Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Firmware различен от стоковият...

Featured Replies

Колеги привет. Притежавам въпросният рутер...

Оригиналния фърмуер на рутера се представя незадоволително когато му се направи спиийд тест със сваляне от торент.

Пробвал съм WRT вариантите за фърмуер. С DD-WRT бета версии от Септември и Декември 2015-та година. Така и не намерих стабилна финална версия на въпросния фърмуер за моят рутер. Като цяло рутера се държеше сравнително стабилно със тях без да има забавания. Скоростта на трансфер по безжична свързаност не съм достигал със тях. При септемврийската версия скоростта на трансфер беше по  ниска от декемврийската. Двете за сега са във небитието след ривърт.

За сме на ясно връзката която ползвам в вкъщи по настоящем позволява скорости над 100 мегабита в секунда. Именно за това пиша и тази тема...

Сега в момента рутера е със последния стабилен Open WRT, но понеже е  извън гаранция (нормално е изтекла...) съм готов да човъркам и правя експерименти с него. Имам и всичко нужно за ънбрик. На Open WRT основно не ми харесва това че понякога при настройки web interface трябва да се изчаква не малко време да опресни рутера. Дори самата процедура при стартиране на безижната мрежа е малко тромава.

Въпроса ми е хора тествали версии на WRT да споделят коя от тях работи най стабилно и ще мога да постигам максималните скорости на рутера по безжичен път. Друго за което искам да попитам има ли хора които са инсталирали на този рутер Gargoyle...

Gargoyle...  - за него четох в чужите форуми за дропове на свързаността и за невъзможности да покрие цялостно капацитета на свързаност на рутера. Ако има и други мнения които са четени в интернет и може това което пиша да се обори нека да бъдат споделени тук.

Ако има хора тествали 3те фърмуера за въпросният рутер нека споделят впечатления как се държи той със тях както и инструкции за инсталация. Благодаря предварително на всички отзовали се.

Благодаря предварително на всички отделили време и внимание...
Надявам се темата да се развие и да не остане без отговор на проблема ми.

преди 31 минути, КОЛЯ написа:

...да постигам максималните скорости на рутера по безжичен път.

Скоростта на безжичната връзка,не зависи само от рутера.Различни модели мрежови адаптери,дават различни скорости.

• Автор
преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Скоростта на безжичната връзка,не зависи само от рутера.Различни модели мрежови адаптери,дават различни скорости.

Знам. Тествано е на 3 различни машини  като 3те имат безжични адаптери и хар дискове поддържащи нужните за целта скорости.

Зависи също така и от местоположението на рутера, ,устройствата, разстоянието между тях, електронния шум, препятствията и много други неща. Стоковия фърмуер предлага достатъчно основни и важни функции, нищо повече, така че претенциите към него в някои случаи са основателни. За сметка на това пък е стар, но стабилен. Интересно ми е за какво пък искате да го сменяте?

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор
преди 19 часа, Blue Ray написа:

Зависи също така и от местоположението на рутера, ,устройствата, разстоянието между тях, електронния шум, препятствията и много други неща. Стоковия фърмуер предлага достатъчно основни и важни функции, нищо повече, така че претенциите към него в някои случаи са основателни.

Тестовете са направени при директна видимост на рутера и машините приемащи сигнала от него.

Намерих си фърмуер който да ми върши работата както трябва и отвори канала на рутера по безжична свързаност на над 100 мб/с - DD-WRT - от Март 2016 - бета версия. За сега няма бъгове държи се пъргаво. Ще се кара с него до като се появи финал за този рутер или докато не заменя рутера с друг.

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.