Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Давност на наследство

Featured Replies

Здравей те! Баба ми почива през1988г./майка на баща ми който е починал, той има и сестра/  имам отворено завещание в моя полза/аз съм дъщеря имам и брат и сестра/.Нейният втори съпруг/на баба ми/ почива през2009г/от този брак няма деца/, неговата дъщеря от предишен брак продава техният имот/незнам кога е придобит /без мое знание. Имам копие на нотариалният акт в който пише само името на вторият съпруг. и по проверка в агенцията по вписвания новите собственици. Имам ли изобщо право да претендирам. Какво да правя? До сега съм попадала на кофти адвокати. Имам някакви документи като удостоверение за наследници и номер на завещанието имена и ЕГН на наследниците и на баба ми / на дядото ,на дъщеря му, на баща ми на леля ми и на брат ми и сестра ми/.  Последно трябваше да извадя удостоверение за граждански брак на баба миза вторият и брак от община Сердика  и ударих на камък, тъй като не знам дата и година на гражданския брак.

Доста заплетена работа и всеки път започвам от някъде  и стигам до никъде отказвам се и след някоя и друга година пак започвам и така 27годиини.последното ровене беше 2010г.Очааквам вашите съвети.

Като за начало си намираш некофти адвокат, събирате се родата и се опитвате да решите нещата по човешки начин. Ако не в съда и се започват едни прекрасни дела.

• Автор
Току що, Емил Костов написа:

Като за начало си намираш некофти адвокат, събирате се родата и се опитвате да решите нещата по човешки начин. Ако не в съда и се започват едни прекрасни дела.

ама каква рода като дъщеря му даже не ме познава, а и апартамента е продаден ? Въпросът ми е да ли след 27г.мога да стъпя във владение. Има ли шанс законово след толкова много време и при тези обстоятелства? Къде да го търся този не кофти адвокат, те всички обещават много искат много и накрая нищо

Консултация само с адвокат и то доста кадърен. Тук нещата са доста специфични и могат да се манипулират и тълкуват по доста различни начини.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Консултация само с адвокат и то доста кадърен. Тук нещата са доста специфични и могат да се манипулират и тълкуват по доста различни начини.

предложи няколко имена в гр.София

Ренета - нищо не мога да разбера. Тук пишеш

преди 1 час, Ренета Андонова написа:

Здравей те! Баба ми почива през1988г./майка на баща ми който е починал, той има и сестра/  имам отворено завещание в моя полза/аз съм дъщеря имам и брат и сестра/.Нейният втори съпруг/на баба ми/ почива през2009г/от този брак няма деца/, неговата дъщеря от предишен брак продава техният имот/незнам кога е придобит /без мое знание. Имам копие на нотариалният акт в който пише само името на вторият съпруг. и по проверка в агенцията по вписвания новите собственици. Имам ли изобщо право да претендирам. Какво да правя? До сега съм попадала на кофти адвокати. Имам някакви документи като удостоверение за наследници и номер на завещанието имена и ЕГН на наследниците и на баба ми / на дядото ,на дъщеря му, на баща ми на леля ми и на брат ми и сестра ми/.  Последно трябваше да извадя удостоверение за граждански брак на баба миза вторият и брак от община Сердика  и ударих на камък, тъй като не знам дата и година на гражданския брак.

Доста заплетена работа и всеки път започвам от някъде  и стигам до никъде отказвам се и след някоя и друга година пак започвам и така 27годиини.последното ровене беше 2010г.Очааквам вашите съвети.

а в другата тема,

преди 10 часа, Ренета Андонова написа:

Здравейте! Може ли да ме ориентирате  да ли имам право да наследя апартамента на дядо ми и от къде да започна?

Баща ми е починал 2000год.неговите родители имат собствен апартамент. Наскоро разбрах че дядо ми е починал не знам кога тъй като не потдържам връзка с тях и никой не ми е казал. Баба ми е жива. Интересувам се да ли имам право върху този имот, тъй като баща ми е починал преди дядо ми и как мога да си го взема. От къде да тръгна ?Знам само адреса и трите имена на дядо ми. Имам удостоверение за наследници на баща ми.

и

преди 1 час, Ренета Андонова написа:

Ето малко повече инфо. Баба ми има един син от първия и брак. Жени се за дядо ми и се ражда баща ми който почива през2000г. Апартамента е закупен по време на брак. Не знам за други роднини по линия на дядо ми/братя ,сестри /.Аз също нямам братя и сестри.Искам да получа това което ми се полага по права линия без да притеснявам баба ми макар, че тя не иска да ме види след смъртта на баща ми/ аз съм била само на 5г.и не мога да разбера защо/.  Даже не съм сигурна да ли е истина че дядо ми е починал няма от къде да знам. До преди 2,3години ме причакваше в училище но беше сляп и доста болен от тогава не съм го виждала.Сега трябва да е на 94г.не че е невъзможно

Има ли някакъв срок за откриване на наследството.

Кое е вярното ? Или и ти си поредния трол.

преди 11 минути, jhoro написа:

а в другата тема,

и

:D

ето затова почти никога не отговарям в тези теми

• Автор
преди 30 минути, jhoro написа:

а в другата тема,

и

Просто са два отделни случай за това написах нова тема едното е на мен а другото е за майка ми

не знаех че няма да може да се разграничат двата казуса. Просто споделих с мама че съм намерила форум в който мога да получа малко инфо от къде да започна и тя ме помоли да пиша за нейният случай за това пуснах нова тема съвсем различна. И в двете теми съм обяснила  отделните ситуации

преди 7 минути, Ренета Андонова написа:

Просто са два отделни случай за това написах нова тема едното е на мен а другото е за майка ми

не знаех че няма да може да се разграничат двата казуса. Просто споделих с мама че съм намерила форум в който мога да получа малко инфо от къде да започна и тя ме помоли да пиша за нейният случай за това пуснах нова тема съвсем различна. И в двете теми съм обяснила  отделните ситуации

Ок. Сега разбрах, но и на двете места пишеш от първо лице единствено число.

По въпроса на тази тема. Не - не можеш да направиш нищо. Минали са 27 години.

Цитат

Чл. 44. (1) Искът за унищожение на завещателното разпореждане се погасява с изтичането на три години от деня, в който ищецът е узнал за причината на унищожаемостта, и във всеки случай с изтичането на десет години от откриването на наследството.

Много са кофти тези проблеми с наследството - всички се скарват. (ако се стигне до разговор, а може и до саморазправа)

преди 1 час, niki292002 написа:

Много са кофти тези проблеми с наследството - всички се скарват. (ако се стигне до разговор, а може и до саморазправа)

Не винаги, не винаги. Понякога (между разумни хора) може да се стигне до доста неочаквани резултати. Наследниците принципно са роднини.
Толкова ли е важно един имот да го притежава единия, а не другия?
Няма ли да може втория да го ползва, макар да се е отказал от частта си в полза на първия?

В доста случаи се стига до скандали, особено ако някоя страна е от този тип хора, който не знае добро, а само се чуди за какво да се заяде или пък все търси кусур, а не се радва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.