Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Червен цвят на монитора ?

Featured Replies

Проблемът ми е с Samsung SyncMaster 932MW. 
Екранът на монитора ми стана със силно изразен червен цвят. Явно не е софтуерен проблем, тъй като дори при зареждането на ОС е същата работа.
Имам и ТВ тунер към него и при гледането на телевизия всичко е нормално. 
Имате ли представа какво е дало дефект ? 

Как така имаш ТВ тунер и на него няма проблем? На същият монитор като гледаш телевизия ли?
Иначе залагам на лампи на подсветката на монитора. Лекува се срещу около 15лв/брой лампа и отделно замяната, която не е лесна.

Предполагам, че тунера и компа за свързани като отделни устройства към монитора. Не си споменал какъв е кабела с който предаваш сигнал от компа към монитора (vga, dvi...). Проблема според мен е именно в този кабел. Размърдай го малко или пробвай с друг.

Подобен проблем и аз имах видео картата се беше разшлякала,като я размърдах се оправяше.

• Автор

Успях да взема друг монитор и като го свързах към компютъра всичко е точно, което изключва проблем с кабела(DVI) или видео картата. 
Както посочих и в първия си коментар червеният цвят е налице и при самото зареждане на Уиндолса(7). При гледането на телевизия няма аномалии нито при PIP, нито при обособеното й включване. 

• Автор
преди 1 минута, lupis написа:

Така и не обясни тоя тунер къде го включваш, вграден ли е...?

Аз сигурно написах модела на монитора за хубост ? Разбира се, че е вграден... Вкарвам кабела на кабеларката във входа ANT IN и готово. 

Ясното изразяване на един цвят значи загуба на друг такъв. Кабела беше ориентировъчно предположение. Може да е буксата на самия монитор. По VGA кабела цветовете вървят по отделно и прекъсването на някоя жица в кабела води до загуба на някой цвят.

Може да е входа на монитора. Пробвай с VGA или HDMI кабел дали прави същото.

преди 18 часа, Tihomir Borislavov написа:

Аз сигурно написах модела на монитора за хубост ? Разбира се, че е вграден... Вкарвам кабела на кабеларката във входа ANT IN и готово. 

Абе момко, щом искаш отговор, се постарай да бъдеш от първия пост изчерпателен, нямам излишно време да тръгна да ти търся модела.Щом не можеш да направиш елементарен логически извод, че DVI входът на монитора ти не работи нормално, ще отговаряш на въпросите без да се правиш на отворко...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.