Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп

Featured Replies

Здравейте ! Искам да попитам следното - от няколко дни насам лаптопа ми забива постоянно като го включа, влизам в някой 4-5 най-много 10 минути и тотално сгъва, мишката става в кръгче и повече не тръгва или ако се оправи зарежда адски бавно и не страницата. Имам съмнение, че може е от хард диска, в смисъл, че има лоши в него тъй като пусна една диагностика на режим Safe Mode, имаше лоши сектори не са много по принцип, другия вариант е операционнта система да се е скапала уиндолс 7 ултимейт 64 битова операционна система. Кажете как да се реши проблема и изобшто може ли да се направи с някоя програма за хард диска или преинстал. Лаптопа ми е TOSHIBA  C660D-16F, а хард диска е HITACHI, може и някой друг е проблема , но поне според мен е един тези двата а може би  и двата.  

Ако имаш лоши сектори на хард диска го сменяш с нов. Друг вариант няма. Освен това си инсталирай и програмата AIDA, за да видим и температурите.

Не знам как си установил, че имаш лоши сектори!?

Предлагам ти вариант за да си сигурен:

Изтегли си Hirens Boot CD

Направи си бутващ диск! Стартирай от него.

Като зареди намери MiniWindows и го пусни.

Намери програмата HD Tune. Пусни я да сканира за лоши сектори.

Като приключи ще м,ожеш да избереш бутона Speed Maps. Проверява за бавни сектори.

Покажи ни и двете снимки, като завърши сканирането.

Може и да позволява поправка!

Ако беше прочел коментара над твоя щеше да знаеш. ;)

преди 3 минути, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

НЕ СЪМ РАБОТИЛ С НЕЯ ДО СЕГА И ТАКА ИДЕЯ СИ НЯМАМ КАКВО ДА ПРАВЯ  

Постави диска и рестартирай!

Ще се зареди от диска. /Ако е бутващ/

Намери реда Mini Windows и го зареди.

Изчакай търпеливо до като се зарежда. На декстопа ще има икона със кръстосана отверка и гаечен ключ. Избери и влез във програми.Намери HD Tune.

Предлагам ти този вариант, защото:

Първо сканира под DOS и твърдият диск е във покой.Така резултатите, ще са по реални.

Второ: Със това сканиране ще можеш да видиш, дали имаш повредени сектори или само бавни сектори!

• Автор

Аз инсталирах програмата в смисъл файла, който беше изтеглен, преди малко го рестартирах лаптопа, обаче не излезе ништо, директно в ундолса влезе, иначе в сд има някваи там паки и т.н. 

Papki imah predvid i t.n. 

преди 8 минути, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

Аз инсталирах програмата в смисъл файла, който беше изтеглен, преди малко го рестартирах лаптопа, обаче не излезе ништо, директно в ундолса влезе, иначе в сд има някваи там паки и т.н. 

Papki imah predvid i t.n. 

Не трябва да я инсталираш!

Трябва да я запишеш, като образ върху диск! Така както се записва Windows.

преди 19 минути, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

Как си я "инсталирал програмата" ..... ????

Ето ти подробна "пътна карта" (както стана модерно да се казва)

1. Изтегли архива Hirens.BootCD.15.2.zip и го запиши на компютъра ти. Разахивирай в папката.
  2. Изтегли UNetbootin, инсталирай и стартирай.
  3. screenshot
  4. Избираш опцията "Diskimage" - "ISO" и посочваш файла "Hiren's.BootCD.15.2.iso" (там, където си го разахивирал)
  5. Избираш - на диск или на usb ще записваш.
  6. Натискаш OK.

Другото програмата си го прави сама. Накрая рестартираш - и не забравяй да промениш реда на буутване от буут-менаджера.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Е, ти до сега, никога ли не си преинсталирал?

Трябва ти да влезеш във BIOS и да зададеш, като първо бутващо устройство да е CD/DVD-то ти!

Обикновено се използват и бързи бутони!

На моят лаптоп е F12 . Но на твоят не знам! Нямам практика.

преди 5 минути, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

Ред на буутване ? Това пък какво е и къде да го намеря този буут мениджър ? 

Когато включваш лаптопа - натискаш F12 (може няколко пъти, едновременно с натискането на Power бутона)

• Автор

Ама това, като го рестартирам или преди това 

Аха после след това вече програмата прави каквото трябва имам предвид, че след като направя сд/двд да е на шърво място. Колко време би отнело на програмата  да сканира всичко за да знам какво се случва зависи от много работи.  

Като го рестартираш

Току що, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

Ама това, като го рестартирам или преди това 

Рестартирането на практика е изключване и веднага - включване. В момента, когато всичко угасне (екран, диоди ...) натискаш няколко пъти F12.

Ако натиснеш по-рано - няма проблем, но ако е по-късно - ще е започнало зареждането.

преди 8 часа, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

То хубвао на първо място да СД/ДВД НА първо място ама не ми излиза изобшто ништо за ДВД/СД 

Има голяма вероятност на този лаптоп да е запаметено, първо да проверява за бутващо устройство във DVD рума. Но да не си се справил със записа на диска!

Нека да започнем от него! Как си го записал? Със коя програма? Всички стъпки, които си направил!

• Автор
преди 13 часа, МИХАИЛ ПАВЛОВ написа:

Как си я "инсталирал програмата" ..... ????

Ето ти подробна "пътна карта" (както стана модерно да се казва)

1. Изтегли архива Hirens.BootCD.15.2.zip и го запиши на компютъра ти. Разахивирай в папката.
  2. Изтегли UNetbootin, инсталирай и стартирай.
  3. screenshot
  4. Избираш опцията "Diskimage" - "ISO" и посочваш файла "Hiren's.BootCD.15.2.iso" (там, където си го разахивирал)
  5. Избираш - на диск или на usb ще записваш.
  6. Натискаш OK.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.