Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7

Featured Replies

Здравейте, днеска реших да преинсталирам компютъра на приятелката ми на който имаше инсталиран Windows XP. Реших да сложа Windows 7,но не четеше диска и разбрах,че СД-то си е заминало.

Откачих СД-то на моя компютър,но забелязах,че на нейното СД кабелите са други.Взех кабелите за мойто СД и ги вързах на нейният компютър и тръгна,всичко точно.Но след като стигнах до инсталацията,картината почна да премигва и остана черен екран.

Пробвах няколко пъти,но някои пъти даже до инсталацията не стигаше и правише същият номер... Та разрових се малко в биоса и забелязах,че и там след 2-3 мин. прави същия номер.

Сега компютъра и остана без операционна система и ми стана много кофти,че неможах да си свърша работата.

Моля ви,дайте мнение от какво може да прави този номер, защото не ми се вярва да е от видео картата.Според мен нямаше изобщо да пали, ако е изгоряла !

Също да отбележа,че преди да започна с преинсталацията,някои пъти при стартиране на компютъра не стигаше до Welcome екрана.

Оставаше пак така черен екран. Попитах я как се оправяла с този проблем,а тя ми каза, че изключвала копчето на захранването,оставяла го да седи изключен за 1 - 2 мин и като го пусни се оправял проблема с черния екран.

Кажи марка и модел на дънната платка, за да видим с какъв хардуер разполагаш. Поради каква причина си решил да слагаш Windows 7? Имало ли е проблем с компютъра? Правена ли му е скоро профилактика?

Насочи се като за начало към захранването. Сложи твоето и виж с него как се държи. Ако проблема продължи и с твоето захранване огледай дъното за подути кондензатори (обикновенно около процесора) и ако има ги подмени. Щом проблема го е имало и преди опита за преинсталация значи е хардуерен.

P.S... Не изключвай като вариант проблемна видеокарта...

• Автор

Значи проверих всичко и вързах моето захранване, и този път не правеше проблема от снощи,но видях,че нейното захранване беше много замърсено , почистих го и спря да прави този проблем с черния екран.

Обаче дали с мойто,дали с нейното захранване стига до момента след като инсталира Windows 7 и се рестартира компютъра и след надписа "Starting Windows" компютъра се изключва напълно. При следващото стартиране ми дава грешка,че инсталацията не е приключила и трябва да я пусна наново...

Вече изключвам варианта да е от видео карта и захранване ! Сега се чудя какво остава, да е изгоряла РАМ памет или проблем с процесор,дъно ?

Провери как се охлажда процесора. Също така релийза на windows може да не е читав.

• Автор
преди 20 часа, Емил Костов написа:

Кажи марка и модел на дънната платка, за да видим с какъв хардуер разполагаш. Поради каква причина си решил да слагаш Windows 7? Имало ли е проблем с компютъра? Правена ли му е скоро профилактика?

Марката и модела на дъното ще ги погледна утре и ще кажа,а относно решението за слагането на Windows 7 е защото нямам на диск Windows XP и реших да сложа 7-цата.Проблем преди стартиране на Windows-а беше черния екран,който спря да го прави,не е правена профилактика.

преди 1 минута, TheSeer написа:

Провери как се охлажда процесора. Също така релийза на windows може да не е читав.

Релийза който е на диска е в момента на моят компютър така,че според мен не е проблема в него.А изгоряла РАМ памет как се диагносцира ?

преди 3 часа, emovt написа:

А изгоряла РАМ памет как се диагносцира ?

С тестваща програма - MemTest примерно.

на 19/03/2016 at 23:04, emovt написа:

Здравейте, днеска реших да преинсталирам компютъра на приятелката ми на който имаше инсталиран Windows XP. Реших да сложа Windows 7,но не четеше диска и разбрах,че СД-то си е заминало.

Откачих СД-то на моя компютър,но забелязах,че на нейното СД кабелите са други.Взех кабелите за мойто СД и ги вързах на нейният компютър и тръгна,всичко точно.Но след като стигнах до инсталацията,картината почна да премигва и остана черен екран.

Пробвах няколко пъти,но някои пъти даже до инсталацията не стигаше и правише същият номер... Та разрових се малко в биоса и забелязах,че и там след 2-3 мин. прави същия номер.

Сега компютъра и остана без операционна система и ми стана много кофти,че неможах да си свърша работата.

