Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

парола на windows 8

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, дръндю написа:

ми не нужно да се споменава хакване, щото програмата която си посочил е хакерска

не винаги ...ъ-ъ-ъ... само ако си задал въвеждане на парола

задаването на парола винаги го прескачам при инсталация

Тук беше задължително,явно така ги правят 8.1 и 10 Уиндоус

Защо не пробвате с преинсталация ако искате пуснете тема в антивирусния отдел с логове от FRST да видим какво ще открият .

• Автор
преди 1 минута, дръндю написа:

пробвал съм с много версии на десятката но не помня такова нещо като задължително въвеждане на парола

всъщност през годините,  не помня това нещо да е било задължително в която и да е версия

Аз го написах,защото при мен беше така.Когато го купих лаптопа,трябваше да си направя регистрация.След което се стигна и до паролата.Аз опитах да я избегна,но нямаше как.До преди това никога нв съм ползвала пароли за влизане.Проблема е все още неразрешен.С мъжа ми гледаме видеа разни,пробваме,но за сега нищо. :(

• Автор
преди 7 минути, дръндю написа:

тези видеа от друг комп ли ги гледате?

Да,няма от къде другаде..Не можем да влезем в лаптопа.

Тези пароли на Windows лесно се байпасват от 7 до 10 с KON boot. Видях че вече го споменахте с много усилия.  Има и няколко метода за ресетване на парола с линукс дистрибуции или направо създаване на нов администраторски акаунт. Дори има линукс дистрибуции написани да изведат пароли но само ако са лесни и къси, тествал съм.

Имена няма да дам заради нагласите и настроенията спрямо тези неща във форума.

Горещо препоръчвам да се купи  двд носител. Да се посети сайта на микрософт. Да се отвори конзолата и да се въведе скрипта който да позволи да си свалите чиста операционна система от MS без досадни акаунти и пароли.

Да запишете операционната система на носителя и да си направите чиста инсталация. 

Хубаво е да седнете и да почетете и гледате видеа на инсталации на уиндоус. Както и практики при преинсталации. Как се разпознава хардуера. Къде се търсят драйвери и така нататъка.

Препоръчвам 7 въпреки че много от вас са фенове на 8 и 10.

И последно. Ако наистина сте без опит просто идете в сервиз и си платете. Няма да имате грижи.

Посочихте къде сте и добавихте че е много скъпо, предполага се щом сте там съответно и стандарта ви е висок, можете да си го позволите. Успех и поздрави!

Давам още една идея, свалете си някоя безплатна линукс дистрибуция например ubuntu 14 04.

Запишете на двд или флашка. И я бутнете. Ще имате опшън try ubuntu.

Така ще можете да си ползвате лаптопа временно. 

А иначе за по сигурна защита от неоторизиран достъп бих приложил. Биос парола, парола на твърдият диск, уиндоуска парола, и бих направил машината част от домейн сървър с активна директория и другите си му роли и фийчъри за пълноценен достъп до системата. Лесно ресетване, заключване и отключване на акаунти. Така че паролите не са толкова безполезни както се изрази някой по рано горе. Това което споменавам съм виждал във чужди фирми в офиси наша територия ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 18 минути, Tanner Foost Foust написа:

А иначе за по сигурна защита от неоторизиран достъп бих приложил. Биос парола, парола на твърдият диск, уиндоуска парола, и бих направил машината част от домейн сървър с активна директория и другите си му роли и фийчъри за пълноценен достъп до системата. Лесно ресетване, заключване и отключване на акаунти. Така че паролите не са толкова безполезни както се изрази някой по рано горе. Това което споменавам съм виждал във чужди фирми в офиси наша територия ;)

Да не ти цитирам целия пост, че много си писал - да, има и такива варианти.

За полезност на паролата - имах предвид парола на акаунт да ти пази файловете.
А ти както си ги наредил една камара пароли - лошото на паролите е ... че трябва да се помнят. И да ги приема системата.  Което не е станало в случая.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Интересно, говорим за Уиндоус, а никой не спомена какво препоръчват от Майкрософт.

Ако сте забравили паролата си за Windows, има няколко начина да я извлечете или я нулирате:

1. Ако вашият компютър е в домейн, вашия системен администратор трябва да промените паролата си.

2. Ако сте с мрежов акаунт Microsoft, можете да смените паролата си онлайн. За повече информация, посетете уеб страницата на промените паролата си.

3. Ако сте с локален акаунт, използвайте парола намек за напомняне.

Ако сте опитали тези предложения и все още не можете да влезете в:

Ако имате Windows 8.1, ще трябва да преинсталирате Windows.

Ако имате Windows RT 8.1, ще трябва да се свържете с вашия PC производител.

Преди да преинсталирате - можете през линукс лайф cd да си извадите инфото от системния дял.

Eх този хайрънс и във военноморско училище се чува за него но най много използват "Стрелец".

А 3в1 (добавени и разните MS DaRT)?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

ExaFlop отново си кисел, ще ти купя шоколад, да се разсладиш малко.

Що? Не съм.

Сега гледам, че никой не е посочил направата на флашка за нулиране на паролата с инструмента на Windows.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Няколко пъти се намеква, но явно не достатъчно.

Най-вече към автора, но и към останалите - не забравяйте, че това тук не е частен чат, а публична тема в обществен форум. Макар и да сте 200% сигурни, че лаптопа е на автора. Темата се индексира и всяка търсачка ще може да я намери. И няма никаква, абсолютно никаква гаранция, че сега или след време няма да бъде потърсена и прочетена от човек със съвсем не-чисти намерения. Затова се придължайте само към легалните и официално обявени инструменти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.