Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на dell inspiron 1300

Featured Replies

Привет колеги. Нов съм във този чудесен форум, досега само четях, но вече трябваше да се регистрирам, за да мога и да задавам въпроси.

Като за начало: бос съм на тема "компоти" , нивото ми е на потребител, така че моля за малко снизхождение ако задавам глупави въпроси.

И сега за  'бегачката" . Имам един стар лаптоп Inspiron 1300.  ( имам и други , с други проблеми , но за тях в друга тема ). Беше първият ми , купен преди доста време и захвърлен като ненужен. Присетих се за него, отупах го от пепела, включих го и той взе, че тръгна . Бях позабравил какъв е хардуера му, поразцъках го...много е муден хора, ама много. Та сега директно с питането : какво може да му се "подобри"? Малко от малко да "въри" що годе . Ще се ползва предимно за сърфиране, фейс, чат, гледане на клипчета в тубата и други такива женски глупости .

Актуалният му хард е следният : чип Celeron M380j , РАМ - 512 ДДР2, дъно : dell me051, чипсет 915GM, HDD е нещо което не съм виждал, в смисъл е тип IDE/ATA 100 или нещо такова с мизерните 40гб.

Четох едно друго из нета. Първата ми стъпка беше + 1гб РАМ - "сериозно" подобрение м/у другото  , мисля да му сложа още една такава плочка със абс, същите параметри и марка.. Чип от Ибей Intel Pentium M 770 - 2.13ghz/2mb/533mhz Socket 479   http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XIntel+Pentium+M+770++Socket+479.TRS0&_nkw=Intel+Pentium+M+770++Socket+479&_sacat=0  

Вие ще кажете дали ще пасне въпросният чип на дъното . Ако не, какъв друг има за 10 кинта :) . За диска...не знам, порових едно друго, май са спрени от производство ли, намерих едни SSD с такъв интерфейс , ма се оскъпява доста щайгата и не ми се дават тези пари . Докато ровех попаднах на едни други - mSATA SSD,  и се замислих дали може се подвърже на дъното и джама да се инсталира на него ( той да е буутващият диск ) . Погледнах предложения из нета, има за 15-20-ина паунда до към 32гб .

Мерси предварително на всички отзовали се! И моля ако нещо съм объркал в термини или друго, да бъда извинен, толкоз си мога хора ....

Пропуснах да добавя: в момента е с ЕксПи , дали след "тунека" ще се подкара седмицата ? И ако да- коя ще е най-"леката" версия ? Благодаря отново на всички погледнали темичката ми.

Редактирано от Р.Иванов (преглед на промените)

Този лаптоп е просто антика. Нищо не може да направиш с него. Въобще не наливай пари в него. Времето му е минало.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Не отричам , да, такъв е. Но работи, признавам жал ми е да го хвърля , младостта ми мина с него . А сега го "готвя" за жена ми,  да си цъка едно друго по нейните си неща и да не ме занимава . Преди ползваше един друг - Д630 , ма той взе, че фърли водата ( видеото е нвидиа ) и в момента се чудя и него какво да го правя. Той поне беше пъргавичък . Сменях дъно , пасти и т.н. но пак май нещо не е наред , грее му в повече видеото ми се види. При тест тръгва да минава 85гр. температурата му . В друга тема ще опиша и там перипетиите си, че да не се размива тази

Редактирано от Р.Иванов (преглед на промените)

Не си заслужава друг ъпгрейд освен RAM памет .

Нов компютър или лаптоп сегашен втора употреба. Тази машина за нищо не става. Може да го държите само за спомен и като украшение.

• Автор

Ок. а този Intel Pentium M 770 ще пасне ли на дъното, поне него да сменя и още 1гб РАМ и приключвам. По кръчмарските ми сметки всичко ще ми излезе 28 лв ( чип + 2гб рам ) .

Трябва да пасне 770, но не споменавай за SSD;)

преди 18 часа, Р.Иванов написа:

Ок. а този Intel Pentium M 770 ще пасне ли на дъното, поне него да сменя и още 1гб РАМ и приключвам. По кръчмарските ми сметки всичко ще ми излезе 28 лв ( чип + 2гб рам ) .

И като направиш този Upgrade какво мислиш, че ще стане. Лаптопа пак ще бави по същия начин. С тези ATA хард дискове си дотам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.