Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделяне на интернет с лаптоп

Featured Replies

Hotspot-a който е възможен при смартфоните може ли да се използва на лаптоп. Тоест лаптопа да разпръсва сигнал като модем?

преди 8 минути, mmh.23 написа:

Hotspot-a който е възможен при смартфоните може ли да се използва на лаптоп. Тоест лаптопа да разпръсва сигнал като модем?

Искаш да кажеш - като рутер.

Да, ако имаш два адаптера - един за вход (може и Ethernet) и wifi - за изход.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

То повечето лаптопи имат Ethernet и Wi-Fi карта, така че да, възможно е! Разбира се, не очаквайте някакви кои знае какви покритие и сигнал. Просто обикновена мрежа с малко покритие, подходяща за 1-2 устройства. 

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Искаш да кажеш - като рутер.

Да, ако имаш два адаптера - един за вход (може и Ethernet) и wifi - за изход.

А нужен ли е някакъв специален софтуер?

Току що, mmh.23 написа:

А нужен ли е някакъв специален софтуер?

Не.

преди 2 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

То повечето лаптопи имат Ethernet и Wi-Fi карта, така че да, възможно е! Разбира се, не очаквайте някакви кои знае какви покритие и сигнал. Просто обикновена мрежа с малко покритие, подходяща за 1-2 устройства. 

Няма да е "кой знае какво", но първия път когато го правих - в къщата външен wifi се хващаше само на едно място. Когато шернах нет-а през моя лаптоп - покриваше цялата къща.

По принцип от Windows 7 нагоре не е нужен външен софтуер, но аз бих ви препоръчал за силно улеснение да използвате Baidu WiFi Hotspot - лесно като 1,2,3.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, ExaFlop написа:

По принцип от Windows 7 нагоре не е нужен външен софтуер, но аз бих ви препоръчал за силно улеснение да използвате Baidu WiFi Hotspot - лесно като 1,2,3.

То щото много сложно да си направиш bridge м/у два от адаптерите и да си пуснеш нова мрежа.  :hush:

Ама за някой - и да си уцелят устата е сложно.

Никак не е сложно, не е сложно и hostednetwoork да пуснеш, и профил да направиш, но в момента, в който попаднах на baidu wifi, зарязах знанията по въпроса и се кефех на програмата, А много съм го дъвкал въпроса с всичките му проблеми. И скриптове писах за автоматизирано създаване на въпросната връзка

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Здравей, тази програма работи ли на ХП?

Да - http://www.pcfaster.com/en/wifi.php - виж т.5

Тегли смело, инсталирай и се наслаждавай на споделената мрежа!

Пробвах я, но нещо не ми се получиха нещата.Двата лаптопа правят безжична връзка, но втория не успява да ползва жичния интернет на първия.

Трябва да направите Wi-Fi мрежа от единия лаптоп, след което да се свържете към нея от другия. Трябва и да настроите, от коя връзка да предоставя интернет Wi-Fi мрежата. Кое точно не се получи?

Използвах програмата Baidu wifi hotspot инсталирана на лаптоп едно, който има и лан интернет, той прави безжична мрежа компютър до компютър, втория се свързва с тази мрежа, но не може да ползва жичния интернет на първия.На връзката PPPOE съм и задал да е споделена.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

да, избрал съм PPPoe адаптера да е споделена връзка

Или трябва да избера Local Area Connection?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Няма начин да няма начин. Номерът е да намериш правилния за теб!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.