Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри за 1000лв

Featured Replies

Здравейте,

Имам нужда от помощ за направата на настолна компютърна конфигурация за игри.

Бюджета е 1000лв.

Дал съм линкове към снимки на 1. Рам плочки 6гб 2. Захранване 3. Хард диск.

Ако прецените че едно от тези задължително трябва да се подмени с ново го направете.

Също искам и кутията да е възможно най-обикновенна, стига да се охлажда достатъчно добре.

Предпочитам да налеем повече пари в процесора и видео картата, а ако може за сега да подкарам GTA V със сегашната рам която имам, пък след време ще купя хубава рам.

Крайната цел на тази конфигурация е да бъде по-добра от PS4 и Xbox One и да продължи да бъде добра в продължение на поне 2 години(имайки предвид че евентуално ще купя по-добра рам). 

Благодаря предварително на всички които взеха участие в темата ! ! !

PS: Колкото повече предложения толкова по-добре.

Снимки:

http://postimg.org/image/udzd9rbet/

http://postimg.org/image/8k1b9yr9h/

http://postimg.org/image/q8t21l30l/

PS pt2: Крайната конфигурация на която се спрях е следната: http://nikem-bg.net/cart/2242p1r56103p1r55867p1r52202p1r55343p1r55002p1rf.html

Превишава с малко поставения бюджет, но си заслужава.

Редактирано от Dave Lex (преглед на промените)

Според мен задължително за смяна е захранването. С паметта въпроса също е сложен. Може би ще е по-добре и тя да се смени.

• Автор

@ncl За захрранването добре, но за рама няма ли да успее да изтика няколко месеца?

• Автор

@The Owl Следователно ако ще съм с ddr3 трябва възможно най-скоро да сменя на ddr4 ?

Това предложено дъно не е съвместимо с DDR4, a това пък не е съвместимо с DDR3 така, че си прецени дали е по-добре да отделиш още 45 лева за DDR4 плочка (4gb) или 8GB за 76 или да си останеш с дъно на което ще си развалиш процесора.

• Автор

Сега гледам на видео картата пише:  Minimum Power Supply Requirement : 550 watt 

А моето захранване е: XFX TS 430W 80Plus Bronze Power Supply P1-430S-XXB9

Това проблем ли ще е?

Редактирано от Dave Lex (преглед на промените)

• Автор

@tahumba Благодаря, много. Очертава се това: http://nikem-bg.net/cart/56103p1r55516p1r55763p1r55895p1r55867p1r52202p1rf.html да е крайния продукт. Сега трябва да намеря кабел за видео картата защото все още съм с VGA монитор.

Хм, не е много ясно ако се използва преходник DVI-VGA, дали няма да има някакви проблеми. При по-старото поколение АМД имаше най-различни смущения в образа, за новите карти не знам.

Току що, The Owl написа:

Тая карта е лакома, това 430w до никъде няма да стигне.

Дрън-дрън.

преди 6 минути, Dave Lex написа:

@antigravity Почвам да се обърквам :D Последно с това захранване ли да осатане или не?

Тая система под товар при контакта надали ще минава 250-300W, така че за въпроса дали ще е достатъчно захранването на XFX, достатъчно ще е. Това, което е неудобно е че има само един PCIe захранващ конектор и трябва да ползваш преходник, за да вържеш картата, струва си да доплатиш за be quiet! System Power 7 500W Silver, само 15лв по-скъпо е.

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

• Автор

@antigravity Добре новата конфигурация: http://nikem-bg.net/cart/56103p1r55516p1r55895p1r55867p1r52202p1r55343p1rf.html 
Понеже не разбирам от кутиите за компютри, можем ли да изберем друга кутия подходяща за конфигурацията? Сегашната не ми харесва. Новата пак да е за същите пари или по-малко стига да прецениш че ще се съберат вътре нещата.

• Автор

@antigravity Ами за какъв преходник ставаше дума, защото идеята ми е аз да си го сглобявам сам и искам да имам всичко нужно.

преди 24 минути, The Owl написа:

Тая карта е лакома, това 430w до никъде няма да стигне.

Преди две седмици сглобих i5-6600K и тази 380X (има си захранващи преходници в комплекта на картата), с това захранване. Със сигурност работи, захранването даже не изкарва горещ въздух. А за картата прочетох всякакви глупости, колко е гореща, колко е шумна... Няма такива работи. Мога да кажа и за процесора, че с най-евтиния охладител LC-Power Cosmo Cool CC95 с фабричната термолепенка на сток честото, въобще не загрява. Както е тръгнал да се вдига бюджета, по-добре да остане с ДДР3 и i5 процесор. Със сигурност няма да изгори нищо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.