Моля ви,дайте мнение от какво може да прави този номер, защото не ми се вярва да е от видео картата.Според мен нямаше изобщо да пали, ако е изгоряла !

Също да отбележа,че преди да започна с преинсталацията,някои пъти при стартиране на компютъра не стигаше до Welcome екрана.

Оставаше пак така черен екран. Попитах я как се оправяла с този проблем,а тя ми каза, че изключвала копчето на захранването,оставяла го да седи изключен за 1 - 2 мин и като го пусни се оправял проблема с черния екран.

Сложи й Линукс с Windows XP Theme. Има бол такива. Даже лично съм виждал

Абе всъщност... С какви параметри е тази машина?

преди 4 часа, bolgarin написа:

Сложи й Линукс с Windows XP Theme. Има бол такива. Даже лично съм виждал

И що си мислиш, че инсталацията на Linux  ще протече по-безболезнено? Още повече и ако има хардуерен проблем?

Линукс дистрибуциите са по чувствителни към хардуерни проблеми.

Има ли достатъчно дисково пространство в системният партишън  в който се инсталира 7?

• Автор
Току що, Tanner Foost Foust написа:

Линукс дистрибуциите са по чувствителни към хардуерни проблеми.

Има ли достатъчно дисково пространство в системният партишън  в който се инсталира 7?

Да има 19 гб свободни на системния дял.

Току що, TheSeer написа:

Аз вдигнах ръце вече от тази машина,утре ще я нося в сервиз,че два дена си играх с нея и накрая се изложих и нищо не направих :mad:

на 19.03.2016 г. at 23:04, emovt написа:

Здравейте, днеска реших да преинсталирам компютъра на приятелката ми на който имаше инсталиран Windows XP. Реших да сложа Windows 7

Ти като си реши да надграждаш - ей тая програмка - Windows 7 Upgrade Advisorпусна ли я? 

• Автор
Току що, jhoro написа:

Ти като си реши да надграждаш - ей тая програмка - Windows 7 Upgrade Advisorпусна ли я? 

Честно да ти кажа за първи път я чувам и виждам и не съм я пускал никога до сега като минавам от XP на 7. Разбира се винаги поглеждам дали компютъра покрива изискванията за 7-цата де !

П.С - Благодаря все пак вече ще си я ползвам.

Редактирано от emovt (преглед на промените)

Така първо по официални данни минималното изискване за Windows 7 e 20 GB дисково свободно пространство, мързи ме да правя справка може и повече да са, по спомени помня 20.

Преди месеци инсталирах на един нетбук ейсър  с твърд диск 14 GB  Windows 7.
Направих го по мрежа тъй като няма двд a и usb-тата не отговаряха  въобще.

Та инсталираше се и не можеше да се финализира заради това че не му достигаше дисково пространство.
При мен само си висеше на финалните етапи от сетъпа, не се изключваше и не се рестартираше.

Подозирам че може проблема да е заради дисковото пространство при вас макар вашите симптоми не съвпадат с моите тогавашни.
Освен че с 1 гигабайт дисково пространство не покривате минималните изисквания.
И при мен изписваше когато изключа принудително и пусна на ново системата че инсталацията не е приключила.
Може и да е съвсем нещо друго, но аз си мисля че е заради дисковото пространство в системният партишън.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 минути, Tanner Foost Foust написа:

Така първо по официални данни минималното изискване за Windows 7 e 20 GB дисково свободно пространство, мързи ме да правя справка може и повече да са, по спомени помня 20.

Ей, голям мързел си. Изисквания към системата за Windows 7

Цитат

Ако искате да инсталирате Windows 7 на компютъра си, ето какво ви е необходимо:

• 1 гигахерц (ГХц) или по-бърз 32-битов (x86) или 64-битов (x64) процесор*

• 1 гигабайт (ГБ) RAM памет (за 32-битова версия) или 2 ГБ RAM памет (за 64-битова версия)

• 16 ГБ свободно място на твърдия диск (за 32-битова версия) или 20 ГБ (за 64-битова версия)

• Графично устройство DirectX 9 с WDDM 1.0 или по-нова версия на драйвер

• Автор

Проблема не е бил в дисковото пространство,а във видео картата. Имало е и вградена и сега си работи с нея.

Благодаря на всички ,които се опитаха да помогнат !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.