Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Конфигурацията в момента е следната:

PSU Fortron 450W

CPU - AMD7750

MB 960GC-GS FX

HDD 500GB SATA2

RAM 2X2GB DDR2 800

VIDEO ASUS ENGT240/DI/1024 -.останалите букви не помня, но е с 1024MB DDR3.

 

Цел - Fallout 4.

 

Клокване няма да се прави, мощностите искам да останат съобразени със захранващата система на самото дъно. Друго не се сещам, но ако съм пропуснал - ще добавям.

 

Бюджет - не е определен. От мен се очаква да намеря най-ниското разумно решение, като за близък човек.

 

Дъното е с два по два слота на DDR2 и DDR3. Навремето DDR3 не подкарах на него със сегашният процесор, и затова е на DDR2. В момента имам 4x4GB памет за AMD и мога да му сложа две, при което покрива изискванията на играта относно RAM, но въпросите ми са това видео би ли могло да подкара играта на що-годе сносни кадри и резолюция, монитора е 15 инча, 1280х1024, и другият въпрос е какво може да се направи за процесора?

Предвид финансовото състояние на клиентката съм склонен да се насоча към втора ръка процесол, след съответното тестване, и въпроса ми е към какво от поддържания списък бихте ми предложили, като целта е да дръпне максимално нагоре, без да навлизаме в лошо съотношение прираст/вложени средства? И да покрием поне минималните изисквания, разбира се.

 

Може ли на това дъно да се забие осемядрено AMD, и кои модели биха лепнали на дъното без да го претоварват?

Това би ли го отворило да ползва DDR3, или няма да се отрази на работата с паметта?

 

 

Редактирано от Shreek (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

За ниски изисквания GTX950 ще стъпи идеално и е под 100W ако се търси съвременна и нова карта.

За стари алтернатива е HD7870 съответно R9 270X е същата. Консумацията ще е по-висока. 

Последно преименуваните са доста сбъркани а и едва ли ще ги намериш втора ръка но все пак имай предвид че 370 (265) = HD7850 не 7870.

 

За процесорите и сам може да видиш че след обновяване на биоса се поддържат 95W "булдозери".

Най-доброто - http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8370E-3.3G-X8-BOX-AM3/description.html

Средно - http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-CPU-FX-X8-8300-3.3GHz-16MB-95W-AM3/description.html

Евтино - http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-6300--3.5G-X6-BOX-AM3/description.html

Много се съмнявам че са от новите със сменени охладители та се подготви психически да даваш пари и за такъв.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не искам да прозвучи високопарно, но от как преди 8-9 години преминах на интелски процесори в компютрите, които ползвам, не съм поглеждал AMD, и не съм се интересувал сериозно. Само до поддръжка и настройки на системи, които не съм събирал аз.

Правилно ли разбирам, че на този цокъл осемядрени AMD процесори ще се вместят в 95-те вата мощност, които са според спецификациите на захранването?

Останалото е да сметна дали захранването няма да я подведе при пълно натоварване, и жената да си направи сметката как е с парите.

Сега е късно, и лягам да спя. Утре следобяд ще опитам да намеря пълният лист на поддържаните осемядрени процесори на това дъно. Днес рових немарливо, но темата я пуснах и поради нужда от поне едно странично мнение.

Намерих си листа с процесорите. Сигурно съм бил доста изморен, за да не го видя, но оглеждането им ще си остане за утре.

 

Благодаря за отговора.

 

Лека от мен за сега.

Редактирано от Shreek (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Тия бройки с Е в името са на по-ниски честоти от стандартните и се водят енергоспестяващи. :D Пише си го в спецификациите на дъното та въпросите са излишни.

