Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с EFI System Partition

Featured Replies

Здравейте, искам да ви попитам някой знае ли как мога да оправя EFI System Partition-а да го преместя да си бъде в началото на хард диска (прилагам пик)?

Без име.jpg

Какъв е проблема? Аз лично не виждам?

• Автор

EFI Partition-а не е разположен в началото на ХДД, а след едни 300мб които стоят безцелно.

С какво ви пречи освен че ви дразни зрението?

• Автор

Общо взето с това, а също мисля че бях чел някъде че unallocated място на хдд не трябва да има.

Мисля че това не е проблем. Unlocated значи не заделено дисково пространство, дисково пространство което не се използва.

Изчакайте и други мнения.

Ако искате да реорганизирате партишъните ще трябва да изтриете всички и да ги пресъздадете на ново а това означава че трябва предварително да си преместите данните на друг носител и да инсталирате ОС на ново.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Точно затова, докато другото място на хард диска се използва това седи безцелно и то в началото на хдд където на теория скоростта е най-висока.

Аз се чудя защо ползвате GPT а не MBR.
GPT е за 2 TB + дискове, а вашият е 1 TB.

Най вероятно сте избрали GPT заради някои други предимства подозирам.

• Автор

Ами до колкото си спомням при ъпгрейд към уин 10 ме накара да форматирам диска в гпт иначе не искаше да се ъпдейтне.

Тея 300мб си ги заделя уйндоса и се водят резерв някакъв.При 7цата са 100мб,а при 8 и 10ката са 300. GPT е по-добрият вариант,при него boot сектора е в началото и края на дяла(диска),докато при  MBR. е само в началото и при повреда се осуетява стартирането на уйндоса,разбира се  GPT има и други предимства ........:)

• Автор

Значи дори и да преинсталирам пак ще ги има? Защото много ме дразни дори само като ги знам че са там :(

Unlocated, които са ще изчезнат при реорганизация иначе системно резервираният винаги ще си стои.

Те не се виждат, кое ви дразни толкова?

Последно когато възстановявах система при реорганизацията на партишъните добавих допълнително 3 партишъна за други неща.

121212.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.