Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталиране на Windows Xp / 7

Featured Replies

дУбре де  :handshake:  , вече казахме - Win7 Ultimate 32bit (бива да е Service Pack 1 - че има още поддръжка).
И да е обемно лицензиран - не OEM или подобни.
И предполагам ще трябва и MUI.

• Автор
преди 5 часа, jhoro написа:

32-ката си му е достатъчна. Аз лично на машина с 1, 2 (че и 3)GB RAM - никога не бих се мъчил да слагам 64 битова версия.
Сега въпроса е да се инсталира ...

Може и да ми е сънено още (пък и с ХР не съм се занимавал отдавна), но на това място

защо просто не натиснеш ENTER и да продължи нататък ?

Не става след като натисна Ентара ми излиза страницата малко по надолу дето съм ги снимал ..

Решенията на проблема са три:

1. В BIOS се задава IDE mode

2. Използва се F6 floppy драйвър за SATA/AHCI контролера на Intel.

3. Интегрира се F6 floppy драйвър за SATA/AHCI контролера на Intel или се използва Windows XP with integrated SATA/AHCI драйвъри.

WinSetupFromUSB e програма  за създаване на зареждащи флашки, която зарежда автоматично SATA/AHCI драйвери без да ги интегрира. Но примерно на моята Haswell машина не проработи. Не че бих инсталирал Windows XP.

• Автор
преди 23 минути, plamenbm86 написа:

WinSetupFromUSB e програма  за създаване на зареждащи флашки, която зарежда автоматично SATA/AHCI драйвери без да ги интегрира. Но примерно на моята Haswell машина не проработи. Не че бих инсталирал Windows XP.

Много ви благодаря на всички оправих го и вече всичко е наред ! :happy-minion:

преди 6 минути, support.cs написа:

Много ви благодаря на всички оправих го и вече всичко е наред ! :happy-minion:

Браво. Може да споделиш накратко - за да знаят и други питащи.

• Автор

Така,както каза #plamenbm86 изтеглих един WinXp и го записах с  WinSetupFromUSB . Сложих флашката и го бутнах ,, зареди от първият път и автоматично си качи SATA/AHCI драйвери.След което го инсталирах и всичко премина идеално. :min04:

Незнам, аз на моя стар лаптоп с 4 рам и двуядрен амд, така и не успях до край. Единия път даде грешка при инсталацията, а с друг диск точно преди да се покаже логото на XP - син екран. Уж имат sata дръвца ама нейсе.

на 29.01.2016 г. at 14:56, Евгени Симеонов написа:

Незнам, аз на моя стар лаптоп с 4 рам и двуядрен амд, така и не успях до край. Единия път даде грешка при инсталацията, а с друг диск точно преди да се покаже логото на XP - син екран. Уж имат sata дръвца ама нейсе.

Що не си сложиш една Седмица, ами се мъчиш с ХР.

При мене идваше син екран, понеже едната от две платки с памет беше си отишла (виж Линукс работеше без проблем).

• 2 седмици по-късно...
на 2/1/2016 at 1:05, Karadja написа:

Що не си сложиш една Седмица, ами се мъчиш с ХР.

При мене идваше син екран, понеже едната от две платки с памет беше си отишла (виж Линукс работеше без проблем).

Заради стари игри като starcraft  и други. Е накрая му цапнах 7ца и линукс. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.