Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със зареждането на Lenova A3000

Featured Replies

Здравейте ! Имам таблет леново а3000 и тази сутрин както винаги го сложих да се зарежда ! Когато го сложих почна да се чува звук от зарядното леко писукащ и тиктакащ (подобен звук когато заложиш бомба в CS) , не се зарежда пробвах 3 зарядни устройства и при 3-те е този звук ! Други устройства (телефон) се зареждат на зарядните , но таблета не .... Какво да направя или дали въобще може да се оправи ? :)

преди 10 минути, crashgold написа:

Здравейте ! Имам таблет леново а3000 и тази сутрин както винаги го сложих да се зарежда ! Когато го сложих почна да се чува звук от зарядното леко писукащ и тиктакащ (подобен звук когато заложиш бомба в CS) , не се зарежда пробвах 3 зарядни устройства и при 3-те е този звук ! Други устройства (телефон) се зареждат на зарядните , но таблета не .... Какво да направя или дали въобще може да се оправи ? :)

Ся остава да сложиш sound-shot  (запис на звука).

Ако до последно си е работил и не си го удрял, изтървал ... - може би има проблем в буксата. Има вариант да извадиш батерията, да я заредиш и да пробваш дали работи нормално. Но ти дали можеш да го направиш ...

Носи го в сервиз.

С какви точно други зарядни си пробвал? Има вероятност да окъсява кабела между зарядното и таблета. Този кабел много лесно се наранява.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 33 минути, jhoro написа:

Ся остава да сложиш sound-shot  (запис на звука).

Ако до последно си е работил и не си го удрял, изтървал ... - може би има проблем в буксата. Има вариант да извадиш батерията, да я заредиш и да пробваш дали работи нормално. Но ти дали можеш да го направиш ...

Носи го в сервиз.

Не съм го изтървал или удрял но маи тази сутрин сложих зарядното в буксата на обратно и може да се е разширило ?  Иначе не мисля че мога сам да махна батерията и да го поправя ... уча в техническа гимназия с професия техник на електронна техника , но няма да се пробвам да правя нищо защото не искам да го развалям повече ! Много благодаря за вниманието ! :) 

преди 38 минути, Емил Костов написа:

С какви точно други зарядни си пробвал? Има вероятност да окъсява кабела между зарядното и таблета. Този кабел много лесно се наранява.

Зарядно на леново(ноговото) ЛГ , самсунг  ..  Мисля че може да съм направил нещо на буксата защото когато слагах зарядното го сложих обратното в буксата и .......... 

Би трябвало да има възможност да зареждаш таблета през USB. Това за момента е решението. Ако си сложил неправилно буксата вероятно си я повредил. Носиш таблета на сервиз, за да оправят проблема.

преди 59 минути, Емил Костов написа:

Няма да е от зарядното, виж какво е написал

преди 1 час, crashgold написа:

Други устройства (телефон) се зареждат на зарядните , но таблета не ...

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Би трябвало да има възможност да зареждаш таблета през USB.

А той не се ли зарежда през мини-USB ?

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Да аз исках да кажа че на таблета жака съм прецакал

Мини - USB  съм наранил

Редактирано от crashgold (преглед на промените)

преди 5 минути, jhoro написа:

Понеже си коригирах поста в последствие и мислех, че е от зарядното щях да накарам постващия да пробва да зареди таблета през USB на компютъра с такъв кабел, но вероятно проблема е в самата букса

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Понеже си коригирах поста в последствие и мислех, че е от зарядното щях да накарам постващия да пробва да зареди таблета през USB на компютъра с такъв кабел, но вероятно проблема е в самата букса

Да  така е !! Не е от зарядното :)

Редактирано от crashgold (преглед на промените)

преди 24 минути, crashgold написа:

Да аз така е !! Не е от зарядното :)

От тук вариантите са 2.

1.Носиш таблета в сервиз, за да проверят и сменят буксата. Предполагам, че ще ти вземат около 20-30 лева.

2.Ако се окаже, че буксата не може да се смени или е опасно да се сменя, или пък не се дава гаранция, че таблета ще работи след смяната, ще се наложи да си вземеш външно зарядно и там да си зареждаш батерията. Вярно малко неудобно, но и това е решение.

PS: Почистих темата от излишни коментари по искане на Jhoro.

• Автор

Да разбрах че ще е към 30лв. сега питах комшията той е техник ... Това да е проблема .. друго да не е ! Благодаря много за вниманието което ми обърнахте ! Приятен ден :)

преди 19 минути, crashgold написа:

Да разбрах че ще е към 30лв. сега питах комшията той е техник ... Това да е проблема .. друго да не е ! Благодаря много за вниманието което ми обърнахте ! Приятен ден :)

Много внимателно трябва да се слага и маха зарядното при всеки един таблет или телефон. Буксите са много нежни и лесно се чупят. Иначе цената е горе долу такава. Зависи вече колко ще струва самата букса и дали може да се намери.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.