Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой си е изтървал Харда?

Featured Replies

Освен това хардисковете са херметически затворени и вътре е като в космоса във вакум забрави за отварянето му. Познавам един който разправя, че отварял харддиска и после нещял да работи. Ами много ясно, че няма да работи няма и как да работи, като още при самото товаряне се поврежда. :huh:

ХАхахахахаха. Добре бе. Космо технологии вкара. :):wors::clap:

Не е вакуум, а обикновено уплътнение. Видях един да пише да не попаднат прашинки на дисковете и да не се надраскат, но е и заради от влагата от въздуха да не се окисли магнитното им покритие. Иначе съм пускал хард отворен и си е вървял без проблем. Сега не го знам в какво състояние е, но предполагам, че няма да му има кой знае какво, ела да видиш как си върви и ме черпи нещо. cool.gifcool.gifcool.gif

По темата:

Пич ако се е скапала електрониката няма да имаш никакви проблеми да си възстановиш информацията, най-лесно става да намериш същия хард и да му вземеш електрониката и да я сложиш на стария, Но ако не разбираш не го прави САМ :) - говоря от личен опит-пробвах навремето с два еднакви Макстора 6.4 :wors: и неуспях... но както каза някой по-горе в ГСМ сервизите имат опита и техниката за да се получи.

Успех :clap:

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Най-Най-накрая, от ръганата фирма решиха да ми върнат харда, и аз съм щастлив да съобщя тази новина с усмивка на уста. Върнаха ми чисто нов новеинчък Maxtor 7.200/8mb/160GGB.

Тази вечер ще си го наисталирам и ще се радвам на шума от вентилаторите, както и преди случката.

Сега продулжавам да работя.

Моя случай беше по-лош. Извадих харда от компютъра ми, който е в гаранция и го включих към друг компютър за да си кача филми. Не ми се играеше с дискове. Всичко мина добре. Сложих филми, прибрах харда в торбичка и се прибирам в къщи, отзад пластмасовата пластина я преместих както си беше и включвам харда. За моя изненада не завърта. Помислих, че проблема е в кабелите. Ръчкам ли ръчкам. Вземах, че накъсах два. На другия ден се обаждам на един познат, от който си вземах компютъра. За щастие се познавахме и не ми вика много. :speak:

Каза, че ако е бил някой друг направо щял да му бие шута. Отвориха харда и установихме, че проблема е в електрониката, но ще рискуваме да правим експерименти и да спояваме и ако не се получи търсения резултат - гаранцията не се зачита (вече). Пратиха го в София и бях без компютър цели две седмици. За първи път в живота ми времето ми е минавало толкова бавно. Зима беше, а това бе капака на всичките ла**а. След две седмици пристигна "пакета" - чисто нов Seagate Barracuda 200 gb. В момента още съм с него и не си и помислям да пипам болтовете! Единствено вадя видео картата за да й чистя вентилатора и също така охлаждането на процесора трябва да се почиства. Харда и да ме убият няма да го пипна повече. Така, че много внимателно, там работата е сложна. Струва скъпо и се поправя трудно. Всичката информация е там. Много ми беше мъчно за снимките, които имах на харда. Всичките спомени като, че ли отлетяха. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.