Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честотата на процесора пада след инсталиране на драйвера

Featured Replies

Здравейте, лаптопа е Fujitsu Siemen Amilo A1650G, 448MB Ram и работеше добре, докато не му инсталирах драйвера за процесора и честотата от 800MHz спадна на 320MHz. Само не ми казвайте, че паметта е малка, защото това е фабричната с която лаптопа е бил предназначен да работи със този драйвер, а и съм пробвал с по-голяма памет. В биоса честотата показва че е 2GHz, но възможно ли е така лесно да пада, първо на 800MHz на прясна инсталация без никакви ъпдейти и програми или процесора може нещо да е дефектирал или просто с драйвера показва реалната честота, но пък защо се бъгва? Термопастата е сменена, както и харддиска с нов.

8699909y.jpg

8699917a.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Както казах без драйвера честотата е 800MHz. Но как мога да разбера колко е фабричната честота на процесора, освен в биоса?

В Device Manager не се изписва честотата, но след като пуснах Troubleshoot, честотата се възстанови, въпреки че това е помощно ръководство, най-вероятно е съвпадение. Процесора е AMD Sempron 3300+.

Честотата пада, щот енергоспестява. Натовари компа и виж.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

На скрийншота нали се вижда че компютъра е претоварен, когато потегли Мозилата? Но това няма нищо общо, честотата постоянно стои на 320MHz, освен след вчера след като натиснах бутона Troubleshoot или пък щото бях намалил резолюцията на 16-Bit, но нали трябва да захрани и 32-BIt графика? Като увелича споделената памет на 128MB, честотата се възстановява, но понякога пак показва 320MHz. Как мога да засека текущата честота, а не от System Properties?

Имам и друг лаптоп Fujitsu, който също е с процесор AMD Sempron 2800+, който също пада на 400MHz, при наличие на 1GB рам памет..

Нали и аз това питам? Как мога да засека реалната честота, защото в Properties не може да я измери на живо.

Да, изтеглих я. Но както и да е, след като намалих резолюцията на 16 Bit, честотата се възстанови. Мисля че това е нормално при лаптопите да работят с 1/2 от възможностите си.

Ми не е нормално лаптопите да работят на половина от капацитета и възможностите на хардуера с който разполагат .

Мисля че изобщо софтуера който използваш за показание на честотата на процесора не ти отчита коректно данните . Малко логика в мисленето си вложи и помисли дали при 320 Mhz , изобщо ще може да ти работи Мозила и то да не заема никакъв почти ресур като натоварване на процесора .

Изобщо наясно ли си какво означава процесор работещ на 320Mhz ????? При такава тактова честота ако е реална , това ХР че в комплект със пусната мозила ,изцяло инсталирани и работещи съставки на видеото на AMD(ATI)  и още близо 40 процеса няма да можеш да може да отпецне и всяка команда ще е мъка с отработването .

Този стар процесор изобщо се съмнявам че може да бъде отчетен като коректна стойност от въпросните програми .

Моята препоръка е да използваш Speccy , както е споменато по горе или HW info , въпреки съмненията ми че ще има коректни отчети .

В допълнение :

Тактовата честота на процесора ти е 2Ghz , шината FSB ти е 800 Mhz ,на този лаптоп с този процесор .

Не съм сигурен какво точно гледаш и какво отчиташ с програмите . Ти не говориш за падане на честота на процесора на половина , а с повече .!!!!!!!!!!!!!!!

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Тази програма отчита 800MHz номинална и 200MHz честота на шината, а скоростта на ядрото варира от 800-1600MHz. Вече не знам на коя програма да вярвам.

Както казах и преди , съмнявам се в коректността на отчетите на софтуера който трябва да прочете тази стара система . Вярвай единствено на БИОС , там няма как да ти разчете грешно процесора , а честотата на която работи , ако не си правил някакви "кофти " неща ( инсталации на някакви програми и безсмислени драйвери ) си е тази която пише там - 2Ghz . Системата работи на такава честотата каквато изисква при съответното натоварване .

Моя съвет е след като си инсталирал драйвер за процесора , да прочетеш за какво служи този драйвер и да го разкараш .

Имал съм такива машини на операционната , който след инсталации на какви ли не неща безсмислени , така са се омазвали че просто до крайности , освен че отчети на температури и натоварвания са били грешни до безумия . Само като пример ще дам един Dell 15 който след такива "изгъзици " показваше температури при всички програми от порядъка на 80-95 С , а в действителност нямаше никакво греене дори след 6-7 часа непрекъсната работа и то под товар .

Драйвери който ти трябват са тези на чипсета , видеото , аудиото , мрежовите и там периферни устройства каквито има и толкова по въпроса .

Успех ти желая!

преди 30 минути, ExaFlop написа:

Процесорите AMD използват драйвър под ВиндолЗ.

Прав сте колега ,но инсталацията на драйвера когато е инсталиран изцяло доста доста често спъва самия процесор . Това е мое наблюдение , и ако инсталирам изобщо такъв драйвер ( много рядко ) , то е само през диспечера на устройствата . Системите си работят и без този драйвер , но свети диспечера , отново не при всички , зависи какво копие на ОС се инсталира .

Поздрави !

Всъщност, аз така и не мога да разбера дали честотата наистина е паднала, тъй като сега уиндоуският таб отчита отново 800MHz, понякога спада на 640 и друг път пак на 320MHz, при условие че увеличих резолюцията на 32Bit, както преди, а преди това постоянно отчиташе 320MHz след като инсталирах този драйвер, но аз не съм го махал за да се възстанови честотата. Значи може просто Уиндоуса така да си отчита каквото му хрумне. А това че компютъра се бъгва след инсталирането на драйвера е нормално, той също консумира и предвид малката рам памет с тежкия браузър и лакомият ъпдейт "Windows Malicious Software Removal Tool" e нормално да се товари.

• 7 месеца по-късно...

От кога има драйвъри за процесор?

преди 14 часа, Neext написа:

От кога има драйвъри за процесор?

От както са се появили.

преди 7 часа, KTT написа:

От както са се появили.

За чипсета или за проца?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.