Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся двустранна рам памет SDRAM 256MB PC133

Featured Replies

3D филми на Правец 8??? Де табани, де!

Игри може. Кво беше? - Gold rush, Mis Puckman...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 23 минути, TheSeer написа:

Off...

Имам на тавана един правец 8... Бих желал да го реставрирам за да гледам 3D филми и да играя някои игри от миналата година. Би трябвало да стане, защото преди 20 години си работеше супер.

Аз имам - не на тавана, зад мен е в момента, един ... хардуер.

Spoiler

7d1d480488f64cc65dc10883af447979.jpeg

Макар да е доста стар модел - става и за най-новите игри - примерно FIFA 2016. И е 3D, графиката е перфектна, резолюцията - убиец.

Spoiler

Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

По-горе обясних какво имам предвид, относно евтините и не  чак толкова евтините Ле-новите компютри, изцяло чипирани и окомпактени до максимум. Естествено че ще са бъгави и качеството ще е боклук. Докато старият хардуеър с грамадни чипове и интегрални схеми ще работи много по-стабилно, с минимални смущения, а новото хипер миниатюзирано, изготвено сякаш по извънземна технология, с компромис в качеството, в иметона по-високата скорост и по-краткия живот. Нека някой покаже един лаптоп, който да не му е изгоряла, я видеокарта, я друг чипсет, без изобщо да е бил претоварван. Е при мен, лаптопа изгоря точно когато го пуснах да се ъпдейтва.

А скайп е имало и в онова време, а днешния не е нещо повече, вкючвайки същите китайски камери, с които можеш да снимаш единствено сенките по стената.

Престани да говориш глупости. Новите версии на скайп нямат нищо общо с старите (особено по отношение на използваните ресурси). Версия след 4.0 посмъртно няма да тръгне на тази конфигурация, която искаш да реставрираш. Имам един хипер супер мега минимизиран лаптоп (няма да споменавам марка), който вече 2 години върви перфектно под страшен товар без проблем. Не искам да те убеждавам във каквото и да било... И аз искам да подкарам андроид 5.0 на стария Мобифон ама неможе!

Ти първо се ограмоти относно производството на полупроводниците и тогава няма да гледаш като шаран шарените реклами, а това че си бръкнал в порфейла и си купил качествена техника значи си късметлия. Как пък тука всеки дава акъл без да разбира, и най-малко не разбират това което искам да кажа с толкоз прости думи?

Но колко лаптопи са минали през ръцете ми, не че са много, но всички те вече за нищо не ставаха, щото тези повреди дето трябвало да се случат в 1:100 машини, все при мен ли попадат? И ремонта им излиза колкото нов. Докато голяма рядкост е подобен дефект при настолните компютри. Предполагам не слушаш музика на компютъра си, и аз неща да слушам дрънченето на съвременните казани. Но винаги ще се прави компромис с качеството, за сметка на нещо друго. Нека някой по-знаещ коригира и поясни по-подробно това което исках да кажа. И най-малкото се замислете какво прави една техника толкова скъпа?

Относно скайпа, една от предпоследните версии е вървяла на подобен компютър от онова време, но след като се подновила, картината станала черна.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти първо се ограмоти относно производството на полупроводниците и тогава няма да гледаш като шаран шарените реклами, а това че си бръкнал в порфейла и си купил качествена техника значи си късметлия. Но колко лаптопи са минали през ръцете ми, не че са много, но тези повреди дето трябва да се случат в 1:100 машини, все при мен ли попадат? И ремонта им излиза колкото нов. Докато голяма рядкост е подобен дефект при настолните компютри. Как пък тука всеки дава акъл без да разбира, и най-малко не разбират това което искам да кажа с толкоз прости думи? Предполагам не слушаш музика на компютъра си, и аз неща да слушам дрънченето на съвременните казани. Но винаги ще се прави компромис с качеството, за сметка на нещо друго. Нека някой по-знаещ коригира и поясни по-подробно това което исках да кажа. И най-малкото се замислете какво прави една техника толкова скъпа?

Музиката си я прекарвам през лампов усилвател, но това е друга тема. Относно уграмотяването... Казах ти, че не искам да те убеждавам в нищо. И аз ценя стария хардуер и не казвам, че е некачествен...просто неможе да твърдиш че ще работи така както е работил преди години...новия софтуер (или новите версии на стария такъв) иска много повече ресурс отколкото преди 8-9 години. Както казаха колегите... Да ХР ще тръгне, но дотам...

Точно затова темата се казваше "Търся двустранна памет", защото тази от 384MB е недостатъчна, а това че старият хардуеър е по-бавен не споря, важното е да се държи стабилно с по-малко бъгове, а това че една програма ще свърши работа за два пъти повече време неме притеснява. И другият ми стар лаптоп, който е бил произведен за Windows XP, сега и той се бъгясва, благодарение на всичките актуализации, които омазаха стария и добър Windows XP. Навремето той е бил един от най-добрите, но не той е остарял, а софтуера го изяжда,затуй си иска старият, а относно сегашните екстри на скайп, коитоса напълно излишни, разлика въввидеото няма да има, докато използваме същите скапани камаери  и  микрофони

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.