъв порт) - трябва да се деинсталират и да се инсталират отново.

3. Проблем с ОС. Прави се чисто нова преинсталация и се слагат коректните драйвери. Ти това  си го правил. така че не е от това. Не е за пренебрегване и мнението на McLane. Знам, че той не обича Windows OS, но е напълно възможен и такъв вариант. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Емо и аз понякога ползвам Джама / по принуда де/ ама това със скролването е проблем само  там ,аз съм ползвал поне 40--50 различни Линукс дистрибуции и в нито една няма такъв кахър.

П.П. На лаптопа ми ползвам 4-5 различни мишки 2 от които безжични/която хвана за ушите/ :) всички си работят безпроблемно ,3 от тях са разглобявани и изтървани многократно

преди 3 минути, McLane написа:

Емо и аз понякога ползвам Джама / по принуда де/ ама това със скролването е проблем само  там ,аз съм ползвал поне 40--50 различни Линукс дистрибуции и в нито една няма такъв кахър.

П.П. На лаптопа ми ползвам 4-5 различни мишки 2 от които безжични/която хвана за ушите/ :) всички си работят безпроблемно ,3 от тях са разглобявани и изтървани многократно

Аз съм използвам 2 линукс дистрибуции - Мандрива и Убунту. В момента все още използва убунту и съм много доволен от него. А това, че ти си експерт в линуска аз не съм се съмнявал.

Ич не съм експерт ,просто споделям опит,да помогнем на човека.Ако и в линукс прави такива проблеми, е от хардуера.

преди 15 минути, McLane написа:

Ич не съм експерт ,просто споделям опит,да помогнем на човека.Ако и в линукс прави такива проблеми, е от хардуера.

То и отсега като гледам си е от хардуера, но да видим с твоя тест какво ще излезе като резултат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.