Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

FIFA 13, XBOX 360 & Vivacom

Featured Replies

Здравейте,

Имам xbox 360 и искам да играя Fifa 13 с приятел, който се намира в Англия. До скоро и аз бях там и играхме без проблем в режим Online Friendlies. След като вече съм в България обаче не можем да се свържем, винаги излиза Loading, след това - Connection lost. И двамата си играем без проблеми в онлайн режим със случайни съперници, но помежду си не можем да се свържем.

Аз ползвам интернет на Vivacom. Прочетох, че може да трябва да се пренасочат портове, да се въведат промените в NAPT и т.н. Аз имам достъп само до my.contact.bg. Не мога да отворя обаче 192.168.1.1, от Виваком не дават user & pass, не мога да променам UPnP настройките, защото това го няма в My.contact, а също четохме, че може да е проблем за връзката.

Рутерът е някакъв странен Smartcom, на гърба му пише SAM.

Ще се радвам, ако можете да помогнете.

преди 13 часа, Rangel92 написа:

Здравейте,

Имам xbox 360 и искам да играя Fifa 13 с приятел, който се намира в Англия. До скоро и аз бях там и играхме без проблем в режим Online Friendlies. След като вече съм в България обаче не можем да се свържем, винаги излиза Loading, след това - Connection lost. И двамата си играем без проблеми в онлайн режим със случайни съперници, но помежду си не можем да се свържем.

Аз ползвам интернет на Vivacom. Прочетох, че може да трябва да се пренасочат портове, да се въведат промените в NAPT и т.н. Аз имам достъп само до my.contact.bg. Не мога да отворя обаче 192.168.1.1, от Виваком не дават user & pass, не мога да променам UPnP настройките, защото това го няма в My.contact, а също четохме, че може да е проблем за връзката.

Рутерът е някакъв странен Smartcom, на гърба му пише SAM.

Ще се радвам, ако можете да помогнете.

В my.contact.bg също може да се пренасочиш портовете. Другия вариант е да звъннеш на 123 и да кажеш, кои портове да се отворят. Да, Виваком, както и всеки друг оператор не дават user/pass за техните устройства.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря. А мога ли да сложа друг рутер? Имам един на TP LINK. 

преди 1 час, Rangel92 написа:

Благодаря. А мога ли да сложа друг рутер? Имам един на TP LINK. 

Кажи точно каква услуга използваш от Виваком и ще ти кажа дали може.

преди 16 часа, Rangel92 написа:

Ами интернет до 30 мбит и телевизия.

Кажи си името на пакета. Трябва да го имаш в договора.

Ако сложиш твои рутер няма да ти работи телевизията. Ще се наложи да използваш този и ако искаш настройка да звъниш на 123.

• Автор

Ех, много гадно. С този често се разпада и връзката, звънях им и казаха, че няма проблем. Обаче се появява след 20-21ч. и тогава вече явно нямат поддръжка. Мислех, че като сменя рутера, ще "убия" с един удар два заека - хем да видя дали проблемите с връзката ще изчезнат, хем и xbox-a ще си използвам пълноценно. Но уви.

Благодаря много за помощта :-)

Рутера не е лош. Коя точно връзка прекъсва. Тествал ли си с кабел, с друг компютър. Ако има проблем ще ти прекъсва и IP телевизията. 

• Автор

Говорих и с 123. Прекъсва WiFi, с кабел не съм тествал до сега как ще е. Пише ми или limited connectivity или не изписва проблем на лаптопа, но не зарежда. Телефон, таблет минават на 3G/4G. Понякога лаптопите спират да зареждат, но на телефона е окей. Оправя се или от самосебе си след 3-4-5 минути, или по-бързо ако изключа кабелите за малко и ги свържа пак. Странното е, че ТВ работи без прекъсвания. 

• Автор

Понякога прекъсва за всички устройства, включително и на телефона. Понякога само за лаптопите (пробвал съм с доста различни машини), но на телефона ми работи безжичната мрежа.

И в двата случая се оправя или от самосебе си след 3-5 минути, или след като изключа кабелите за момент и после пак свържа рутера. Надявам се го обясних по-добре :-)

Какво съм пробвал до сега: смених името на мрежата, смених няколко пъти канала, като разгледах другите мрежи на кой канал са.

Ами може да направиш следния тест. Вземаш си твой рутер и заменяш този на Виваком. Телевизия няма да имаш, но спокойно ще може да си тестваш интернета. 

• Автор

Няма да стане, телевизията ни трябва постоянно. А проблемът може да отнеме часове, докато се появи и го засека...

А няма ли да може да включа TP-LINK първо, а след него вивакомския рутер, като към него свържа и телевизията? Каква е причината ТВ да не работи с друг рутер, казано по друг начин?

Редактирано от Rangel92 (преглед на промените)

Причината е, че този рутер се използва и като суич. Ако имаш сложен 5-портов такъв преди рутера можеш да си бучнеш твоя рутер без проблем.

на 30.03.2016 г. at 13:16, Rangel92 написа:

Няма да стане, телевизията ни трябва постоянно. А проблемът може да отнеме часове, докато се появи и го засека...

А няма ли да може да включа TP-LINK първо, а след него вивакомския рутер, като към него свържа и телевизията? Каква е причината ТВ да не работи с друг рутер, казано по друг начин?

Може да направиш още нещо. След този рутер свързваш твоя. Звъниш после на 123 и ги помоли да забранят безжичната мрежа на техния рутер. Тогава ще се види къде е проблема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.