Преди да го сложиш обаче трябва да актуализираш биоса с в. 1.70 иначе няма да огрее - http://www.asrock.com/mb/AMD/960GC-GS%20FX/index.bg.asp?cat=Download&os=BIOS

Иначе листата е от линка които си дал - http://www.asrock.com/mb/AMD/960GC-GS%20FX/index.bg.asp?cat=CPU

 

пс. Между другото все са 4 годишни процесори които се представят изключително зле в игрите а и "8 ядрени" е леко подвеждащо въпреки че е вярно технически (май и дела се водеха). 

Общо-взето си е пълно набутване да даваш 333 лв. за тоя процесор. Виж за FX-6300 а най-добре да е на старо че и така са му много парите.

Предполагам дори АМД фенбойчетата ще тръгнат скоро да ги продават предвид че тая година излизат новите за с. AM4. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако това за AMD-тата като цяло е вярно, а личен опит нямам от години, тогава излиза, че е по-добре да продават машината, и да се спретва нещо ново. Fallout 4 няма да се вземе веднага, така че ще имат време за реакция да заделят някакви пари, но другото, което се обсъжда е някое Z400 или Z600, втора ръка, освободено от неговата си видеокарта, не сме уточнявали ако е Z600, дали ще бъде с един или с два процесора, и с добавка на геймърска видеокарта.

С един или два Xeon X5570, такова нещо би трябвало да няма никакви проблеми с нещата, които може да измисли една 15-16  годишна геймърка.

А аз отделно ще си пусна една тема за буферираната и небуферирана памет, защото там има неща, които не са ми достатъчно ясни, но трябва още малко да почета, за да не задавам прекалено лаишки въпроси.

Основно нещата са въпрос на пари, и тънки сметки, но така е при огромен процент от хората, а понеже майката е стара дружка, бюджета ще се гласи според това, което намеря на най-ниска цена, но в същото време се стремя да оставя и потенциал за развитие на системата без да се сменят основни неща.

Да ги насочвам ли направо към някой Workstation, пък техния да го мислим за продажба?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Нова да. Примерно дори по-евтиния I3-6100 се представя по-добре от по-скъпия FX-8320Е в повечето случай. 

Но "булдозера" си остава конкуренция на Санди (заключен I5) а ти говориш за още по-големи антики.

Въпреки че е 8-нишков говорим за много стара архитектура на ниски честоти та все пак АМД-то е за предпочитане.

Ако ще е Интел и ще гледаме минимума то I3 се ядва ако е Skylake при по-стария Хасуел се гледа базовия I5-4460 а при още по-старото Санди топ-варианта.

 

 

 

пс. Най-добре прегледай и темата на играта - 

 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Т.е. една Z600 с два X5570 е антика? Навярно е така, но за нов Workstation нещата са финансово немислими. Ако се подменя изцяло системата, няколкостотин лева няма да ги оправят. Z600 без видеокарта, че Куадрото, с което масово ги продават  quadro nvs 295 май беше, не си го представям да им върши работа - такова нещо е към 400-500 лева примерно с 3 месеца гаранция. Без да броим, че ще се увеличи паметта, ще се добави още един диск, и ще се купува видеокарта. Хилядарката ще я отминат, ако се иска нещо наистина сериозно, за чиито ъпгрейди да не се мисли поне две години напред. От досегашния нямам представа колко ще си върнат обратно - въпроса е достатъчно объркан и сложен, защото зависи и от пазара, а той често пъти бързо се променя.

Примерно DELL T5400 по-нова ли е? Тя е и повече пари, но явно търсенето ще трябва да се разшири.

Има ли някакъв начин да се прецени реално (гаранции няма, и добре го зная като занаятчия, но има прогнози, които често пъти се оказват доста реални) какъв ресурс има в една машина като оставащ живот?

На доста места чета сериозни реклами на Workstation-и, пуснати като настолни конфигурации. Има достатъчно ЗА и ПРОТИВ, но в крайна сметка процесорната мощност, при прилични процесори, и доста по-сериозната изработка, в сравнение с изработката на част от сегашните захранвания например (занимавам се и с ремонти на електроника), не е ли по-скоро едно ЗА това човек да се довери на такава машина като наличен бъдещ ресурс?

