Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диагностика на HDD

Featured Replies

Здравейте! Преди 3-4 дни си закупих нова PC конфигурация, само стария HDD ще използвам от миналото PC. Прави ми впечатление, че от време на време много "стърже".. сякаш направо ще пробие кутията. С каква програмка ми предлагате да му направя диагностика + да кажа ли да ми го форматират напълно преди да му преинсталират Windows-a. Моделът е 1TB HITACHI 6GB/S/32MB 7200 ако изобщо има значение. Благодаря за вниманието ! :) 

преди 2 минути, NoPainNoGain написа:

A какво точно да сканирам 

Достатъчно е да му видиш температурата и Health статуса. Другото е без значение. Има си просто хард дискове, които така си тракат. Лично аз имам такъв вече на 10 години.

Ако конфигурацията ти е нова е хубаво да си сложиш едно SSD, 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Мисля, че си е добре.. поправете ме ако греша

Test.png

Благодаря, а относно идеята да го форматирам какво мислиш. Идеята ми е всички вируси, които не са на С-то и антивирусната не ги хваща да изчезнат, че не ми се рискува на новата конфигурация да сложа заразен хард.

Е нека да се форматира и да се инсталира всичко на чисто. Ако имаш ценна информация може да си я прехвърлиш на друг диск. Ако обаче, ще играеш тежки игри си вземи едно SSD и на него инсталирай ОС, както и игрите.

Че какво като сложиш на новата конфигурация заразен диск? Тя нали няма да се зарази? Диска ще го форматираш при самата инсталация.

• Автор

Идеята ми беше вирусите да не спъват новите части :)

преди 14 часа, NoPainNoGain написа:

Идеята ми беше вирусите да не спъват новите части :)

Вируса си е вирус Има случаи, даже когато и с формат вирус не се маха, а се налага даже така наречения Low Level Format, но да не те плаша това е друга тема. Ако имаш ценна информация на хард диска и не може да я прехвърлиш просто форматираш дял С и инсталираш Windows отново. Ако пък нямаш ценна информация е по-добре цялостен формат, разделяне диска на дялове и ..... процедурата си е същата. 

Лично аз те съветвам да добавиш още 100-120 лв и да си сложиш едно SSD. Едно, че е в пъти по-бързо, по-здраво е, всичко ще върви много, по-добре. Така и хард диска ти ще издържи по-дълго време.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Могат да ти спънат единствено харддиска и да натоварят процесора, но ако той е достатъчно мощен няма да му попречи. А нали трябва да го инсталираш върху форматиран диск? Пълното изтриване се налага след многократна преинсталация, когато в началото на инсталацията се появят нулеви дялове, които не могат да се премахнат и от това може да блокира целия компютър включително и биоса. Но това е недостатъкът на новите ОС, които използват бързо форматиране. 

• Автор

Ще направя и тази инвестиция но малко по - нататък. Благодаря за съветите !

Все пак направи тест и за лоши сектори и там ако всичко е чисто, диска е наред. Диска може понякога да стърже от вируси или Backup програми, така че след форматирането той да се оправи, а останалите вируси по-нататък след нов запис на информация, веднага ще се самоизтрият, проблема е докато инсталацията протече нормално. Пълното изтриване е доста мъчителен процес за харддиска, а за 1TB ще ти трябва една седмица, докато се изтрие целият, ако ползваш DOS програма като Victoria. Затова го остави да се самоизчисти в процеса на работа, след инсталацията.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 минути, peppone1 написа:

Все пак направи тест и за лоши сектори и там ако всичко е чисто, диска е наред. Диска може понякога да стърже от вируси или Backup програми, така че след форматирането той да се оправи, а останалите вируси по-нататък след нов запис на информация, веднага ще се самоизтрият, проблема е докато инсталацията протече нормално. Пълното изтриване е доста мъчителен процес за харддиска, а за 1TB ще ти трябва една седмица, докато се изтрие целият, ако ползваш DOS програма като Victoria. Затова го остави да се самоизчисти в процеса на работа, след инсталацията.

Не, просто са си такива. И аз имам в момента едно Hitachi 320 GB ела да видиш как се събуждат съседите ако го пусна през нощта. Но си върви и работи.

Хитачи си имат софтуер с които може да го направиш тихо но естествено ще е и по-бавно. 

Ако го ползваш само за склад едва ли ще е проблем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.