Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при свързване на допълнителен Хард диск.

Featured Replies

Здравейте,

Едно приятелче му се повреди ПЦ-то , но има някаква информация в хард диска и иска да я вземе ( в сервиза му казали че диска работи , изгоряла е видео картата). Та реших да го свържа към моят компютър ако мога да му помогна. Диска е САТА , а моето дъно е ASUS Z170 Pro Gaming. Свързвам го аз и когато пусна ПЦ-то диска прещраква на интервали , но в Биос-а не се появява. Пробвах рестарти , откачване и пак закачване , но уви без резултат. Някакви идеи или съвети ?

Варианта е да опитате в друг САТА порт. Или пък в друг компютър.

Това прещракване обаче не е много хубаво,поне според мен.

• Автор

Това е ,че другият ми компютър е с по стари конектори ли се водят не знам  и няма как да го вържа. Или поне не знам може ли . А прещракването е малко странно , всмисъл че един път се добавя едно двойно прещракване , не мога да го опиша точно.

• Автор

Кабела е наред , защото на него ми е собствения хард . Просто ги разменям а ПЦ-то се стартира на ССД-то . Ще пробвам по-късно да сменя порта все пак .

Прилича на дефектирал твърд диск. Явно не само видеокартата е заминала на другия компютър.

• Автор

И аз от това се опасявах. Като разменя порта и пак нетръгне да го отписвам ли ?

А опитахте ли с друг порт на захранването? Може и там да има проблем. Под Windows хард дискът вижда ли се като устройство (то щом не се разпознава под BIOS, няма как и под операционната система, но е възможен бъг в самия биос), както и сигурни ли сте, че не свързвате хард диска докато компютъра работи? Този въпрос също е излишен, но все пак трябва са се разгледат всички възможности.

• Автор

Значи и в Windowsa не е видим, свързвам го при изгасен компютър. И няма как да е от захранването , по-горе написах че използвам същите кабели, с които свързвам моя собстрен хард. А самият компютър работи с ССД , докато слагам проблемния хард диск.

преди 39 минути, Rejaxx написа:

Кабела е наред , защото на него ми е собствения хард . Просто ги разменям а ПЦ-то се стартира на ССД-то . Ще пробвам по-късно да сменя порта все пак .

Да поясните как така ги разменяте? Нали не се опитвате да заредите "чуждият" диск на вашият компютър като системен такъв? В смисъл че трябва при всички случаи вашият компютър да си зарежда от вашият диск, а другият да е свързан като втори съответно...

Проблема си е в хард диска най-вероятно. Сега не е ясно въпросния приятел, какво ще прави с компютъра си? Може след смяната на видео картата, да се тества дали хард диска ще работи на неговия компютър. Логично е, че проблема си е в него и едвали ще работи, но пък това също е възможност.

Току що, sten90 написа:

Да поясните как така ги разменяте? Нали не се опитвате да заредите "чуждият" диск на вашият компютър като системен такъв? В смисъл че трябва при всички случаи вашият компютър да си зарежда от вашият диск, а другият да е свързан като втори съответно...

Може и като системен да се опитва да е, ако на него има операционна система. Повечето операционни системи се адаптират към новия хардуер след първото стартиране на такъв и няма никакъв проблем да работят с него. Но той хард диска, изобщо не се разпознава в биоса като устройство, така че това няма общо.

99% гарантирано този диск е вече във Вечните електронни полета! Не го мъчете.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Да моят компютър за системен си има ССД , втори е хард диск . Това , което правя е махам моя хард и слагам проблемният. , което ще рече че проблема не е моят ПЦ. А приятеля го е отписал неговият компютър , но имаше снимки и тем подобни на този диск. Но какво да се прави да почива в мир диска . Много благодаря за помощта на всички.

преди 5 минути, Rejaxx написа:

Да моят компютър за системен си има ССД , втори е хард диск . Това , което правя е махам моя хард и слагам проблемният. , което ще рече че проблема не е моят ПЦ. А приятеля го е отписал неговият компютър , но имаше снимки и тем подобни на този диск. Но какво да се прави да почива в мир диска . Много благодаря за помощта на всички.

И аз мисля, че 99% диска си е заминал, но пак да отбележа че не е правилно в такива случаи да махате вашият диск - в кутията трябва да има място поне за още един хард, кабелите(захранващ и за данни) също не би трябвало да са проблем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.