Виждал съм доста машини, не тормозени, разбира се, които и след 8-9 години все още са работели безпроблемно, но част от тях са били редовно обезпрашавани, и вентилацията им е била следена много стриктно за признаци и за бърза подмяна на вентилатори.

Ако греша, и ако риска, насочвайки ги към Z600, с последваща подмяна на процесори към X5570 е реален, напишете ми го направо, съответно ако може и защо. Не искам да подведа човек, защото аз не съм знаел нещо.

 

Темата за играта отидох да я прочета, и ще си я дочета, но само ще добавя, че макар да си мисля, че конфигурацията би трябвало да създава проблеми и със Скайрим, хлапето е намерило начин да подкара Скайрим без никакви проблеми, подменяйки някои неща като мъглата, тревата, и не помня какви още настроъки с някакви ... май пачове или модове, но не запомних подробностите. Няма да се изненадам, ако и за Fallout 4 също има подобни номерца.

 

За днес (тази нощ) спирам, пък итре ще продължа да чета и пиша.

 

Благодаря за вниманието.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не виждам никакъв смисъл от подобна машина за игри (DELL T5400 е още по-стара).

Нито процесора е подходящ нито видеокартата отделно вероятно ще е със слабо и старо захранване.

Да не говорим ако нещо стане с дъното че са ненамираеми за тоя сокет. За по-новите все още се намират втора ръка.

Готови сглобки има с по-нови процесори като Санди та и Айви които са много по-подходящи за игри но си остават останалите проблеми. 

Ако ще се взима ново значи да е ново и да се отделят съответните пари ако няма пари се взима процесор за сегашния които ще е за предпочитане пред нещо още по-старо.

След  което се мисли за по-добра видеокарта и още рам.

 

пс. Пише че се поддържат модули по 8ГБ демек 2х8ГБ DDR3 та колкото и калпаво да е дъното ще свърши работа за изискванията на играта.

http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-2x8-RipjawsX-1600M-C9-F3-1600C9D-16GXM/description.html

За процесора вече казах. FX-8370E е най-доброто което става вече до колко е смислено ако е само заради тая игра е друг въпрос.

За по-евтино се гледа FX-8320E, 8300, 6330, 6300 и 4320. Желателно е да се отделят и 60 лв. за охладител въпреки че говорим за Е модел - 

http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet-PURE-ROCK-CPU-COOLER/description.html

Не става въпрос за клок (прочетох че няма да има) просто заводските не стават за нищо и са под всякаква критика.

Всъщност на някой модели ги подмениха с читави ама нейсе да ни огреят... http://hardwarebg.com/38432-amd-wraith-cooler-fx-8370/

С това захранване да кажем GTX960 4GB (120W) - http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GTX-960-GDDR5-4GB-GTX960-4GD5T-OC/description.html

В комплекта на картата има преходник та стария монитор не е проблем дори да е само с D-Sub и да няма DVI. 

Accessories;
1x DVI to VGA Dongle 
6-pin to 8-pin Power cable x 1

 

Edit; с.1151 - Skylake започват с цифрата 6. -> с.1150 - Broadwell започват с 5, Haswell с 4.  -> с.1155 - Ivy започват с 3, Sandy с 2.

Това са ти последните пет поколения на Интел съответно от 2011 г. насам. Най-новите са Skylake като края на годината се очаква Kaby Lake за същия сокет.

Това което гледаш ти са първо от 2009 г. второ от 2008 г.  Ако си чел някоя заблуждаваща статия в Retropcmania я забрави преди да се набуташ.

Това са машини за работа не за игри при това ако си с ограничен бюджет съответно се примиряваш с нечии стар кошник.

В случая вече имаш съществуващ талаш с които да се съобразяваш като е по-нов включително захранването та е безсмислено да се заменя с още по-стар. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.