Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нахалството на Win update

Featured Replies

Малко неподготвено се изказа ама аиде;)

Напротив, напълно съм подготвен.Да започнем по обратен ред.Уиндоус7 е най-продаваната ОС в историята на Майрософт-тоест най-успешната.Но в момента приоритетите са следене на масите а това се осъществява с така наречената телеметрия.За целта създадоха набързо нова ОС и бързат да закопаят добре работещата седмица.Не се наливат достатъчно средства вече за добра поддръжка на седмицата и затова е такова чакане с ъпдейтите, които от своя страна са пряко насочени за шпиониране и подканване към ъпгрейд.Майкрософт както и всички големи корпорации вече искат твоите данни, искат да знаят къде си какви са ти интересите и всичко за теб.Това е приоритета за нов световен ред и за управление на масите.

И кой ти каза, че и в XP няма телеметрия? И в 7, и в 8, и в 10 си присъства.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

В ХП и 7 може напълно да се премахне телеметрията.Сега точно това се получава с тези ъпдейти, всичко се преконфигурира изобщо посоката на Майкрософт е само в тази насока.Затова чист билд от излизането на СП1 спиране на всички ъпдейти и докъдето откара.Относно сигурноста има достатъчно варианти.

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

Ако искат да те следят то с ХП 7,8,10 пак ще те следят не телеметрия да се премахва ами и комп да нямаш пак ще те проследят.Така че това е положението,на който кво му харесва и му върши работа това да слага;)

• Автор

Имаш интернет и те следят. Браузъра ти изпраша информация, OS-a също. Рутерът ти също трябва да се регистрира в интернет мрежата и той има ип и мак адрес. Дори и да си спреш интернета, пак трябва да плащаш ток, вода, храна, местожителство. В някоя азиатска държава използваха данните от покупките на гражданите и така оценяваха хората. Например ако си купиш COD и GTA получаваш ниска оценка и следователно от памперси и готварски принадлежности - по-висока. Правителството трябва да има начин да си следи гражданите и да може да предприема адекватни решения и на теория всичко е идеално. Такава информация за масите е една доста полезна статистика и може много да улесни живота на хората. Все пак трябва да си гледаш овцете, че да разбереш от какво имат нужда. Но ако не се вземат правилните решения, например отивате на интервю за работа и всичките ви постове във фейсбук са на масата пред интервюиращия, няма да получите работното място. Организациите/фирми и прочие не са нашите баби и забравят че сме просто хора и пишем, казване и вършим глупави неща по една или друга причина. Мечо, от телеметрията не си избягал и няма и да избягаш, нали имаш акт за раждане? Пък и не е толкова страшна, че да се плашим от нея, стига да се използва правилно (анонимна и в пряка полза само на обикновените хора).

А моя проблем от цялата работа е, че искам компютъра ми да прави само това, което съм му казал. Някъде бях писал за един случай, където имах бърза работа и при включване един боклук(не личния ми) реши да слага ъпдейти 20 минути с два рестарта. И човек няма как да му прекъсне работата и да свърши своята. Друг е въпроса, че за тея 20 мин мога да го преинсталирам а той 5 дупки не може да си запуши сам(windows-а). Или пък си пътувам във влака и лаптопа решава да дефрагментира на батерия - е мерси! Нямам проблем да ме следят както всички останали, ама да не ми пречат на работата и компа е от голямо значение.

Пробвали ли сте да сърфирате из интернет с ublock и Ghostery? Някои сайтове се отварят почти два пъти по-бързо. Ако е и подобно с windows-a няма ли да се изнервите че (НАПРИМЕР) ви взема 20% от ресурсите за неговите си глупости? Това е все едно да ти налагат ДДС върху процесора. Провал съм линукси (минтове, убунтута, усута, чакри и тн) и все ги "чупя", бутам се в настройките и драйверите и след това не зареждат. Но ми направи впечатление как се държи в пъти по-бързо самата система, въпреки че работи от флашка 2.0 за 8лв. Преди да се върне бутонът на мишката в изходно положение е изпълнена командата. Дразни ме, че windows не ми използва желязото на 100% и освен това иска да си слага ъпдейти, които съм му спрял, че ме и подканва да ги разреша.

От бизнес интелиджънса и националната им сигурност ползвайки техни продукти няма как да избягате...

Който не го е осъзнал ще го осъзнае.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.