Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дисплея на лаптоп Lenovo

Featured Replies

Здравейте,не намерих подобна тема във форума,ако има такава се извинявам за новата такава,но имам страхотен проблем с дисплея на лаптоп Lenovo G 70-70,HD +Intel(R) Core i5 17.5 дисплей . Купих го чисто нов за Коледа от Техномаркет,съответно без инсталирана операционна система,което не ми даде възможност да го разгледам преди покупката.Инсталирайки такава в къщи,след инсталиране на всички драйвери от сайта на Леново естествено,установих ,че цветовете са супер неестествени а именно червеното бие на оранжево,черен текст на бял фон е сив вместо черен,нормалното зелено е гущерово зелено,а баланса на бялото е толкова силен,че не се виждат надписи и текстове,гледайки екрана леко от страничен ъгъл е все едно негатив от снимка.С две думи нереални цветове което е доста неприятно,изтичат ти очите пред монитора .Покрай коледни и новогодишни празници,изпуснах 30 дневния срок за връщане на лаптопа,за това директно с всички документи и гаранционна карта го върнах в магазина,а те оттам в сервиза поддържащ Леново "Вюпойнт".След седмица ми се обадиха от магазина да отида да си взема лаптопа,с резултат от ремонта цитирам " Не е констатиран проблем".А проблем има.Моля за съдействие,ако някой има някаква идея за проблема и решението му,нека сподели.Благодаря предварително.

Лаптопа има вградена и външна карта. И при двете ли се наблюдава този проблем? Ако включите външен монитор пак ли цветовете се виждат по този начин?

Може ли да направиш и снимка да видим как изглеждат цветовете?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Влизам в настройките на видеокартата,видимо всичко е наред. При свързване към телевизор или външен монитор,проблема остава. 

Screenshot_1.jpg

Сънмявам се че по снимка ще се види проблема,търсих настройки за баланс на бялото,правих калибриране на цветовете и всякакви настройки по видеокартата но...ефект няма 

Лично аз не виждам нищо неестествено в цветовете на тази снимка.Покажете какви точно настройки са направени в момента на видеокартата.

Снимката ми изглежда повече от добре. Даже се вижда, че червеното е червено. Да не би да ползвате предпазни очила или нещо подобно?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Не е по темата но......ще ти споделя малко опит и защо не се купува компютър от технобакалията.

Лаптоп Леново с блокирала панта. Отворихме лаптопа и не можахме да го затворим, занесохме го в магазина. Обяснихме проблема, описваха подробно снимаха....... приеха го така отворен ........ след 10-20 дни се обадиха отидохме да го вземем и връщат лаптопа затворен ..... Според тях " Не е констатиран проблем" пантата изкъртена счупена ...... разправии .......никой не ги бил предупредил, че не може да се затвори......... пихме една студена вода.

В нормален сервиз оправиха проблема за 20тина лева. + цената на частите. Лаптопа едвам си изкара гаранцията умря скоро след като изтече.

Никога повече Леново и никога повече лаптоп или каквато и да било техника от тази бакалията.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Снимката ми изглежда повече от добре. Даже се вижда, че червеното е червено. Да не би да ползвате предпазни очила или нещо подобно?

Това май е скрииншот ??? 

Към автора я снимай с телефона или фото апарат да видим каквото виждаш и ти.

За технобакалийте май ще излезеш прав. В последно време доста взеха да се излагат. Но това ще им излезе през носа след време.

преди 24 минути, Емил Костов написа:

За технобакалийте май ще излезеш прав. В последно време доста взеха да се излагат. Но това ще им излезе през носа след време.

От техномаркет лично аз пазарих за последно 2008г в мен остана едно горчиво чувство и вместо да се зарадвам на покупката ме загубиха като клиент завинаги.Купих три еднакви телевизора, единия беше объркан в кашона имаше по евтин модел, на другия поставката се оказа крива ..........Наложи се да се връщам 2-3 пъти за да коригират грешките си 

От тогава ги бойкотирам никога не бих купил нищо от тази верига.

В Бургас не държаха на клиентите си, продавачите бяха високомерни, мързеливи и некомпетентни. И да се е променило нещо мен ме загубиха като клиент дори сайта им не поглеждам.

Лаптопа беше на приятел той си реши да пазари от там.

• Автор

Благодаря за мненията ви,но на снимка както казах проблема не се вижда,трябва да си пред монитора за да го видиш,а той се вижда с просто око,самата поляризация на екрана мисля е дефектна,тези тип негатив образи  на дисплея изкривяват цветовете,на положение отворен лаптоп от 90 градуса мисля не е нормално да се вижда като негатив от снимка,а при наклонен капак на лаптопа почти до края отворен картината да е перфектна.Няколко човека го гледаха на живо,всички бяха на мнение за фабрично обърната матрица,което не знам как се диагностицира и хваща този дефект,но със сигурност проблема е хардуерен,а не софтуерен и до настройки,Когато обърна лаптопа с клавиатурата нагоре,екрана е с перфектен дисплей,което също говори за обърната матрица.Не съм специалист,но в сервиза Вюпойнт май също не са.

Редактирано от neli ilieva (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.