Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книги за C++ ?

Featured Replies

Взех си 2 книги(но още неса ги доставели) Езикът C++ в лесни стъпки Издател: СофтПрес и C++ в примери Издател: СофтПрес Ще ми бъдат ли от полза тези книги, като имате предвит че нямам понятие от компютарните езици(ее знам малко java, php). Змам че C/C++ вообще неса предпочитани като за начало, но имам доста голямо желание да започна със тях. Кажете дали да олекна със 20 и косур лева, или да се правя на ударен. :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...

Според мен първо трябва да започнеш с нещо по лесно като Turbo Paskal, но C-like езиците не са чак толкова трудни.

Не знаех че все още има хора който купуват хартиени книги. Абе човек малко ли са pdf-та из интернет. :speak:

Взех си 2 книги(но още неса ги доставели)

Езикът C++ в лесни стъпки

Издател: СофтПрес

и

C++ в примери

Издател: СофтПрес

Ще ми бъдат ли от полза тези книги, като имате предвит че нямам понятие от компютарните езици(ее знам малко java, php).

Змам че C/C++ вообще неса предпочитани като за начало, но имам доста голямо желание да започна със тях.

Кажете дали да олекна със 20 и косур лева, или да се правя на ударен. :)

Няма книга по дадена тема за която да се каже определено тази е най добрата или тази не струва. Разгледйа ги, прочети малко от тях и сам ще разбереш дали ти вършат работа. В програмирането по-важна е алгоритмичната подготовка, отколкото на кой език е се кодира изграденият алгоритъм.

Така, че, прочети по млако от тях и ако ти допадне стила на който са написани и усещаш, че разбираш за какво иде реч в написаното, действай. И ако нямаш теоритична подготовка в програмирането (има някои класически алгоритми, както и някои другу такива скучни и теоритични неща, но без които не може), обърни внимание и на това, има ли теория на програмиране в книгата или не.

• 2 седмици по-късно...

Всяка книга си струва , но има толкова много материал и .pdf и в на ноутпад написа неща из нета, толкова web books има и сайтове и редактори и т.н., че аз си мисля, че книжните издания скоро ще станат излишни.... Лично мое мнение разбира се , дано не засегна някой почитател на стария начин :)

Редактирано от CoMMeRCiAl (преглед на промените)

• 4 години по-късно...

Книгата на Хърбърт Шилдт , добра ли е? Става въпрос за C++? В нета, варират мнения че не се била препоръчвала, защо?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Здравейте. Видях, че няма смисъл да правя нова тема. Та така може ли да ми препоръчате някоя книга за програмиране с C++ моля. Благодаря за отделеното време.

• 6 месеца по-късно...

Здравей! Може да започнеш директно да учиш C++, но няма да ти навреди ако първо прегледаш някоя книжка за C - ей така за обща култура, да ти е по-лесно, да разбереш как се случват нещата вътре в една компютърна система и да не се уплашиш и откажеш още в самото начало(защото си има и доста страшни книги). За езика C най-добрата книга е на авторите на езика(Керниган и Ричи). Книгата се казва: Програмният език C, издателство ЗесТПрес, 20 лева, 300стр. Иначе книга за C, с която да започнеш, ако преди това изобщо не си се занимавал с програмиране(или поне малко си си играл на JavaScript примерно) - книгата е: C в примери на издателство СофтПрес, 15 лева, 520 стр. За C++ имам: Програмният език C++ Специално Издание, издателство ИнфоДАР, автор е създателя на езика - Bjarne Stroustrup(обаче това е една от книгите с които, ако започнеш да учиш език ще си остане завинаги на рафта ти - поне при мен стои на рафта вече 11-та година и ме е страх да я погледна даже). Иначе ако не искаш да си харчиш парите винаги можеш да прегледаш някоя pdf книжка на английски и ако ти хареса(и я има на БГ пазара) да си я купиш. Сайт с торенти за видео уроци и pdf книги(над 20 000 заглавия): http://thegeeks.bz/signup.php , обаче ако не сийдваш ще ти бият шута. Това е от мен, дано съм бил полезен. П.С. Намери си и някоя книжка за алгоритми и структури от данни, защото да учиш думите на даден език е едно, но да ги използваш в изречения е съвсем друго нещо. Не си мисли, че съм голям разбирач, просто споделям това, което съм чул ;)

C++ Primer Plus 5th Edition. Има я и като pdf формат. offtopic: Чак сега забелязах, че тази тема е много стара.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.