Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за мобилен интернет на смартфон

Featured Replies

Привет! С ваша помощ си закупих смартфон,сега е време и за мобилен нет към него.Честно казано и тук ми е джунгла-четох сайтовете на операторите,гледах калкулаторите им,обаче пак не мога да се оправя.Нетът ще се ползва за търсене в гугъл,пощи,форуми,навигация,скайп.Какъв план е подходящ за мен като се има предвид това,за което ще се ползва?В момента съм абонат на Мтел/срочен договор само за тел.услуга/.Имам 2 въпроса/не ми се смейте,напълно бос в темата съм/ - 1.Мога ли да ползвам нет от друг оператор и как става номера? и 2.Смартфона по какъв начин получава нет-слага му се някаква карта или?  Мерси!

преди 5 минути, avenger0795 написа:

1.Мога ли да ползвам нет от друг оператор и как става номера?

2.Смартфона по какъв начин получава нет-слага му се някаква карта или?

1.Може ако смартфона поддържа две сим карти и нета е през другата. Не е нужно да има минути, просто ще я ползваш да получаваш интернет през нея.

2.Получава го през мобилната мрежа на даден оператор. За целта трябва да има активна сим карта поставена в смартфона.

Към допълнение на колега по-горе понеже обиколих и трите оператора в годините :) 
Мога да ти кажа ако искаш да разчиташ на сигнала по-далеч от глобул (теленор) та ако ще и 10G да ти предлагат.

Между Мтел и Виваком за интернет няма кой знае какъв превес, освен че вивакомци имат най-пълният обхват от всички, но пък напоследък скоростта им не е постоянно както преди 4-5-6 месеца примерно. Мтел нямам наблюдения от години и не мога да твърдя нищо за тях и не знам - нека някой колега който е към тях да каже мнение.

Може да стане и с мобилен модем/рутер (много хора му казват "бисквитка") - такова устройство работи със SIM карта на дадения оператор, приема мобилния сигнал и излъчва Wi-Fi, съответно към него могат да се включат няколко устройства (не само телефона). Операторите обикновено предлагат планове точно за такива цели - само Интернет трафик, без разговори.

Обикновено е по-изгодно да си добавиш нет на същата карта. Аз имам 500MB и не са ми свършвали, но ако го ползваш по активно няма да ти стигнат. Не си написал на какъв план си и срока на договора.

За браузване тези 500МБ са достатъчни, но по-добрата идея си мисля че е тази:

преди 39 минути, killchain написа:

Може да стане и с мобилен модем/рутер (много хора му казват "бисквитка") - такова устройство работи със SIM карта на дадения оператор, приема мобилния сигнал и излъчва Wi-Fi, съответно към него могат да се включат няколко устройства (не само телефона). Операторите обикновено предлагат планове точно за такива цели - само Интернет трафик, без разговори.

преди 24 минути, techmaniac написа:

За браузване тези 500МБ са достатъчни, но по-добрата идея си мисля че е тази:

Ако ще го ползва само на телефона не е много практично - ще трябва да си носи бисквитката и да я зарежда.

И при всички положения ще му излезе по-скъпо.

Ако не греша апарата е MEIZU M2 а той е с две сим карти  

Цитат
SIM Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

Нищо не пречи да се вземе сим карта за нет от който и да е оператор или да се добави към съществуващия план.

От собствен опит знам че много от офертите ги няма в сайтовете на операторите.Отдели половин ден обиколи офисите и виж предложенията.

Глобул са зле извън големите градове. Мтел горе долу биват. Виваком като ,че ли имат най добро покритие но пък наистина нета е малко муден бавен.

На мен за вайбър и браузване ми стига 1gb. Напоследък предпочитам разговорите ми да минават през вайбър. На много места обаче има Wi-FI и не разчитам само на мобилния нет.

преди 28 минути, oavramov написа:

Ако ще го ползва само на телефона не е много практично - ще трябва да си носи бисквитката и да я зарежда.

И при всички положения ще му излезе по-скъпо.

По въпроса за практичността, да не е много практично, но един power bank решава проблема със зареждането. Нека автора си прецени.

• Автор

Планът ми е някакъв стар,който отдавна вече не се предлага-4,08 лв/мес със 100 мин. само към 1 номер в мрежата на мтел,но аз като цяло не говоря много,затова ме устройва.Бисквитка мисля,че не ми е необходима.С 2 сим карти е,но ако сложа 1 карта само за нет,няма да мога да ползвам карта памет като ми свърши мястото в телефона,а то не е безгранично.Значи остава варианта да ида до мтел и да видя какво ще ми предложат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.